تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

آشنایی با مزایا و معایب شیشه هوشمند

آشنایی با مزایا و معایب شیشه هوشمند
 
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

امروزه تقریبا در تمامی صنایع، استفاده از تکنولوژی و هوشمندسازی محصولات جزو اولویت‌های اصلی قرار گرفته است. در این بین در صنعت شیشه و در و پنجره سازی نیز این کار صورت پذیرفته و شیشه‌های هوشمند جایگزین شیشه‌های معمولی شده است. البته استفاده از تکنولوژی علاوه بر مزایای زیادی که دارد، دارای معایبی نیز هست. در این مطلب علاوه بر معرفی شیشه هوشمند، به بررسی مزایا و معایب شیشه هوشمند نیز خواهیم پرداخت.

شیشه هوشمند چیست؟

شیشه هوشمند یا (smart glass)، روش جدیدی در ساخت و تولید شیشه است. این نوع شیشه ویژگی‌های مخصوص خود را دارد‌. در ساختار شیشه هوشمند، از جریان الکتریکی استفاده شده است. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به قابلیت ورود و عدم ورود نور خورشید به ساختمان اشاره کرد و همین امر باعث عدم ورود اشعه‌های مضر خورشید مانند اشعه ماورای بنفش و مادون قرمز به فضای ساختمان می‌شود.

شیشه هوشمند چیست

ساختار شیشه هوشمند

پیش از اینکه مزایا و معایب شیشه هوشمند را بررسی نماییم، بهتر است با ساختار نمای ساختمانی آن بیشتر آشنا شویم. در ساختار شیشه هوشمند، از چند لایه محصول پیشرفته و دانش بنیان استفاده شده است که هر کدام از لایه‌ها، ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. در ادامه این بخش، به ساختار لایه‌های شیشه هوشمند می‌پردازیم.

  • اولین لایه شیشه هوشمند، از اوراق پلیمری PET ساخته شده است. یک لایه نازک از مواد شفاف روی آن قرار گرفته است که رسانای جریان الکتریکی است.
  • لایه دیگر آن، از کریستال مایع ساخته شده است. که علائم اختصاری آن PDLC است. کریستال‌های مایع بسیار نامنظم در آن قرار دارند و همین امر موجب مات شدن و شکسته شدن پرتو نور خورشید می‌شود.
  • برای شفاف شدن شیشه هوشمند، باید جریان الکتریکی را برقرار کرد. با برقراری جریان الکتریکی، کریستال‌ها به صورت منظم در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و در نتیجه شیشه مات به شفاف تبدیل می‌شود.

جالب است بدانید ساختار شیشه هوشمند به نحوی است که در برابر شکستگی بسیار مقاوم است. در صورتی که ضربه سنگینی به شیشه هوشمند وارد شود، تکه تکه نمی‌شود و به بیرون پرتاب نمی‌شود بلکه فقط ترک بر می‌دارد و در قاب خود می‌ماند و فرو نمی‌ریزد. انواع شیشه‌ها را می‌توان به شیشه هوشمند تبدیل کرد. تبدیل شیشه‌های معمولی به شیشه‌های هوشمند، بر عهده برخی شرکت‌های دانش بنیان است. همچنین استفاده از شیشه هوشمند بسیار آسان است و با یک پریز برق امکان‌پذیر است.

ویژگی‌های شیشه هوشمند چیست؟

در این بخش ویژگی‌هاي شیشه هوشمند یا (smart glass) را مورد بررسی قرار می‌دهيم. یکی از ویژگی‌های این شیشه این است که با استفاده از پروژکتور، می‌توان تصاویر با کیفیت را بر روی شیشه هوشمند مشاهده کرد. با استفاده از شیشه‌های هوشمند می‌توان هزینه‌های گاز و برق را تا 30 درصد کاهش داد. در محیط‌هایی که فضای کوچکی دارند، استفاده از Smart Glass توصیه می‌شود. از قابلیت‌های مهم شیشه هوشمند، می‌توان به مات شدن آن اشاره کرد. مات شدن شیشه هوشمند، فناوری نوین محسوب می‌شود.

شیشه هوشمند مدت زمان زیادی را می‌تواند در حالت مات بماند، این مدت زمان مات بودن حدودا هشتاد هزار ساعت تخمین زده شده است. شیشه هوشمند بسیار راحت و سریع نصب می‌شود و عدم نیاز آن به ریل و دریل، از ویژگی‌های مطلوب آن است. شیشه هوشمند بسیار کم مصرف است و با محیط زیست سازگار است و باعث می‌شود منابع انرژی، از جمله برق حفظ شود. مصرف انرژی آن 5 وات بر متر مربع است.

کاربرد شیشه هوشمند

همانطور که در این مقاله گفتیم، در مکان‌هایی که فضای کوچکی دارند، بهتر است از شیشه‌های هوشمند استفاده شود. شیشه هوشمند نصب سریع و آسان دارد و به ساخت دیوار نیاز ندارد. بهتر است برای ساختمان‌های اداری و تجاری کم وسعت از این شیشه‌ها استفاده شود.

همچنین خاصیت مات شوندگی آن، در جلساتی مانند جلسه هیئت مدیران، فضای محرمانه اتاق جلسه را حفظ می‌کند. با استفاده از این شیشه هوشمند، می‌توان فضای مکان اداری را به چند اتاق تقسیم کرد. شیشه هوشمند در ساختمان‌های اداری، ساختمان‌های تجاری، بیمارستان‌ها، خانه‌های لوکس و هوشمند، اتاق کنفرانس شرکت‌ها، بانک‌ها، سرویس‌های بهداشتی، استخر‌ها و سالن‌های ورزشی استفاده می‌شود.

شیشه هوشمند

مزایای شیشه هوشمند

با توجه به اینکه معایب شیشه هوشمند بسیار کمتر از مزایای آن است، در زیر برخی از مزایای شیشه هوشمند را به شما معرفی کرده‌ایم.

  1. در مکان‌هایی که شیشه هوشمند استفاده شده، باعث عدم ورود اشعه‌های مضر نور خورشید مانند اشعه ماورای بنفش و مادون قرمز و سایر اشعه‌های مضر، به درون فضای محیط می‌شود.
  2. استفاده از شیشه هوشمند، هزینه‌های انرژی فسیلی را تا حد چشم گیری کاهش می‌دهد و منابع انرژی را حفظ می‌کند.
  3. فناوری شیشه هوشمند با طبیعت سازگاری دارد.
  4. مصرف انرژی شیشه هوشمند، بسیار کم است‌.
  5. کنترل دمای داخلی محیط
  6. پنجره‌های هوشمند عایق صدا هستند.

 

معایب شیشه هوشمند

پنجره‌های هوشمند عایق صدا هستند. معایب شیشه هوشمند بسیار معدود است که در ادامه به بررسی هرکدام خواهیم پرداخت.

  • قیمت بالا: یکی از اصلی ترین معایب شیشه هوشمند، قیمت بالای این محصول می‌باشد. قیمت شیشه هوشمند به صورت متری محاسبه می‌شود و بستگی به شرکت سازنده دارد.
  • نیاز به برق: شیشه هوشمند در کل موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود و با استفاده از آن می‌توانید از اتلاف انرژی جلوگیری نمایید. اما مشکلی که دارد این است که حتما نیاز به اتصال به برق دارد.
  • نصب دشوار: با توجه به اینکه نصب این شیشه‌ها نیاز به سیم‌کشی دقیقی دارد، نصب آنها می‌بایست توسط متخصصان این حوزه انجام شود.

جمع‌بندی

در این مقاله خواندید که شیشه هوشمند چیست و با مزایا و معایب شیشه هوشمند نیز آشنا شدید به طور خلاصه، شیشه هوشمند با استفاده از تکنولوژی روز ساخته می‌شود و با استفاده از الکتریسیته به صورت شفاف و مات تبدیل می‌شود. این نوع شیشه‌ها در حال حاضر خیلی فراگیر نیستند ولی با توجه به مزایایی که دارند، هر روز بیش از پیش مورد استفاده قرار می‌گیرند. معایب شیشه هوشمند شامل قیمت بالا و نصب دشوار و نیازمند اتصال به برق بودن می‌باشد.

پیشنهاد می کنیم مقاله شیشه هوشمند را مطالعه کنید.

 

برای اطلاع از خرید و قیمت سیمان سفید با شماره ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳ ساختمان دات آی آر تماس بگیرید.

 
نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display