تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

معرفی انواع چسب‌های ساختمانی

معرفی انواع چسب‌های ساختمانی
 
زمان مطالعه: 3 دقیقه

چسب‌های ساختمانی را می‌توان یکی از اقلام جدید و مدرن صنعت ساختمان سازی معرفی کرد که انواع چسب کاشی و سرامیک تنها یکی از آن‌ها هستند. نصب و اجرای کفپوش‌ها، دیوارپوش‌، تزئینات و... با وجود انواع چسب ساختمانی دیگر دردسرها و معضلات گذشته را ندارد. به عبارتی تصور اینکه تنها با یک چسب می‌توان پارکت‌های کف ساختمان را بدون ملات و نامرتبی اجرا کرد، شگفت انگیز است.

نیاز بازار و استقبال بی‌نظیر مصرف‌کنندگان از چسب‌های ساختمانی سبب تولید انواع مختلف با کاربردهای گوناگون شد. به طوری که حال برای چسباندن میلگرد، درزگیری کابینت و پی‌وی‌سی، اجرای پارکت و کفپوش و... چسب‌های مخصوصی وجود دارند. لازم به ذکر است برند و شرکت تولید کننده چسب‌های صنعت ساختمان به اندازه میزان تبحر مصرف کننده در کارایی و ماندگاری این محصول موثر است.

انواع چسب ساختمانی

کاربرد چسب های ساختمانی

چسب‌ها با خواص منحصربه‌فردی که دارند در صنایع مختلف مصارف قابل توجهی دارند. در این میان مجریان صنعت ساختمان از بزرگ‌ترین و پرمصرف‌ترین مشتریان کارخانه‌های تولید چسب محسوب می‌شوند. علت این امر در کارایی فوق‌العاده انواع چسب ساختمانی در تمام مراحل ساختمان سازی اعم از نصب میلگرد، اجرای کف‌پوش، دیوار پوش و... نهفته است. تنوع چسب‌های ساختمانی به حدی است که علاوه بر موارد فوق به عنوان رسانای برق، محافظ اتصالات و درزگیر نیز استفاده می‌شوند. همچنین این ماده ساختمانی مدرن جایگزینی مناسب برای آب‌بندی سطوح مختلف به شمار می‌آید.

انواع چسب‌ ساختمانی

چسب های ساختمانی بنا به ساختار، میزان چسبندگی، محل و نحوه استفاده و کارایی که دارند دارای انواع مختلفی هستند. در واقع برخی از آن‌ها با ترکیب شدن با مصالح استفاده می‌شوند؛ در حالی که برخی دیگر به تنهایی و در موقعیتی مشخص کاربرد دارند. لیست انواع چسب پرکاربرد و کارایی هرکدام از آن‌ها را در ادامه این مطلب آورده‌ایم.

چسب اپوکسی

چسب اپوکسی که نوعی از انواع چسب بر پایه رزین است، در فرایندهای مختلف ساخت و ساز از تهیه بتن گرفته تا چسباندن لوله‌ها کاربرد دارد. چسب‌های اپوکسی در دو نوع یک جزیی و دو جزیی تولید می‌شوند که هر یک از آن‌ها در موقعیتی خاص کاربرد دارد. این چسب علاوه بر قدرت چسبندگی مطلوب، مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی مخرب از خود نشان می‌‌دهد. چسب‌های اپوکسی صنعت ساختمان بنا به موقعیت مورد استفاده دارای انواع فلزی، بتنی، سنگ و... هستند که نام آن‌ها کاربردشان را هم مشخص می‌کند.

چسب اپوکسی بتن همان چسب مخصوص تهیه بتن مستحکم‌تر و مقاوم‌تر است که خواص بتن را تقویت می‌کند. علاوه بر این چسب اپوکسی سنگ که یکی از انواع چسب کاشی و سرامیک و سنگ نیز محسوب می‌شود، نصب این مصالح روی انواع سطوح را آسان می‌کند. چسب‌های اپوکسی همچنین انتخابی مناسب برای پر کردن درز و ترک‌های دیوار و سطوح مختلف ساختمان به شمار می‌آیند.

چسب های ساختمانی

چسب پلیمری

چسب پلیمری که طی فرآیندی مصنوعی از پلیمرهای آلی تهیه و تولید می‌شود، از چسب‌های ساختمانی پرکاربرد به شمار می‌آید. چسب پلیمری دارای انواع مختلف و متنوعی است که هر یک از آن‌ها برای چسباندن کاشی و سرامیک، اجرای کف پوش‌های چوبی و سرامیکی و حتی اجرای انواع سقف کاذب مناسب هستند. نحوه استفاده از چسب پلیمری به اینصورت است که ابتدا هر سطح مورد نظر را به چسب آغشته نموده و آن را به صورت صاف و بی‌حرکت، روی سطحی که می‌خواهیم بچسبد قرار می‌دهیم و مدتی آن را نگه می‌داریم تا دو سطح محکم به هم بچسبند.

این چسب با ساختار خاصی که دارد یکی از انواع چسب کاشی و سرامیک مقاوم و کاربردی است. علت محبوبیت و کارایی چسب پلیمری را می‌توان خاصیت چسبندگی بالا به دلیل ماده اولیه قوی، خاصیت انعطاف پذیری بالا و مقاومت ویژه معرفی کرد. چسب پلیمری تا دمای خاصی با افزایش دمای محیط سفت‌تر می‌شود اما اگر دما از حدی فراتر، روان می‌شود.

چسب رزین

چسب رزین با ویژگی‌هایی چون چسبندگی بالا، مقاومت در برابر فشار و کشش، انعطاف پذیری مطلوب و مقاومت در برابر حرارت از انواع چسب نوین محسوب می‌شود. این چسب در حالت‌های مختلف پودری، اسپری و مایع برای مصارف ساختمانی قابل تهیه است. نظر به اینکه چسب رزین از ترکیب هاردنر و رزین تهیه می‌شود، رعایت تناسب میان این دو هنگام استفاده امری الزامی است.

چسب رزین برای نصب و اتصال ماندگار مصالح ساختمانی مختلفی چون شیشه، چوب، کاشی و سرامیک و حتی فلز نیز قابل استفاده است. این چسب همچنین برای پر کردن شکاف و درزهای دیوار و سطوح مختلف استفاده می‌شود. از دیگر خصوصیات بارز رزین، خاصیت سنباده پذیری و قابلیت رنگ پذیری آن است. لازم به ذکر است این چسب پس از مدتی خاصیت ضد آب خود را از دست داده و در برابر آب چندان مقاوم نیست.

بهترین چسب های ساختمانی

چسب های ساختمانی گرما ذوب یا حرارتی

چسب‌های حرارتی یا گرما ذوب که به وسیله دستگاه مخصوص ذوب و استفاده می‌شوند از انواع چسب ساختمانی ویژه به شمار می‌آیند. این چسب خاص برای چسباندن کاشی و سرامیک به سطوح مختلف، نصب و اتصال مصالح چوبی، فلزات و حتی پلاستیک نیز قابل استفاده است. چسب حرارتی همانطور که از نامش پیداست بر اثر حرارت دیدن در تفنگ مخصوص ذوب شده و در محل مدنظر استفاده می‌شود. این چسب همچنین برای پر کردن حفره‌ها و شکاف‌ها انتخاب مناسبی است که پس از سرد شدن مقاومت قابل توجهی از خود نشان می‌دهد.

چسب اکریلیک از انواع چسب ساختمانی

چسب اکریلیک با خاصیت چسبندگی و ماندگاری ویژه‌ای که دارد یکی از انواع چسب ساختمانی مدرن با کاربرد گسترده شناخته می‌شود.‌ چسب‌‌های اکریلیک در دو نوع مایع و خمیری در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. بدین صورت که این چسب شفاف در موقعیت‌های مختلف برای درزگیری نمای ساختمان، نصب و درزگیری گچبری پیش ساخته، درزگیری لوله کشی، نصب و درزگیری شیشه و... کاربرد دارد. کارایی چسب اکریلیک به این‌ها محدود نشده و در نصب سنگ و سایر متریال ساختمانی به سطوح دیگر قابل استفاده است. به گونه‌ای که در ساده‌ترین پروژه‌های ساختمانی چسب‌های آکریلیک به کار گرفته می‌شوند.

چسب کاغذ دیواری از انواع چسب ساختمانی

چسب کاغذ دیواری همانطور که از نامش پیداست برای نصب کاغذ دیواری در پروژه‌های ساختمانی به صورت انبوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب کاغذ دیواری با استفاده از متیل سلولز که نوعی نشاسته است اغلب به صورت پودر و جامد تولید می‌شود. در واقع این چسب هنگام استفاده با آب مخلوط شده و نصب کاغذ دیواری را میسر می‌کند. چسب کاغذ دیواری علاوه بر خاصیت چسبندگی مناسب، به راحتی صاف شده و در برابر رطوبت و نم نیز مقاوم است. از دیگر دلایل استفاده از چسب مذکور، قیمت مناسب و استفاده آسان است.

چسب های ساختمانی غیرهوازی

چسب های بی هوازی یا غیرهوازی چسب ساختمانی مخصوص نصب و اتصال فلزات است که پیوند آن‌ها را با یکدیگر محکم می‌کند. چسب‌های غیرهوازی بیشتر برای تقویت اتصال پیچ و مهره‌ها یا عایق کردن محل اتصال فلزات استفاده می‌شوند. لازم به ذکر است خاصیت چسبندگی این نوع چسب به محض تماس با فلز فعال می‌شود.

چسب پودری کاشی و سرامیک

چسب پودری یکی از انواع چسب کاشی و سرامیک است که مخصوصا برای نصب این مصالح بدون نیاز به ملات و سیمان طراحی شده است. برای نصب کاشی و سرامیک یا نمای ساختمان به وسیله چسب پودری، تنها کافی است با ترکیب پودر چسب و مقداری آب ملاتی غلیظ تهیه کرده و پشت سطح مدنظر به آن آغشته شود. این چسب دارای چسبندگی فوق‌العاده روی بتن است و نصب کاشی و سرامیک روی دیوار را آسان می‌کند. استفاده از این چسب علاوه بر تسریع کار، از دردسرها و آلودگی‌های کار با ملات ماسه و سیمان پیشگیری می‌کند.

انواع چسب کاشی و سرامیک

 

چسب کاشت میلگرد

چسب بولت یا کاشت میلگرد یکی از انواع چسب ساختمانی اپوکسی است که خود دارای انواع کارتریجی، کپسولی و حجمی است. این نوع چسب به دلیل چسبندگی عالی، مقاومت و ماندگاری بالا نیز برای کاشت میلگرد در سطوح افقی و همچنین سطوح عمودی کاربرد دارد. این چسب همچنین نصب صفحات فلزی روی بتن را میسر می‌کند.

مزایای چسب ساختمانی

برای بسیاری از افراد سوال است ‌که انواع چسب ساختمانی چه مزیتی به سایر ملات‌ها و متریال چسبنده ساختمانی دارند؟ چسب‌های ساختمانی شاید در ظاهر زیاد چسبنده بنظر نرسند، اما استفاده از این اقلام علاوه بر ایجاد چسبندگی و اتصال مطلوب سبب افزایش ماندگاری کار هم می‌شود. برخی از مزایای جالب توجه چسب‌های ساختمانی شامل موارد ذیل هستند:

  • ظاهر یکدست و مناسب

چسب‌های ساختمانی معمولا بدون نیاز به پیچ، میخ و بست، اتصالات و پیوندهای محکم و در عین حال تمیزی را ایجاد می‌کنند. به بیان ساده‌تر این چسب‌ها سطوحی یکدست، زیبا و صاف ایجاد می‌کنند.

  • ماندگار و بادوام

چسب‌های ساختمانی در برابر عوامل محیطی مخرب چون رطوبت، فشار، اکسیژن و آلودگی‌ها مقاوم و ماندگار هستند.

  • مقاوم به خوردگی و پوسیدگی

چسب‌ها برخلاف پیچ و مهره‌ها، میخ‌ها و... هرز نشده و دچار خوردگی نیز نمی‌شوند.

  • چسباندن آسان مصالح متفاوت

اگر چه ملات‌ها و سایر متریال‌های چسبنده کارایی مناسبی دارند، اما چسب‌های ساختمانی در چسباندن سطوح غیر هم جنس بسیار عالی عمل می‌کنند. این چسب‌ها اتصال فلز به بتن، شیشه به سایر سطوح و پلاستیک‌ها را به خوبی انجام می‌دهد.

  • جداسازی آسان

جدا کردن سطوحی که به کمک چسب به یکدیگر متصل شده‌اند آسان‌تر از جداکردن سایر اتصالات است. علاوه بر این، چسب‌ها روی سطوح اثر کمی از خود بجای گذاشته و این نکته قابل توجهی است.

  • هزینه کمتر

چسب‌های ساختمانی قیمت تمام شده‌ی بسیار پایین‌تری نسبت به روش‌های دیگر اتصال مصالح و سطوح به یکدیگر دارند و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر هستند.

  • سرعت نصب و اتصال بالا

چسب‌های ساختمانی اجرای پروژه‌ها را بدون اتلاف وقت و در سریع‌ترین زمان ممکن میسر می‌کنند. همچنین اعمال چسب ساختمانی از روش‌های دیگر بسیار آسان‌تر است.

  • تنوع و کارایی بالا

تنوع چسب‌های مورد استفاده در صنعت ساختمان، سبب افزایش کارایی آن‌ها و رفع نیاز مصرف کنندگان شده است. با اسفتاده از این نوع چسب‌ها می‌توانید مصالح مختلف مانند چوب، شیشه، بتن و سرامیک را به یکدیگر متصل نمایید.

معایب چسب ساختمانی

چسب‌های ساختمانی علاوه بر مزایایی که دارد، معایبی نیز دارد که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌نماییم:

  1.      نیاز به هموار سازی و تمیز نمودن سطح اتصال
  2.      مقاومت پایین برخی از چسب‌ها در برابر حرارت
  3.      مقاومت پایین برخی از چسب‌ها در برابر آب
  4.      زمانبر بودن فرآیند خشک شدن برخی از چسب‌ها

سخن پایانی

در این مقاله علاوه بر معرفی انواع چسب ساختمان، کاربرد چسب‌ های ساختمانی در مراحل مختلف ساختمان‌سازی را شرح دادیم. از میان چسب‌های مذکور کاربرد و محبوبیت انواع چسب کاشی و سرامیک، چسب آکریلیک و چسب بتن بیش از همه است. البته که حوزه طراحی و تولید چسب‌های ساختمانی متوقف نشده و تولید چسب‌های جدید همچنان ادامه دارد. در این میان ساختمان دات آی آر به عنوان مرجع تخصصی صنعت ساختمان علاوه بر معرفی چسب‌های نوین ساختمان، نحوه مصرف آن‌ها را نیز به کاربران توضیح می‌دهد. این مجموعه توانمند همچنین در نظر دارد با خدماتی متفاوت، تحولاتی مثبت در صنعت ساختمان ایجاد کند.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display