شاید فهمیده باشید که در چند سال اخیر بتن به یکی از مواد اصلی در مصالح ساختمان تبدیل شده است. بتن از قدرت بالایی برخوردار است و به همین دلیل در ساختمان سازی بسیار به کار میآید. البته خود بتن نیز علاوه بر کاربردش در ساختمانسازی، میتوان از آن در موارد دیگری هم استفاده کرد.
بتن شیشهای چیست؟
بتن شفاف یا شیشهای، همان طور که از اسمش پیداست با بهکارگیری فیبرهای نوری باعث میشود نور به راحتی از داخل آن نفوذ کند و به اطراف بتابد. بهتر است بدانید که این فیبرها از پلاستیک ساخته میشوند. صنعت فیبر نوری در مخابرات کاربرد دارد و امروزه به اوج کارایی خود رسیده است. از آن برای افزایش سرعت اینترنت استفاده شده و تنها برخی از شهرها به این تکنولوژی دست پیدا کردهاند.
هنگام خرید آنلاین مصالح ساختمانی فکر نکنید که این فیبرها خیلی با ضخامت باشند، چرا که اصلاً اینطور نیست. این فیبرها به ضخامت یک تار موی هر انسان بیشباهت نیست. البته فیبرها به تنهایی کاری نمیکند. بلکه در کنار آن از بتنها نیز استفاده میشود تا محصولی مرغوب و با کیفیت به دست بیاید. حداقل قطر فیبرهای پلاستیکی 30 تا 100 میکرون است. باید بدانید که رنگ بتن به دلیل دقت در اندازهگیریهای فیبرها بوده و اگر خیلی کم شود، رنگ آن تغییر خواهد کرد. فیبرهای پلاستیکی حداقل %5 از بتنهای شفاف را اشغال کرده است. بتنهای شفاف در هنگام آمیخته شدن با فیبرها، به دلیل ریز بودن بتنها به راحتی در بتن شفاف حل و یکنواخت میشود.
تاریخچه بتن شفاف یا شیشهای
حالا که دانستیم بتن شیشهای چیست بیایید نگاهی به تاریخچه این نوع از بتن بیاندازیم. خب شاید ساخت وسیلهای که قابلیت عبور نور از خود را داشته باشد، برای بشر یکی از مهمترین و جالبترین اهدافها بوده است. ساخت بتن عبوردهنده نور اول از طریق استاد دانشگاهی به اسم ویل ویتینگ ساخته شد است. این فرد خود به تنهایی ماسه و سیمان سفید و کمی سیلیکای سفید خمیری را به دستآورد.
البته این مورد اولیه، از ضخامت چندانی برخوردار نبود، به همین دلیل او برای رفع این کار نوارهای نازک پشم شیشه را با آن ماده قبل ترکیب کرد. این بار فقط نور یک درصد توانست از آن عبور کند، که این خودش موفقیت بزرگی به حساب میآمد، اما خب نتوانستند مقاومت کم این مواد به دست آمده را مقاومتر بسازند تا در مقابل باد و باران بسیار مقاوم باشند.
چند سال بعد از آن، فردی به اسم آرون لاسونسزی توانست بتن شفاف یا همان بتن شیشهای را بسازد. آرون لاسونسزی یک معمار جوان 27 ساله بود. او بعد از معروف شدن اسم خودش را با نام لیتراکن معرفی کرد. در ادامه او با دیدن نیازهای مردم شرکتی بزرگ راهاندازی کرد و توانست با 96% و فیبر 4% تهیه کند.
بیشتر بخوانید : بتن خوب چه ویژگیهایی دارد؟
معایب و مزایای بتن شیشهای چیست؟
شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که معایب و مزایای بتن شیشهای چیست؛ هر کاری مزایا و معایب خودش را دارد، این موارد نیز از مزایا و معایبی برخوردار است که در ادامه برایتان بازگو میکنیم.
از جمله مزایای این بتن، امکان ساختن یک دیوار با ضخامت بالا است، انتقال نور در شعاع ۲۰ متری، تنوع در اقسام رنگهای بلوک بتنی، جلوگیری از هدر رفتن نور خورشیدی، دوست دار بودن این بتن در حفظ محیط زیست، مقاومت بالا، بهینهسازی نور خورشید، در کاهش مصرف انرژی، طراحی خیلی زیاد از انواع بتنها در زمینههای مختلف میباشد. این بتن را نمیتوانیم به صورت صد درصد و به تنهایی استفاده کنیم، اما در ساختمانسازی، برای مستحکم کردن دیوار از آن استفاده میکنیم.
از معایب بتن عبوردهنده نور میتوانیم به قابل تولید بودنش در کارخانههای معدود، قیمت و هزینه بسیار بالای آن است، البته باید دانست که این کار بسیار تخصصی است و باید به دست افراد متخصص ساخته شود. از دیگر معایب بزرگ این نوع بتن عایقبندی ضعیف آن است.
کاربرد و ویژگی بتن شیشهای چیست؟
از کاربردها و ویژگیهای مهم این ماده، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
در دیوارسازی، میتوان از کاربردهای بتن شفاف استفاده کرد. چرا که این ماده از مقاومت بالای برخوردار است و میتواند بسیار مستحکم باشد. از دیگر کاربردهای بتن عبوردهنده نور میتوانیم به بهکارگیری آن در کف ساختمانها اشاره کنیم، این ماده همرنگ بقیه بتنها است و تنها تفاوتش درخشندگی آن در هنگام تابش نور است که برای هر فردی جذاب است.
لامپ لایترا کان از جمله طرحهایی است که بعد از قرارگیری بلوکها، نور در داخل آن جمع و در آخر از آن خارج میشود. در آخر از این بلوکها میتوان در طراحیهای داخلی منزل نیز استفاده کرد، مثل استفاده از آن در طرحهای قرآنی که از داخل تابش نور دارند. از ویژگیهای این مورد میتوان به ضخامت دیوار اشاره کرد، اگر این ماده در دیوارها استفاده شود بیشتر نور به داخل دفتر آن مجتمع یا ساختمان میرسد. در هنگام استفاده از آن، هر دو طرف دیوار قابل دید است؛ البته نه چندان شفاف و واضح.
سخن پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که بتن شیشهای چیست و گفتیم این ماده بتنی از جمله موارد مهمی است که در ساختمانسازی از آن استفاده میشود. اگر چه ممکن است هزینههای شما را کمی افزایش دهد، اما از نظر کارایی ارزشش را دارد. این ماده بتنی در عین شفاف بودن حالت شیشهای نیز دارد و اجسام را از پشت دیوار نیز مشخص میکند.
این محصول با فیبرهای مختلف ساخته میشود تا نور به راحتی به داخل آن نفوذ کند. این بتن از معایب زیادی نیز برخوردار است، اما این معایب در کنار مزایای زیاد این محصول زیاد به چشم نمیآید. برای خرید این محصول کاربردی و منحصر به فرد و پاسخ به برخی سؤالهای شما در این زمینه، همکاران ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند.
پیشنهاد می کنیم مقاله بلوک هبلکس را مطالعه کنید.
برای اطلاع از خرید بتن با شماره ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳ ساختمان دات آی آر تماس بگیرید.