چسب ماستیک یک نوع چسب قوی و چسبنده است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این چسب از ترکیبی از مواد شیمیایی ساخته شده است که به وسیلهٔ واکنشهای شیمیایی باعث ایجاد اتصال قوی بین سطوح مختلف میشود. در ادامه، به برخی از خصوصیات و کاربردهای چسب ماستیک پرداخته میشود.
خصوصات چسب ماستیک
- قوی و چسبنده: چسب ماستیک دارای قدرت چسبندگی بالا است و میتواند سطوح مختلف را به هم بچسباند. این خصوصیت آن را به یک ابزار موثر برای تعمیرات، ساخت و ساز و صنایع دیگر تبدیل میکند. استحکام مکانیکی: چسب ماستیک در برابر فشار، کشش و تغییرات حرارتی مقاومت بالایی دارد. به عبارت دیگر، این چسب میتواند در شرایط سخت و محیطهای مختلف عمل کند.
- استحکام شیمیایی: چسب ماستیک میتواند در مقابل فرسایش و خوردگی مقاومت کند. این ویژگی آن را برای استفاده در محیطهای خارجی و مرطوب مناسب میسازد.
کاربردهای چسب ماستیک
ü چسب ماستیک در صنایع مختلف استفاده میشود و در زیر تعدادی از کاربردهای آن آورده شده است.
ü ساخت و ساز: چسب ماستیک در ساخت و ساز، به عنوان مثال در نصب کاشی و سرامیک، اتصال لولهها و آببندها، و نصب وسایل دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
ü تعمیرات: این چسب برای تعمیرات و نگهداری اشیاء مختلف، مانند مبلمان، کفپوش، لباسها و صنایع چوبی بسیار مفید است.
ü خلاقیت: چسب ماستیک میتواند برای پروژههای خلاقانه، هنری و دست ساز مورد استفاده قرار گیرد. از جمله ساخت مدلها، طراحی کاردستی و تزیینات داخلی.
مزایای استفاده از چسب ماستیک
با توجه به ویژگی های ساختاری چسب بتونه، استفاده از آن در شرایط و موقعیت های مختلف دارای نکات مثبت بسیاری است که در زیر به عنوان مزایای استفاده از چسب بتونه آشنا می شویم:
- قابلیت کارکرد با ضخامت بالا
- ظاهری صاف و یکدست دارد
- قابل استفاده در مکان های متحرک مانند کنار درها
- بدون خوردگی در این محصول و طول عمر بالا
- قابل استفاده بر روی هر نوع سطحی
- قابل استفاده در محیط های با دمای بالا یا پایین
- استفاده بیرونی مانند نمای ساختمان یا آب بندی ناودان
- بدون تاثیر نور خورشید بر روی این چسب و قابل استفاده در محیط های در معرض نور است
- توانایی تحمل فشار مداوم و قوی
معایب استفاده از چسب درزگیر
همانطور که گفتیم چسب بتونه در محیط هایی که جابجایی وجود دارد بسیار مفید است اما اگر حرکت میز زیاد باشد تاثیر آن کاهش می یابد. به عبارت دیگر این چسب انعطاف کافی برای تحمل حرکات قابل توجه را ندارد. هر چه بتونه چسب ضخیم تر باشد، استحکام بیشتری خواهد داشت، بنابراین استفاده از آن در لایه نازک بسیار موثر خواهد بود. به همین دلیل اکیدا استفاده از چسب های دیگر را در این قسمت ها توصیه می کنیم.
مقایسه چسب و درزگیر ماستیک سیلیکونی در نصب پنجره های دوجداره و کاشی و سرامیک
هنگام نصب پنجره های دوجداره، آب بندی و آب بندی پنجره ها بسیار مهم است. برای این منظور از دو نوع چسب سیلیکونی و درزگیر استفاده می شود. از آنجایی که با تغییر دما خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری آن ها تغییر نمی کند، چسب های سیلیکونی گزینه مناسب تری نسبت به چسب های بتونه هستند، زیرا چسب های بتونه به دلیل استفاده از ملات خاصی در ترکیب، انعطاف کمتری نسبت به چسب های سیلیکونی دارند. با گذشت زمان ترک خورده و فرسوده می شوند و به همین دلیل استفاده از چسب های سیلیکونی برای آب بندی پنجره ها مناسب تر است. اما در سطوحی مانند کاشی و سرامیک که با ملات کار میشوند، به دلیل سازگاری بیشتر کاشیهای سرامیکی، توصیه میشود از چسب بتونه برای آببندی کاشیهای سرامیکی استفاده شود. محصولات چسب بتونه به دلیل ترکیباتی که دارند اغلب به عنوان چسب های ساختمانی و چسب های سیلیکونی به عنوان چسب های عمومی طبقه بندی می شوند.
روش نگهداری در راهنمای خرید چسب ماستیک
اگر نیاز به نگهداری چسب بتونه در انبار دارید، باید آن را در شرایط استاندارد روی پالت های پلاستیکی و چوبی قرار دهید. در صورت داشتن تمامی شرایط نگهداری بتونه می توانید آن را تا 6 ماه نگهداری کنید. تاریخ انقضای پودر بتونه 6 ماه پس از تولید می باشد.
اگر پالت ها در محیط بسته نگهداری می شوند، باید حداقل یک متر از دیوارها فاصله داشته باشند تا هوا بین آنها به گردش درآید و اگر در محیط مرطوب و کثیف نگهداری می شوند، بهتر است از محصول در زمان کوتاه تری داشته باشد و بیش از 2 ماه در انبار نگهداری نشود. یک نکته مهم این است که می توانید درزگیرهای چسب را در رنگ های مختلف تهیه کنید. همچنین میتوانید از درزگیری اکریلیک انعطافپذیر برای پر کردن درزهایی که مستعد ترک خوردن هستند، مانند آنهایی که در کنار تخته قرنیز هستند، استفاده کنید.
سخن پایانی
چسب ماستیک دارای قدرت چسبندگی بالا است و میتواند سطوح مختلف را به هم بچسباند. این خصوصیت آن را به یک ابزار موثر برای تعمیرات، ساخت و ساز و صنایع دیگر تبدیل میکند. اگر شما نیز قصد خرید ویا اطلاع قیمت از انواع چسب ساختمانی رادارید به سایت ساختمان دات آی آر سر بزنید.