تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

آشنایی با دکوراسیون داخلی و بروزترین متدهای آن

آشنایی با دکوراسیون داخلی و بروزترین متدهای آن
 
زمان مطالعه: 5 دقیقه

دیزاین و چیدمان منزل و محل کار بدون شک یکی از مهم‌ترین بخش‌های معماری یک ساختمان است که توسط طراحان دکوراسیون داخلی صورت می‌گیرد. دکوراسیون در واقع بیش از اینکه یک هنر باشد، علمی نوین به شمار می‌آید. به طوری که چیدمان فضای داخلی یک ساختمان برای کاربری بهتر و جلوه بصری مطلوب‌تر علمی است که قوانین و آداب خاص خود را دارد.

طراحان داخلی با بهره گیری از متدهای دکوراسیون داخلی و اجرای قوانین آن‌ها، بهترین فضا را برای کارفرمایان ایجاد می‌کنند. در واقع استفاده حداکثری از فضا، نورپردازی اصولی، رنگ آمیزی مناسب و انتخاب لوازم متناسب با نیاز و سبک مدنظر تنها بخشی از اقدامات طراحان داخلی است. با ما همراه باشید تا علاوه بر بررسی بروزترین متدهای دکوراسیون، اجزای مهم آن‌ها را نیز معرفی کنیم.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی چیست؟

این روزها بازار دکوراسیون و طراحی داخلی گرم است و هر شخصی خود را به عنوان صاحب نظر در این حوزه معرفی می‌کند. اما نظر به اینکه طراحی داخلی و اجرای آن یک علم است باید مطابق قوانین و اصولی خاص انجام شود. طبق تعریف رایج، دکوراسیون دانش و هنر هماهنگ کردن اجزا و عناصر داخلی ساختمان با هدف ایجاد فضای بهینه است. طراحی داخلی همان دانشی است که فضاهای کوچک و بزرگ را به بهترین نحو چیدمان کرده و سبب راحتی و رفاه ساکنان می‌شود.

نکته قابل ذکر در این مورد، تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی است. بدین صورت که دکوراسیون داخلی مرحله پس از معماری فضای ساختمان است و با جزئیات فضا سروکار دارد. به عبارتی این پروسه از رنگ و جنس دیوارها گرفته تا مبلمان و کفپوش‌ها را تحت تاثیر قرار می‌د‌هد. دستاورد نهایی متدهای دکوراسیون داخلی، هماهنگی اجزای ساختمان، توجه به راحتی و نیاز کارفرما و در نهایت استفاده حداکثری از فضا و کاهش دغدغه کاربران است.

جدیدترین سبک‌های دکوراسیون

نیاز انسان به فضایی دنج، آرام بخش و به دور از هیاهوی روزانه، سبب طراحی و ایجاد متدهای نوین دکوراسیون داخلی طی دهه‌های اخیر شده است. به عبارتی امروزه علاوه بر سبک‌های قدیمی، سبک‌های جدید و به روز طراحی داخلی مورد استقبال کارفرمایان بسیاری قرار گرفته‌اند. برخی از بروزترین متدهای طراحی داخلی که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کنند شامل موارد ذیل هستند:

  • سبک اسکاندیناوی

سبکی ساده، شیک و زیبا که مختص کشورهای سوئد، نروژ و فنلاند بوده و امروزه در تمام جهان طرفدار دارد.

  • سبک روستیک

دکوراسیون روستیک الهام گرفته از زندگی روستایی است و چوب جزء متریال اصلی آن به شمار می‌آید.

  • سبک مینیمال

دکوراسیون مینیمال، ساده‌ترین و کم خرج‌ترین متد طراحی داخلی است که فاقد هرگونه لوازم اضافه است.

  • دکوراسیون نئوکلاسیک

سبک نئوکلاسیک همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از کلاسیک و مدرنیته است که میان ایرانیان محبوبیت بالایی دارد.

  • دکوراسیون سبک ترنزیشنال

سبک ترنزیشنال یعنی انتقال از قدیم به جدی و ترکیبی از لوازم قدیمی و جدید است.

  • سبک گلم

یک سبک تلفیقی و هالیوودی است که رنگ‌ها و انرژی خاصی دارد‌.

  • سبک چپندی

این سبک ترکیبی از سبک ژاپنی و اسکاندیناوی است که سادگی و راحتی در آن اولویت دارد.

  • سبک صنعتی

این سبک با الهام از کارخانه‌ها طراحی شده و تداعی کننده حال و هوای صنعتی و خام کارخانه است.

دکوراسیون مدرن

محبوب‌ترین متدهای دکوراسیون داخلی

دکوراسیون منزل و فضاهای مختلف در هر منطقه جغرافیایی دارای سبک و ویژگی‌های خاصی است که سبب ایجاد متدهای متمایز شده است. متدهای دکوراسیون داخلی متنوع هستند و به ازای هر فرهنگ و اقلیم سبک خاصی وجود دارد. اما در این میان سبک‌هایی چون سبک کلاسیک، فرانسوی، مدرن، آرت دکو و بوهو محبوبیت خاصی میان کاربران دارند. شاید برخی از اصول و لوازم سبک‌های مذکور مشابه دیگری باشند اما هر یک از آن‌ها با متدی خاص استفاده می‌شوند.

سبک مدرن

از اواخر قرن نوزدهم میلادی همگام با ورود مدرنیته به بخش‌های مختلف زندگی انسان‌ها، دکوراسیون منازل و دفاتر کار نیز تحت تاثیر قرار گرفتند. سبک مدرن یکی از متدهای ساده و در عین حال محبوب مردم است که بسیار مناسب فضاهای کوچک است. در این سبک از فضا به بهترین شکل استفاده می‌شود و سعی بر این است که از تمامی نقاظ منزل به درستی استفاده شود. همچنین سعی می‌شود که از لوازم و طراحی‌های اضافه تا حد ممکن استفاده نشود. در سبک مدرن، گچبری‌ها، پنجره‌های قدیمی و لوازم پر زرق و برق حذف شده‌اند.

در خانه‌های مدرن مبلمان و صندلی‌ها از لحاظ بصری سبک و ساده هستند. ترکیب رنگ‌های خنثی و استفاده از یک رنگ اکسنت مثل نارنجی، زیتونی و حتی آبی در این سبک محیط را پر انرژی می‌کند. فرش‌های وینتیج، گلیم‌های ساده و حتی فرش‌های ایلیاتی نیز برای این سبک قابل استفاده هستند. آنچه که در دیزاین مدرن اهمیت دارد حفظ سادگی و خلوت بودن فضا است که سبب استفاده حداکثری از محیط و آرامش ساکنان می‌شود. استفاده از خطوط و عدم وجود انحنا در قسمت‌های مختلف ساختمان از ویژگی‌های بارز این سبک است. متریال مورد استفاده در سبک مدرن شامل چوب‌های رنگ شده، استیل و شیشه هستند که سادگی و آرامش خاصی به فضا منتقل می‌کنند. برخی دیگر ویژگی‌های این سبک شامل موارد ذیل هستند:

  1. مبلمان نسبتا ظریف پایه بلند با پایه‌های فلزی و گاها چوبی رنگ شده
  2. پنجره‌های بزرگ
  3. تابلو‌های نقاشی ساده و مدرن
  4. کابینت‌های ساده و یکدست
  5. پرده‌های بلند و ساده
  6. استفاده از آباژور، لامپ‌های هالوژن و لوسترهای مدرن و کوچک

سبک دکوراسیون معاصر

سبک دکوراسیون معاصر نیز یکی از محبوب‌ترین دکوراسیون‌های امروزی است. این سبک با نام سبک دکوراسیون امروزی نیز شناخته می‌شود. معمولا سبک معاصر با سبک دکوراسیون مدرن اشتباه گرفته می‌شود و حتی گاها آن را به عنوان زیر مجموعه سبک دکوراسیون مدرن به حساب می‌آوند. در این سبک معیار زمان حال است. در طراحی معاصر از خطوط نرم و منحنی برای دیوارها استفاده می‌شود؛ اما در سبک مدرن از خطوط زاویه دار و اشکال هندسی برای طراحی محیط استفاده می‌شود. 

در سبک معاصر به شکل مشهودی از رنگ های کرم، قوه‌ای و سفید بیشتر از سایر رنگ‌ها استفاده می‌شود. همچنین در مواقعی از طیف‌های مختلف یک رنگ استفاده می‌شود و می‌کوشند با استفاده از سایه‌های یک رنگ ثابت، کنتراست مناسبی در محیط ایجاد کنند. در سبک دکوراسیون معاصر توجه ویژه‌ای به بافت و جنس مواد و وسایل مورد استفاده می‌شود. همچنین فضا را طوری طراحی می‌کنند که باز به نظر برسد و نور زیادی در آن وجود داشته باشد. 

سبک آرت دکو، سرآمد متدهای دکوراسیون داخلی

اگر به دنبال دکوراسیونی شیک، مدرن و البته خیره کننده هستید، سبک آرت دکو انتخابیفوق‌العاده به شمار می‌آید. دکوراسیون آرت دکو در عین حال که بسیار شیک، پر زرق و برق و مجلل است، ساختاری مدرن هم دارد. در این سبک شیک و جذاب علاوه بر استفاده از اشکال هندسی پیچیده، از رنگ‌های گرم و اشرافی نیز بهره می‌گیرند. استفاده از فلزات براقی چون استیل طلایی و نقره‌ای و کروم سبب ایجاد درخشندگی بیشتر در فضا و جلب نظر بیننده می‌شود.

پالت رنگی این سبک معمولا شامل بنفش، سبز زمردی، صورتی یاقوتی و قرمز درخشان است که گاهی با پترن‌های پوست حیوانات نیز ترکیب می‌شود. دیوارها در این سبک به طور معمول با کاغذ دیواری‌های تیره و اشرافی پوشیده می‌شوند. دیگر ویژگی بارز آرت دکو استفاده از مبلمان لوکس تهیه شده از پارچه‌های مخمل، سیلک ابریشم و ساتن است.

دکوراسیون به سبک آرت دکو

سبک دکوراسیون کلاسیک

دکوراسیون کلاسیک سبکی لوکس و مجلل است که تمام دوران مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است. طرفداران سبک کلاسیک در ایران نیز بسیارند که در اغلب موارد انتخاب نادرست اجزای آن سبب نارضایتی کارفرمایان شده است. این سبک با تجمل، تقارن، مبلمان‌ بزرگ و اشکال هندسی گره خورده است و اکسسوری‌های قدیمی و پیچیده پای ثابت آن به شمار می‌آیند. در سبک کلاسیک دیوارها با کاغذ دیواری یا حتی پارچه‌های مخمل و براق دیزاین می‌شوند.

گچبری‌های آنچنانی، سرپرده‌های شلوغ و سلطنتی، پرده‌های مخمل و سنگین و پنجره‌های بزرگ از دیگر خصوصیات سبک کلاسیک هستند. استفاده از چوب برای کفپوش و همچنین مبلمان‌ منبت کاری شده از الزامات دکوراسیون کلاسیک یا سلطنتی است. فرش‌های ابریشمی، فرش‌های وینتیج و فرش‌های دستباف گزینه‌های فوق‌العاده‌ای برای سبک کلاسیک به شمار می‌آیند. نکته مهم دیگر درمورد این سبک، استفاده از رنگ‌های پرانرژی چون قرمز، قهوه‌ای، سرمه‌ای و طلایی در مبلمان، پرده‌ها و دیوارها است.

سبک بوهو

سبک بوهو یکی از بروزترین متدهای دکوراسیون داخلی است که ساختاری ساده، ساختار شکن و نامتعارف دارد.  بوهو سبک رنگ‌ها و نور است. هرچند که رنگ اصلی دیوارها، کفپوش و مبلمان سبک بوهو از پالت رنگی روشن و طبیعی انتخاب می‌شود اما رنگ‌های دیگر نیز در آن استفاده زیاد دارند‌. فضای بوهمی دنج و راحت است ازاین‌رو استفاده از مبلمان راحت و ساده، کوسن‌های زیاد و شال مبل امری بدیهی است. برخی دیگر از ویژگی‌ها و لوازم مورد استفاده در این سبک شامل موارد ذیل هستند:

  • فرش‌های چند لایه کنفی یا فرش‌های ایلیاتی خوشرنگ، سبک بوهو را کامل می‌کنند.
  • گل‌هایی همچون گیاه برگ انجیری، سرخس، کاکتوس و پیتوس پای ثابت سبک بوهو هستند.
  • استفاده از لوازم مکرومه‌از چون دیوارکوب، آباژور، رومیزی و پادری فضای بوهمیایی مطلوبی ایجاد می‌کند.
  • الهام از طبیعت و استفاده از اقلام و اکسسوری‌های طبیعی

دکوراسیون سبک بوهو

مهم‌ترین اجزای دکوراسیون داخلی

در دکوراسیون ساختمان همواره این سوال پیش می‌آید که حیطه کار متخصص دکوراسیون داخلی کدام است و روی چه اجزایی کار می‌کند؟ هر یک از پروژه‌های طراحی داخلی ساختار خاصی دارند و علاوه بر این هر کارفرما نظر به خصوص خود را دارد. ازاین‌رو طراحی هر فضا و اجزای موجود در آن از پروژه‌ای به پروژه دیگر متغیر است. البته که عناصر اصلی دکوراسیون داخلی هر پروژه شامل دیوارها، کفپوش، مبلمان، فرش، نورپردازی، پرده‌ها و اکسسوری‌ها هستند که باید با یکدیگر هماهنگ باشند.

  • دیوارها

انتخاب جنس دیوارپوش‌ها، رنگ دیوار و حتی استفاده از آن در حیطه طراحی داخلی قرار دارد. طراحی صحیح دیوارها مطابق با نیاز و سبک مدنظر در نتیجه نهایی بسیار موثر است.

  • کفپوش‌ها

کفپوش‌ها در کارایی، زیبایی و جذابیت فضا نقش بسزایی ایفا می‌کنند که باید هنگام انتخاب سبک به آن‌ها توجه ویژه داشت.

  • مبلمان

جزء جدایی ناپذیر طراحی داخلی که در تمام متدهای دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود، مبلمان است. جنس و مدل مبلمان مطلوب هر سبک و هر فضایی با دیگری متفاوت است که نباید آن را فراموش کرد.

  • اکسسوری

در نگاه اول شاید اکسسوری‌ها در ساختمان‌ها مهم جلوه نکنند، اما این اقلام بخشی مهم و تکمیل کننده سبک‌های دکوراسیون هستند. به طور مثال یک تابلو یا گلدان خاص به راحتی می‌تواند زیبایی و جلوه یک فضا را دوچندان کند.

سخن پایانی

نظر به اینکه یافتن سبک مورد علاقه و از همه مهم‌تر متناسب با فضای منزل و یا محل کار امری مهم است در این مقاله سبک‌های مختلف دکوراسیون را بررسی کردیم. البته که دنیای دکوراسیون داخلی بسیار پهناور است و سالانه شاهد ایجاد متدهای دکوراسیون داخلی نوین و متفاوت هستیم. در این میان ساختمان دات آی آر به عنوان مرجع تخصصی صنعت ساختمان و مصالح ساختمانی وظیفه خود می‌داند جدیدترین سبک‌ها و مدل‌های دکوراسیون را به کاربران معرفی کند. این مجموعه علاوه بر این، گام‌های بزرگی جهت بهبود و پیشرفت وضعیت صنعت ساختمان برداشته است.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display