تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

معرفی چسب آکواریوم و انواع کاربردهای آن

معرفی چسب آکواریوم و انواع کاربردهای آن

اگر به دنبال چسبی همه کاره در امور ساختمان هستید، چسب آکواریوم را دست کم نگیرید. این چسب ژله ای که معمولا در هر خانه‌ای پیدا می‌شود انتخابی عالی برای درزگیری، چسباندن شیشه‌ها به هم و عایق کردن به شمار می‌آید. چسب‌های آکواریوم از نظر ترکیب شیمایی و رنگبندی نیز با هم تفاوت‌هایی دارند که هر یک را برای فعالیتی مناسب هستند. با ما همراه باشید تا علاوه بر معرفی این محصول کاربردی، خصوصیات و موارد استفاده از آن را بررسی کنیم.

معرفی چسب آکواریوم

چسب آکواریوم نوعی چسب بر پایه سیلیکون است که ساختاری ژله‌ای داشته و پس از قرارگیری در برابر هوا خشک می‌شود. این نوع چسب که از ترکیب مواد پلیمری و اکسیژن با سیلیکون تولید می‌شود چسبندگی و دوام قابل توجهی دارد. اگرچه ما چسب سیلیکونی سفید و شفاف را بیشتر می‌شناسیم اما این چسب در رنگ‌های قرمز، مشکی و حتی قرمز نیز قابل تهیه است.

چسب سیلیکونی سفید از همه انواع آن مقاومت و چسبندگی بیشتری داشته و در صنایع مختلف استفاده می‌شود. چسب آکواریومی قرمز و مشکی نیز قابلیت چسبندگی مطلوبی دارند. مدل قرمز این چسب به دلیل مقاوم حرارتی بالایی که در کنار آبگریز بودن دارد به عنوان چسب نسوز معروف شده است‌. انواع مختلف این چسب‌ به منظور استفاده آسان به صورت تحت فشار در بطری‌های استوانه‌ای بسته بندی شده‌اند.

ویژگی‌ های چسب آکواریوم

ویژگی‌ های چسب آکواریوم

چسب آکواریوم به موجب ساختار و ویژگی‌های جالب توجهی که دارد جزء چسب‌های محبوب و البته پرمصرف در خانه، محل کار، ساخت و ساز و ... است. برخی از ویژگی‌های مطلوب این محصول شامل موارد ذیل هستند:

خاصیت عایق بودن و آبگریزی بالا

خاصیت آبگریزی و عایق بودن این چسب سیلیکونی به حدی است که از آن برای چسباندن شیشه‌های آکواریوم به یکدیگر استفاده می‌شود. در واقع ترکیب سیلیکون و اکسیژن در این چسب سبب خاصیت آبگریزی آن شده است. با این اوصاف چسب مذکور در برابر ورود آب و رطوبت مقاومت بالایی دارد.

چسبندگی بالا

خاصیت چسبندگی چسب سیلیکونی از دیگر ویژگی‌های قابل توجه آن به شمار می‌آید که سبب افزایش کارایی و دوام آن شده است. در واقع این چسب چه به صورت مایع و چه پس از خشک شدن انسجام بالایی داشته و به راحتی به سطوح مختلف می‌چسبد. چسبندگی این چسب به حدی است که روی سطوح شیشه‌ای، چوبی، فلزی و پلاستیکی نیز قابل اجرا است.

 

دوام و ماندگاری مطلوب

یکی دیگر از ویژگی های چسب آکواریوم که سبب محبوبیت آن شده، دوام و ماندگاری است. چسب سیلیکونی آکواریوم در صورت استفاده اصولی برای مدت طولانی چسبندگی خود را حفظ می‌کند. به عبارتی با یکبار استفاده از این چسب، دیگر نیازی به چسباندن مجدد نیست.

خاصیت ضد قارچ و آنتی باکتریال

ترکیب شیمیایی و بافت چسب آکواریوم به گونه‌ای است که در برابر رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها مقاوم است. روی هر سطحی که به چسب سیلیکونی آکواریوم آغشته شده باشد، جایی برای میرکوب‌ها نیست. پس می‌توان با خیال راحت از این چسب برای درزگیری شکاف‌های حساس به آلودگی استفاده کرد.

عایق در برابر جریان الکتریسیته

نکته جالب توجه درمورد چسب سیلیکونی، نارسانا بودن آن است. به عبارتی این چسب به دلیل ترکیب شیمیایی خاصی که دارد به عنوان عایق الکتریسیته عمل می‌کند. با این اوصاف چسب سیلیکونی خطر برق گرفتگی در محیط‌های مرطوب را کاهش می‌دهد.

مقاومت در برابر تغییرات دمایی

ساختار سیلیکونی این چسب به حدی قوی و بادوام است که در برابر تغییرات دمایی کیفیت خود را حفظ می‌کند. چسب آکواریومی که به عنوان عایق حرارتی شناخته می‌شود، در برابر سرما و دمای زیر صفر هم خاصیت خود را حفظ می‌کند.

مقاومت در برابر امواج خورشید

خاصیت الاستیک این چسب‌ به حدی است که در برابر امواج مخرب نور خورشید نیز مقاومت قابل توجهی دارد. چسب سیلیکونی مذکور همچنین در برابر امواج ماوراء بنفش، امواج فروسرخ و سایر امواج مشابه نور خورشید مقاوم است.

کاربرد چسب سیلیکونی از ساخت و ساز تا تعمیرات

کاربرد چسب سیلیکونی از ساخت و ساز تا تعمیرات

ساختار منحصربفرد و ویژگی‌های مطلوب چسب آکواریوم سبب کارایی گسترده آن در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان شده‌اند. به طوری که از این چسب برای درزگیری، عایق کردن و چسباندن قطعات مختلف به یکدیگر کمک می‌گیرند. برخی از کاربردهای چسب آکواریوم به شرح ذیل هستند که اطلاع از آن‌ها خالی از لطف نیست.

  •         آب بندی و درزگیری هنگام کار گذاشتن سینک ظرفشویی، روشویی، وان حمام، جکوزی و ...
  •         درزگیری لوله کشی آب
  •         آب بندی سرویس بهداشتی، حمام و کف آشپزخانه
  •         درزگیری اطراف شیرآلات نصب شده در روشویی و ظرفشویی
  •         درز گیری و چسباندن سطوح مختلف به یکدیگر در ساختمان سازی
  •         تولید آکواریوم‌های بزرگ و کوچک
  •         نصب پنجره‌های دو جداره درون قاب
  •         چسباندن و نصب کاشی و سرامیک در برخی مواقع
  •         عایق کردن درزها در برابر رطوبت و آلودگی
  •         نصب شیشه پنجره و درزگیری آن
  •         چسب همه کاره در پروسه ساخت و ساز ساختمان

 

نحوه استفاده از چسب آکواریوم

با توجه به تنوع کاربردهای چسب آکواریوم در ساخت و ساز، بازسازی و تعمیر منازل یادگیری نحوه استفاده از آن امری الزامی است. مراحل استفاده اصولی از این نوع چسب سیلیکونی به شرح ذیل هستند:

  •         ابتدا سطح مدنظر را از هر گونه آلودگی، رطوبت و چربی پاک کنید.
  •         محفظه چسب را درون دستگاه یا تفنگ مخصوص که گان نام دارد قرار دهید.
  •         سپس نوک محفظه حاوی چسب که کارتریج نام دارد را به طور مورب برش دهید.
  •         با اعمال فشار روی گان، چسب را به محل مدنظر منتقل کرده و با یک کاردک روی سطح پخش کنید.
  •         در صورت نیاز چسب‌های اضافی را بلافاصله با وسیله‌ای نسبتا تیز پاک کنید.
  •         پس از تزریق چسب به محل مدنظر، مدتی صبر کنید تا چسب به خوبی خشک شود.

سخن پایانی

چسب آکواریوم یک چسب ساختمانی با خواص و ترکیب خاصی که دارد در بسیاری از امور ساخت و ساز کاربرد گسترده دارد. ازاین ‌رو این مطلب از ساختمان دات آی آر را به معرفی و بررسی ویژگی‌های آن تخصیص دادیم. این چسب علاوه بر درزگیری محل نصب شیرآلات، در آب بندی تجهیزات بهداشتی، نصب شیشه و ... قابل استفاده است. ساختمان دات آی آر نیز به عنوان مرجع تخصصی صنعت ساختمان انواع چسب‌های ساختمانی از جمله چسب‌های آکواریومی را به مشتریان ارائه می‌دهد.

 

 

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display