تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

روش تولید بتن آماده در ۹ گام

روش تولید بتن آماده در ۹ گام
 
زمان مطالعه: 6 دقیقه

روش تولید بتن آماده در ۹ گام موضوع اصلی بحث ما در این مقاله است؛ همان‌طور که می‌دانید بتن جزو اصلی‌ترین و پراستفاده‌ترین مصالح در صنعت ساختمان سازی محسوب می‌شود. به همین خاطر ما قصد داریم تا درباره فرایند تولید بتن آماده و همچنین مراحل تولید بتن آماده برای شما بیشتر صحبت کنیم تا اطلاعات کامل‌تری را درباره آن‌ها به دست آورید.
لازم به ذکر است که بدانید کیفیت و دوام بتنی که در ساخت سازه خود از آن استفاده می‌کنید، تأثیر بسیار زیادی در کیفیت نهایی کار و افزایش طول عمر سازه شما دارد؛ حال شما می‌توانید بتن مورد نیاز خود را به دو شکل فراهم کنید، یک اینکه آن را در محل اجرای پروژه آماده کنید یا اینکه بتن آماده را از طریق برخی از سایت‌های معتبر به صورت آنلاین و در مقدار مورد نیاز سفارش دهید.
تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعاتی جامع را درباره بتن آماده و نحوه تولید آن در اختیار شما عزیزان بگذاریم.

روش تولید بتن آماده در 9 مرحله

فرایند تولید بتن آماده

روش تولید بتن آماده در ۹ گام انجام می‌شود؛ اما قابل ذکر است که بدانید فرایند تولید بتن آماده با توجه به نوع بتن مورد نیاز متفاوت بوده و مراحل تولید بتن آماده بر اساس نیازها و مشخصاتی که توسط مشتری ارائه می‌شود، فرق می‌کند. بتن آماده مورد نیاز مشتری با توجه به مشخصات و اطلاعاتی که ارائه داده در محل مورد نظر ساخته شده و در آخر به وسیله ماشین‌های میکسر مخصوص حمل بتن به محل اجرای پروژه انتقال داده می‌شود.
به این نکته توجه داشته باشید که مواد اولیه تشکیل دهنده انواع بتن آماده یکسان بوده و برای تولید انواع آن تنها نیاز است تا مقادیر متفاوتی از مواد اولیه را با یکدیگر ترکیب کرد. روش تولید بتن آماده در ۹ گام انجام شده و برای اکثر بتن‌های آماده یکسان است.
بتن آماده در انواع مختلفی تولید می‌شود که ازجمله آن‌ها می‌توان بتن آماده استاندارد، بتن معماری، بتن سیال، بتن متراکم، بتن خود متراکم و بتن فیبری را نام برد. هر یک از انواع این بتن‌ها کارایی و کاربردهای متفاوتی داشته و با توجه به استحکام و دوامی که دارند، در اجرای سازه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
یکی از ویژگی‌هایی که باعث شده تا امروزه این نوع بتن بسیار مورد توجه پیمانکاران قرار بگیرد و اجراکنندگان زیادی برای پروژه‌های خود بتن آماده را انتخاب کنند این است که نسبت به دیگر بتن‌ها کیفیت و مرغوبیت بسیار بالا و کاملاً تضمین شده دارد. اگر برای تولید بتن از روش سنتی استفاده کنید، ممکن است که مقدار مواد اولیه کم و زیاد شده و به همین دلیل میزان کیفیت و مقاومت بتن نیز کم شود؛ اما اگر برای تولید بتن آماده تمامی مواد اولیه با دقت بسیار بالا اضافه شده و به وسیله دستگاه مخصوص به خوبی با یکدیگر ترکیب می‌شوند. 

فرآیند تولید بتن آماده

بتن آماده چیست؟

ازجمله مهم‌ترین و پرکاربردترین مصالح مورد نیاز در صنعت ساختمان سازی می‌توان به بتن آماده اشاره کرد؛ روش تولید بتن آماده در ۹ گام خلاصه شده و مواد اولیه تشکیل دهنده آن عبارت است از آب، ماسه، شن، سیمان و برخی دیگر از مواد افزودنی.
همان‌طور که گفتیم برای فراهم کردن بتن مورد نیاز برای ساخت یک سازه می‌توان به دو روش اقدام کرد؛ یکی اینکه بتن مورد نیاز خود را به صورت دستی و در محل اجرا بسازید و دو اینکه بتن مورد نیاز خود را به صورت آماده از کارگاه‌ها و کارخانه‌های مخصوص خریداری کنید.
اما لازم به ذکر است که بدانید استفاده از روش سنتی و تولید بتن در محل اجرای پروژه تا حدی برای پروژه‌های کوچک قابل قبول و منطقی است؛ اما فرض کنید برای اجرای پروژه‌های بزرگ به مقادیر بسیار زیادی از بتن نیاز دارید که باید کیفیت بسیار بالا و مقاومتی برابر با یک عدد و میزان خاص داشته باشد، طبیعتاً آماده کردن این مقدار بتن آن هم به صورت دستی کار بسیار دشواری بوده و میزان خطا در تهیه بتن مورد نظر را تا حد زیادی افزایش می‌دهد؛ بنابراین بهترین انتخاب در این شرایط استفاده از بتن آماده است.
بنابراین بسیار حائز اهمیت است که مهندسان معماری و کارفرمایانی که قصد اجرای پروژه‌های کوچک و بزرگ و استفاده از بتن را دارند، با روش تولید بتن آماده در ۹ گام و مراحل تولید بتن آماده به خوبی آشنا باشند.

چه بتنی آماده است

مراحل تولید بتن آماده در 9 گام

در این بخش از مقاله قصد داریم تا روش تولید بتن آماده در ۹ گام را برای شما شرح دهیم؛ اما پیش از هر چیزی لازم است بدانید که تولید بتن آماده به دو روش کلی انجام می‌شود.
روش اول تولید این نوع بتن به این شکل است که مواد اولیه برای ساخت آن به در مقدار استاندارد با یکدیگر ترکیب شده و تنها تفاوت آن با روش دوم تولید این است که در ساخت آن از آب استفاده نمی‌شود، بلکه ترکیب پودری آماده شده به وسیله ماشین‌های حمل بتن به محل اجرا فرستاده شده و پودر بتن با توجه به حجمی که دارد با مقدار معینی از آب ترکیب شده و ملات شما را به وجود می‌آورد. ازجمله مزایای استفاده از این روش تولید بتن آماده می‌توان به انتقال سریع آن به محل اجرا بدون نگرانی درباره افت کیفیت، گیرش سریع و سفتی ملات اشاره کرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از این روش محدودیت حجمی را برای شما به دنبال دارد.
فرایند تولید بتن آماده در روش دوم به این شکل است که مواد اولیه آن طبق استانداردهایی با یکدیگر ترکیب شده و با اضافه کردن آب به ملاتی آماده برای بلافاصله استفاده کردن در محل اجرا تبدیل می‌شود. فرق روش دوم با روش اول این است که شما می‌توانید در مصرف وقت صرفه‌جویی کرده و ملات را بلافاصله در سازه خود استفاده کنید و دیگر نیازی نیست تا آن را در محل اجرا با آب مخلوط کنید.

گام اول (تهیه ماسه و شن)

برای تولید بتن آماده یا همان بتن پیش ساخته از ترکیبات مختلفی استفاده می‌شود که ازجمله آن‌ها می‌توان به سنگ‌دانه، ماسه، سیمان پرتلند، مواد افزودنی و آب اشاره کرد. به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت و مرغوبیت شن، سیمان و ماسه‌ای از آن‌ها برای تولید بتن پیش ساخته استفاده می‌کنید بسیار مهم بوده و حائز اهمیت است؛ چرا که در گام اول روش تولید بتن آماده در ۹ گام باید سنگ‌دانه‌های بسیار مرغوبی تهیه و تولید شود.

مراحل تولید بتن آماده در 9 مرحله

گام دوم (تهیه سیمان پرتلند)

دومین مرحله از مراحل تولید بتن آماده اضافه کردن سیمان است. از دیگر نکات مهمی که در فرایند تولید بتن آماده باید به آن توجه داشته باشید، نوع و عیار سیمانی است که قصد دارید آن را در تهیه بتن استفاده کنید. شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که بتن آماده را تولید می‌کنند، سیمان پرتلند باکیفیت و مورد نیاز خود را از کارخانه‌های تولید کننده سیمان خریداری می‌کنند.

مراحل آماده سازی بتن آماده

گام سوم (ترکیب ماسه با سیمان)

در گام سوم روش تولید بتن آماده در ۹ گام سیمان، شن و ماسه به استفاده از نواری به نام نقاله به مخزنی منتقل می‌شوند که درون آن تمامی مواد به وسیله میکسر با یکدیگر ترکیب می‌شوند. تمامی موادی که برای ترکیب شدن وارد میکسر شدند بعد از گذشت مدت زمانی به خوبی با یکدیگر ترکیب شده و در آخر مخلوطی یکدست و یکنواخت را برای ما مهیا می‌کنند. لازم به ذکر است که بدانید مدت زمان ترکیب شدن این مواد توسط مسئول فنی میکسر و بر اساس ابعاد سنگ‌دانه‌ها مشخص می‌شود.

ترکیب ماسه با سیمان

گام چهارم (ترکیب اولیه به مخزن اصلی)

گام چهارم یکی از مهم‌ترین گام‌ها در فرایند تولید بتن آماده محسوب می‌شود؛ در این مرحله تمامی مواد اولیه ترکیب شده به وسیله یک قیف روی نواری پلاستیکی به مخزن اصلی انتقال داده می‌شود به همین خاطر میزان هدر رفتن مواد به کمترین حد ممکن می‌رسد. اگر می‌خواهید چیزی از کیفیت بتن شما کم نشود، بهتر است که در این مرحله مواد کمتری به داخل مخزن اضافه کنید.

مهمترین مرحله در فرآیند تولید بتن

گام پنجم (اضافه کردن آب و مواد افزودنی)

در گام پنجم از روش تولید بتن آماده در ۹ گام اضافه کردن آب و مواد افزودنی صورت می‌گیرد؛ مخازن اصلی و میکسرها همگی به مخازن آب وصل هستند و زمانی که موقع اضافه کردن آب باشد، این مخازن باز شده و مقدار آب و در صورت نیاز مقدار مواد افزودنی زیر نظر مسئول فنی به دیگر مواد بتن آماده اضافه شده و به یکدیگر ترکیب می‌شوند. ازجمله مواد افزودنی که می‌توان به این ترکیب اضافه کرد می‌توان به ضدیخ‌ها، روان کننده‌ها و... اشاره کرد.

تهیه مصالح بتن آماده

گام ششم (ترکیب کردن مواد بتن آماده)

اختلاط بتن و ترکیب کردن مواد بتن از دیگر گام‌های مهم در تولید بتن آماده محسوب می‌شود. در این مرحله آب و مواد افزودنی و تمامی مواد اولیه بتن برای ترکیب شدن به مخزن اصلی کارخانه منتقل می‌شوند. میزان تولید بتن آماده در روز به حجم مخزن کارخانه مورد نظر بستگی دارد؛ هر چه حجم مخزن بزرگ‌تر باشد، میزان بتن تولید شده در روز نیز بیشتر است و برعکس هر چه مخزن اصلی کارخانه کوچک‌تر باشد، میزان بتنی که در روز تولید می‌کند کمتر است.
مدت زمانی که برای اختلاط مواد بتن در نظر گرفته می‌شود را تیم فنی سازنده تعیین می‌کنند که بعد از گذشت این مدت با باز کردن در خروجی میکسر می‌توانید بتن پیش ساخته را مشاهده کنید که آماده استفاده است.

ترکیب مصالح بتن آماده

گام هفتم (اضافه کردن مواد شیمیایی در صورت نیاز)

زمانی که بتن پیش ساخته آماده شد، زمان آن فرا رسیده تا در صورت نیاز و در صورت درخواست مشتری به آن برخی از مواد شیمیایی را اضافه کنیم. برای ساخت تمامی بتن‌های آماده از مواد شیمیایی استفاده نمی‌کنند؛ اما برخی از شرکت‌ها و کارفرمایان برای بالاتر بردن میزان کیفیت بتن و مرغوبیت آن از شرکت ساخت بتن درخواست می‌کنند تا برخی از مواد شیمیایی را به بتن اضافه کنند؛ بنابراین این قابلیت به خواست شما مشتریان عزیز بستگی دارد که بخواهید به بتن آماده شما مواد شیمایی اضافه شود یا خیر.

افزودن مواد شیمیایی به بتن آماده

گام هشتم (ارزیابی کردن کیفیت و حجم بتن آماده)

در این مرحله بتن آماده تحویل به مشتری است؛ اما قبل از آن باید از نظر حجم و کیفیت هم تأیید شده و مورد بررسی قرار گیرد. این بررسی توسط تیم کنترل کیفی کارخانه انجام شده و وظیفه آن‌ها این است که بتن آماده شده را از لحاظ مقاومت، استحکام و دیگر فاکتورها سنجیده و آن را با خواسته‌های مشتری تطبیق دهند. در صورتی که بتن آماده شده تأیید شود، بلافاصله برای تحویل به مشتری انتقال داده می‌شود و اگر تأیید نشود باید مجدداً روی آن اصلاحات مورد نظر صورت گرفته و سپس برای ارسال به ماشین‌های حمل مخصوص منتقل شوند.

ارزیابی کیفیت بتن آماده

گام نهم (انتقال بتن آماده به محل اجرا با استفاده از ماشین‌های میکسر)

آخرین گام از روش تولید بتن آماده در ۹ گام، انتقال بتن آماده ساخته شده با استفاده از ماشین‌ها و کامیون‌های حمل مخصوص به محل اجرای پروژه‌های شما است. این ماشین‌های مخصوص دارای میکسرهایی هستند که در طول مسیر بتن آماده شده را ترکیب می‌کنند تا از گیرش زودهنگام آن جلوگیری شود. گاهی ممکن است در صورت طولانی‌تر بودن مسیر تا محل پروژه، بتن آماده با گیرایی سریع و افت کیفیت مواجه شود؛ در این شرایط به بتن آماده برخی از مواد افزودنی را اضافه می‌کنند تا گیرایش آن را به تأخیر انداخته و بتوانند بتن آماده را با کیفیت بالاتری به محل اجرای پروژه برسانند.
به همین خاطر بسیار مهم است که کارفرمایان اطلاعات کافی درباره بتن آماده را داشته و بتوانند در صورت نیاز از کارخانه مربوطه درخواست کنند که مواد افزودنی به بتن اضافه شود یا خیر. 

حمل بتن آماده به محل اجرا با استفاده از دستگاه میکسر

جمع‌بندی

روش تولید بتن آماده در ۹ گام را برای شما مورد بررسی قرار دادیم و با ذکر تمامی مطالب این مقاله سعی کردیم تا شما را به خوبی با فرایند تولید بتن آماده آشنا کنیم. همان‌طور که می‌دانید کیفیت و میزان مرغوبیت مواد اولیه به کار رفته در مراحل تولید بتن آماده یا بتن پیش ساخته ارتباط کاملاً مستقیمی با میزان کیفیت نهایی آن و همچنین افزایش طول عمر سازه مورد نظر دارد.
شما می‌توانید برای اجرای پروژه‌های کوچک و بزرگ روی بتن آماده حساب کرده و مقدار مورد نیاز خود را از کارخانه‌های مربوطه سفارش دهید؛ بتن آماده شما طبق استانداردها و معیارهایی که در نظر دارید تهیه شده و به وسیله ماشین‌های حمل بتن مخصوص که دارای میکسر هستند، به محل اجرای پروژه‌های شما فرستاده می‌شوند.

برای اطلاع از قیمت و خرید سیمان به سایت مصالح ساختمانی با شماره ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳ ساختمان دات آی آر تماس بگیرید.

 

 

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display