تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

انواع گچ ساختمانی و ویژگی‌های گچ ساختمانی

انواع گچ ساختمانی و ویژگی‌های گچ ساختمانی
 
زمان مطالعه: 3 دقیقه

در این مقاله قصد داریم درباره انواع گچ ساختمانی و ویژگی های گچ ساختمانی صحبت کنیم. گچ یکی از مواد تشکیل‌دهنده پر مصرف برای پوشش دادن دیوار‌های ساختمان و قالب‌بندی سقف و همچنین انجام تزئینات و کار‌های مربوط به دکوراسیون است. منشأ تولید گچ ساختمان سنگ گچ موجود در طبیعت است. برای ساختمان مدرن، سنگ گچی که از معدن استخراج می‌شود در ابتدا دارای لایه‌های بسیار ضخیمی است که در طی فرآیند تولید گچ از سنگ گچ به پودرگچ تبدیل می‌شود.

در طی فرآیند تولید گچ‌های ساختمانی هیچ ماده افزودنی به گچ اضافه نمی‌شود و صرفاً این فرآیند شامل تبدیل شدن سنگ گچ به پودر گچ خواهد بود. همچنین گچ‌های ساختمانی جزء دسته گچ‌های زود گیر هستند و اگر به میزان درست در ملات از آن‌ها استفاده شود زمانی در حدود 10 دقیقه نیاز دارند تا به خوبی سفت شوند.

ویژگی‌های گچ ساختمانی

از ویژگی‌های گچ‌های ساختمانی می‌توان به:

  • مقاومت در برابر آتش سوزی

  • خاصیت عایق بودن

  • ارزان و مقرون به صرفه بودن

  • خاصیت رنگ‌پذیری گچ، اشاره کرد.

فرآیند تبدیل سنگ گچ به گچ ساختمانی

 

برای تبدیل سنگ گچ به انواع گچ ساختمانی ابتدا سنگ گچ را در کوره‌هایی در دمای 180 درجه سانتی‌گراد حرارت می‌دهند و در طی این فرآیند آب گچ تبخیر شده و حالت متبلور آن از بین می‌رود و به پودر تبدیل می‌شود. در این حالت می‌تواند در بسیاری از امور ساختمانی مورد استفاده قرار بگیرد.

معدن گچ ساختمانی و استخراج سنگ گچ

بیشتر بخوانید : نمای ساختمان

انواع گچ ساختمان

  • گچ سفید

 

این نوع گچ که به گچ سفید کاری نیز معروف است، برای سفید کردن ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در اصطلاح گچ رو کار نام دارد. قیمت این نوع گچ در مقایسه با سایر گچ‌ها پایین‌تر است.

این گچ دارای رنگ سفید درخشانی است و برای کار‌هایی نظیر نازک کاری مناسب است و از آن جایی که خاصیت چسبندگی بالایی دارد نیاز به زیر کاری نخواهد داشت.

 

  • گچ میکرونیزه

 

این گچ در مقایسه با گچ سفید از قیمت بالاتری برخوردار بوده و برای مصرف در مواردی از قبیل: مجسمه‌سازی، قالب‌گیری، گچ بری‌های دکوری و انواع کار‌های مربوط به دکوراسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گچ‌هایی که در درون کوره به پودر گچ تبدیل می‌شوند بعد از آن وارد آسیاب می‌شوند تا به اندازه‌های مختلف ریز شوند. گچ‌های میکرونیزه دارای اندازه‌های بسیار‌ریزی و در حدود 175 میکرون هستند و در واقع دانه‌بندی آن‌ها در طی فرآیند آسیاب تغییر کرده است.

 

  • گچ ساتن

این گچ که از انواع مرغوب گچ‌های موجود است برای لایه نهایی و پوشش دیوار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع گچ برای این که مناسب برای استفاده بر روی لایه بیرونی باشد باید با مواد دیگری از جمله پرلیت ترکیب شود تا خاصیت‌های مورد نظر را به دست بیاورد. از جمله خواص این گچ می‌توان به قابلیت شستشو داشتن، استحکام در برابر خراشیده شدن، عدم ترک خوردگی و همچینین مقاومت در برابر رطوبت اشاره کرد.

  • گچ پاششی

 

این گچ که یکی دیگر از مواد تشکیل‌دهنده گچ ساختمانی است و از اسم آن نیز مشخص است به صورت اسپری و پاششی بر روی سطوح قرار می‌گیرد و سطح را دارای یک لایه‌ی یکدست و یکپارچه از گچ می‌کند.

این گچ به دلیل مقاومت بسیار بالایی دارد به هیچ عنوان در برابر رطوبت و حرارت آسیب نمی‌بیند و می‌تواند به طور مستقیم بر روی سطوح مورد استفاده قرار بگیرد.

 

  • گچ عاج

از ویژگی‌های مهم این گچ دانه نرم بودن ذرات آن است. لذا از آن در کار‌هایی نظیر مجسمه‌سازی و ساخت قطعات پیش ساخته بهره می‌گیرند. همچنین این گچ دارای خصوصیات فیزیکی و ترکیبات شیمیایی خاصی است و در دسته‌بندی انواع گچ جزء گچ‌های دیر گیر به حساب می‌آید.
  • گچ سیوا

 

اگر گچ میکرونیزه (که همانطور که گفتیم دارای ذرات بسیار‌ریزی است)، را با افزودنی‌هایی ترکیب کنیم گچ حاصل از نوع سیوا خواهد بود. این گچ مقاومت بیشتری در مقایسه با گچ‌های معمولی دارد و عایق مناسبی برای صدا است.

این گچ را می‌توان بر روی انواع سطوح پیاده‌سازی کرد و به دلیل خواص ویژه‌ای که دارد می‌توان انواع رنگ‌های روغنی، دیوار پوش‌های PVC و بلکار را روی آن‌ها پیاده کرد.

 

  • گچ گیبتون

 

این گچ در مقایسه با سایر گچ‌ها چسبندگی بیشتری دارد و دیر گیر است و برای پوشش سطوح بتنی و با سیمان مناسب است. این گچ در همان ابتدا و درون کوره بامواد خاصی ترکیب شده و خواص مورد نیاز را پیدا می‌کند. همچینین در طی فرآیند ساخت، مقاومت لازم برای در معرض پوشش بتنی قرار گرفتن را پیدا می‌کند.

از این گچ می‌توان به صورت تک لایه و دولایه بسته به سطحی که قصد پوشش آن را داریم استفاده کنیم.

 

  • گچ ژیپس

ژیپس در واقع نام ماده‌ای معدنی از سولفات کلسیم است و در حالت کلی رنگ سفید دارد و در برخی از انواع گچ از این ماده در ترکیب گچ استفاده می‌کند. نوعی از ژیپس که برای ساخت گچ مورد استفاده قرار می‌گیرد به صورت متبلور است. در هنگام خرید ژیپس به نکاتی از قبیل نرم بودن و سفیدی آن توجه داشته باشید.

  • گچ رنگی

به عنوان آخرین دسته‌بندی ای که از گچ در این مقاله داشتیم، گچ رنگی را معرفی خواهیم نمود. گچ رنگی از اضافه کردن ترکیبات شیمیایی به پودر گچ تولید می‌شود. در واقع طی فرآیند رنگی کردن گچ، به گچ خالص که رنگی سفید دارد مواد افزودنی و ترکیبات شیمیایی را اضافه می‌کنند که رنگی شدن گچ را موجب می‌شود. در اضافه کردن ترکیبات شیمیایی باید به این نکته که در طی این مرحله خواص گچ تغییر نکند، توجه داشته باشیم.

سخن پایانی

در این مقاله سعی نمودیم در خصوص یکی از مواد تشکیل‌دهنده گچ ساختمانی که بسیار حائز اهمیت است صحبت کنیم. انواع گچ را نام بردیم و درباره ویژگی‌های هریک به اختصار توضیحاتی را عنوان نمودیم. امیدواریم این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد و شما را در هنگام خریدن این ماده مهم یاری دهد.

 مواد تشکیل‌دهنده گچ ساختمانی و آماده‌سازی آن

پیشنهاد می کنیم مقاله کاربرد انواع ماسه را مطالعه کنید.

 

برای اطلاع از خرید و قیمت گچ با شماره ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳ ساختمان دات آی آر تماس بگیرید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display