شیرآلات والهنگ یکی از نوآوری های جدید است که توانسته پای خود را به دکوراسیون داخلی باز کند و بسیار مورد توجه معماران و طراحان داخلی قرار گرفته است.
والهنگ به وسایل سرویس بهداشتی همچون توالت فرنگی، روشویی و شیرآلاتی گفته میشود که فاقد پایه هستند و اکثرا لوله کشی آنها توکار است. همین امر باعث میشود این محصولات بسیار مناسب باشند برای افرای که دغدغه فضای کم برای سرویس بهداشتی خود دارند.
معرفی شیرآلات والهنگ
همانطور که در بالا اشاره کردیم تجهیزات وال هنگ شامل وسایلی هستند که پایه ندارند و از دیوار آویزان هستند. این مورد شامل شیرآلات نیز میشود. والهنگ از ریشه لاتین WALL HUNG گرفته شده است که به معنای آویزان از دیوار است.
این شیرآلات که از نسل جدید شیرآلات هستند مزایای بسیاری دارند و با استفاده از دانش و تکنولوژی جدید سعی شده که نسخه کامل و بی عیبی از شیرآلات ارائه دهند.
مزایای شیرآلات والهنگ
- به دلیل طراحی های زیبا و جذاب شیرآلات والهنگ، تاثیر بسیار زیادی بر دکور سرویس بهداشتی دارند.
- استفاده از شیرآلات والهنگ به طور متوسط 30 درصد مصرف آب را کاهش میدهد و همین امر از اصلیترین دلایل تولیدات شیرالات والهنگ است.
- به دلیل حذف اضافات و از بین بردن نقاط کور در سرویس بهداشتی با استفاده از شیرآلات والهنگدر واقع انجام نظافت بسیار آسان تر میشود. نظافت لوله های شیرآلات روکار بسیار کار دشواری است ولی با استفاده از والهنگ دیگر این مشکلات را نخواهید داشت و به صورت کلی استفاده از تجهیزات والهنگ بهداشت بیشتری را به دنبال دارد زیرا ساختار آن بهبود یافته است.
- استفاده بیشتر از فضای توالت از دیگر مزیت های تجهیزات والهنگ است. در این تجهیزات همه موارد مورد نیاز توکار است و در داخل دیوار نصب شده است و دیگر لوله کشی، پایه، فلاش تانک و ... ندارد و همین موضوع باعث میشود که بتوان از تمام فضای سرویس بهداشتی به طور کامل و بهینه استفاده کرد. برای اینکه بهتر این موضوع را بفهمید بهتر است تصور کنید دو عدد فلاش تانک توالت ایرانی و فرنگی،یک پایه توالت فرنگی، یک پایه روشویی و لوله کشی شیرآلات روشویی و توالت از داخل سرویس بهداشتی حذف شوند. همین موارد به بزرگ شدن و بهینه سازی فضا کمک میکند.
- یکی از ویژگی های بسیار کارآمد و خوب شیرآلات والهنگ این است که میتوانید ارتفاع نصب آن را تا حد زیادی تغییر بدهید اما ایدهآل آن است که از ابعاد استاندارد خارج نشوید مگر در مواردی که محدودیت جا و یا محدودیت نصب شیرآلات وجود دارد.
- استفاده از این تجهیزات میتواند کمک بسیار زیادی در کاهش صدای محیط آپارتمان و ساختمان ایجاد بکند زیرا با این کار فلالش تانک های روکار که سر و صدای زیادی ایجاد میکنند می زیر دیوار قرار میگیرند و مستقیم صدای آنها در محیط منزل پخش نمیشود و همین موضوع به کاهش سر و صدا کمک میکند.
معایب استفاده از والهنگ
البته استفاده از این تجهیزات دیواری معایبی نیز دارد. در نظر داشته باشید که معایب آن کمتر از مزایای آن است که باعث می شود در محیط های مختلف کاربرد بیشتری داشته باشد.
- مراحل نصب تجهیزات والهنگ دشوار است
نصب تجهیزات دیواری نیاز به متخصص دارد که در مورد توالت های دیواری نیز لازم است. قرار دادن اقلام لوله کشی و نصب در داخل دیوار برای نصب و تعمیر آن نیاز به متخصص دارد.
- تعمیرات گران قیمت مشکلات رایج در شیرآلات والهنگ یا تجهیزات آنها، مانند گرفتگی لوله، به روش معمولی حل می شود، اما برای تعمیر تجهیزات قرار داده شده در داخل دیوار. دیوار در محوطه مورد نظر باید تخریب شود و پس از تعمیر مجدداً بازسازی انجام شود.
- نیاز به فضای کافی دیوار برای نصب شیرهای این مدل توالت فرنگی که داخل دیوار انجام می شود به فضای کمتری نیاز خواهید داشت. اما برای نصب این تجهیزات در داخل دیوار باید به ابعاد بزرگ لازم برای نصب تجهیزاتی مانند سیفون توجه کرد. بنابراین، اگر دیوارهای نازکی در حمام خود دارید، بهتر است از توالت دیواری استفاده نکنید.
- هزینه بیشتر یکی از فاکتورهای مهم در هنگام خرید، قیمت کالای مورد نظر است. تجهیزات مورد نیاز برای دیوارکوبی گرانتر از توالت های معمولی است. علاوه بر این، برای نصب و جایگزینی این سرویس ها به متخصص و پول بیشتری نیاز دارید.
جنس تجهیزات والهنگ از چیست؟
از آنجایی که کلیه لوله ها و اتصالات در داخل دیوار قرار می گیرند، کلیه لوله ها و اتصالات باید از استحکام و استحکام بالایی برخوردار باشند. نباید به راحتی ترک بخورد و باید بتواند وزن افراد را تحمل کند. علاوه بر این، به دلیل اینکه لوله و اتصالات آن در داخل دیوار قرار گرفته و در تماس مستقیم با جریان آب و رطوبت هستند، باید چگالی مناسبی برای مقاومت در برابر نفوذ ذرات آب داشته باشند.
انواع والهنگ ها و تفاوت های آنها
به طور کلی می توان گفت که توالت های دیواری در طرح ها و رنگ های زیادی تولید و مورد استفاده قرار می گیرند، اما یکی از تفاوت های اصلی براکت های دیواری سیستم زهکشی آنها است. والهنگ از نظر زهکشی به دو دسته اصلی سیفون و واش تقسیم و شناخته می شود. در واقع سیستم زهکشی سیفون همان روشی است که در طراحی توالت معمولی استفاده می شود. با کشیدن سیفون دریچه باز می شود و حجمی از آب فاضلاب داخل حوضچه را به سمت پایین هدایت می کند. میزان آب مصرفی در سیستم سیفون نسبتاً بیشتر است و به همین دلیل در اکثر والهنگ های جدید از سیستم شستشو استفاده می شود.
سیستم شستشو واش دون سیستم جدیدتری است که برای مصرف بهینه آب طراحی شده است که علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، مشکل گرفتگی را نیز به صفر می رساند. در سیستم واش دون، آب از کناره های توالت با فشار بالا توسط پمپ هایی که به دیوار طراحی شده اند تخلیه می شود. در عین حال، عملیات تخلیه نیز از طریق یک زانوی کوتاه انجام می شود. در طراحی والهنگ ها به لطف سیستم شستشو واش دون، علاوه بر مصرف کم آب، به دلیل کوتاهتر بودن زانوی خود، فضای کمتری را نیز اشغال می کند.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم به این موضوع بپردازیم که تجهیزات و شیرآلات والهنگ از صفر تا صد چیست، مزایای استفاده از والهنگ در ساختمان و اجزای آن چیست، بنابراین اگر قصد خرید این لوازم بهداشتی را دارید بهتر است با کارشناسان ساختمان دات آی آر تماس بگیرید.