با شروع فصل سرما باید به فکر تامین سیستم گرمایشی محیط زندگی خود باشید. افراد برای گرم کردن خانه و یا محل کار از سیستم های گرمایشی متفاوتی استفاده میکنند مثل: رادیاتور ها(رادیاتور های برقی) و بخاری ها و .... ولی بنا به هر دلیلی دسترسی به لوله کشیگاز و آب گرم نبود در این حالت رادیاتور برقی بهترین گزینه است. در ادامه به برسی بیشتر این وسیله گرمایشی میپردازیم.رادیاتور برقی را میتوان در هر مکانی که جریان برق و الکتریسیته وجود داشته باشد نصب و استفاده کرد. این دستگاه همانند نام خود با استفاده از نیروی برق محیط را گرم میکند. این رادیاتورها توانستهاند در ظرفیت های مختلف نیاز محیط را برطرف کنند.
در ادامه به برسی این موارد میپردازیم:
رادیاتورهای برقی چگونه کار میکنند؟
مزایا و معایب رادیاتور برقی
نکات خرید آن
رادیاتورهای برقی چگونه کار میکنند؟
رادیاتورهای برقی بر خلاف رادیاتورهای معمولی که از آب گرم درمحفظه خود پر میشود از مایع غلیظی به نام گلیکول (روغن ) پر میشود.این رادیاتورها با اتصال به برق شروع به کار میکنند. با شروع جریان برق المنت های تعبیه شده در این سیستم گرم میشوند سپس روغن موجود درپره رادیاتورهم گرم میشود با گرم شدن روغن رادیاتور گرم میشود و باعث انتقال گرما به محیط میشود. رادیاتور های برقی از جنس آلومینیوم بوده و همین عامل باعث افزایش رسانای گرمایشی این دستگاه شده است. توان گرمایشی رادیاتور های برقی به پره های رادیاتور بستگی دارد و هرچقدرتوان گرمایشی بیشتر باشد مصرف برق هم بالا میرود
مزایا و معایب رادیاتور برقی
در ادامه به مزایا و معایب رادیاتور برقی میپردازیم.
مزایا رادیاتور برقی
به چند مورد مهم مزایای رادیاتور برقی در قسمت زیر اشاره میکنیم:
- کاربری آسان و راحت
- نصب راحت و ارزان
- دراندازه های متفاوت و متنوع
- عدم نیاز به گاز و لوله کشی آب گرم
- روغن دائمی وعدم تعویض روغن
- سازگاری با محیط زیست
- امنیت گرمایی بالا
معایب رادیاتور برقی
رادیاتور برقی در کنار مزایایی که دارد معایبی هم دارد که در اینجا به چند مورد اشاره میکنیم:
- هزینه بالای انژی برق نسبت به سایر انژی ها
- عدم تطبیق با سیم کشی های خانه های قدیمی
- قیمت بالا نسبت به سایر سیستم های گرمایشی
- صدای زیاد فن در هنگام روشن کردن برخی از این رادیاتورها
- نیاز به توان الکتریکی بالا
- مناسب برای فضاهای بزرگ نمیباشد
نکات خرید رادیاتور برقی
توان گرمایشی و مساحت محیط یکی از نکات مهم در خرید رادیاتور های برقی میباشد. رادیاتورهای برقی انواع گوناگونی از نظر سایز و ابعاد و توان گرمایشی دارند به همین دلیل قیمت رادیاتورهای برقی متفاوت است از 3 میلیون شوع میشود تا بالای 10 میلیون. به طبع داشتن امکانات بیشتر باعث افزایش قیمت این دستگاه میشود مثل: قسمت حوله خشک کن و غیره. در هنگام خرید رادیاتور برقی حتما باید به مساحت محیط توجه داشت زیرا تعداد پره های رادیاتور به مساحت محیط بستگی دارد. برای مثال اگر میزان استاندارد مساحت محیط را 2.8 متردر نظر بگیریم باید از رادیاتور برقی با 5 الی 7 پره استفاده نمود. و با انتخاب درست این دستگاه از اتلاف انژی هم کاسته میشود.
اجزای سازنده رادیاتور برقی
رادیاتورهای برقی از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که به برسی آن میپردازیم.
- کابل و کلید های برق: باعث وصل و قطع شدن جریان برق میشوند.
- پایه ها: باعث ایستایی عمود این دستگاه میشود.
- ترموستات: تنظیم حرارت فضا را مدیریت میکند.
- المنت: المنت ها وظیفه گرم کردن ماده سیال را برعهده دارند.
- پیکره دستگاه: به قسمت خارجی رادیاتور گفته میشود.
- سیال: این ماده وظیفه تبادل گرما را برعهده دارد.
- فن گردش هوا: مدیریت گردش و تنظیم هوای گرم اتاق را برعهده دارد.
رادیاتور برقی بهتر است یا رادیاتور معمولی؟
از نظر اقتصادی رادیاتوهای برقی بهتر هستند زیرا نیازی به لوله کشی گاز و آب گرم ندارند ولی چون هزینه انرژی برق از گاز در ایران خیلی بیشتر است به همین خاطر نمیشود همیشه و در هر محیطی از رادیاتور برقی استفاده کرد پس توصیه میشود از رادیاتورهای معمولی استفاده کنیم. ولی در کشورهایی که هزینه برق از گاز کمتر باشد رادیاتورهای برقی گزینه مناسبتری میباشند.
سخن آخر
رادیاتورهای برقی یکی از انواع سیستم های گرمایشی هستند. این دستگاه در کنار مزیت هایی که دارد معایبی هم دارد ولی در محیط هایی که شرایط و امکانات آن را داشته باشد گزینه مناسبی نسبت به سایر سیستم های گرمایشی میباشد.