برای اجرای دیوار و نمای آجری ماندگار و زیبا به ترکیبات خاصی چون ملات و چسب آجر نیاز است. اما چسب آجر چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟ این چسب مخصوص با خاصیت الاستیک بالا از گزینههای مطلوب نصب آجر به سطوح مختلف محسوب میشود. تمیزی کار، چسبندگی بالا و افزایش سرعت عمل اجرای پروژه تنها بخشی از مزایای این محصول هستند. با ما همراه باشید تا علاوه بر ساختار این محصول ساختمانی، کارایی و مزایای آن را بررسی کنیم.
چسب آجر چیست؟
چسب آجر همانطور که از نامش پیداست یکی از چسبهای ساختمانی مناسب نصب آجر در موقعیتهای مختلف محسوب میشود. برخلاف باور عموم که تنها ملات ماسه و سیمان را برای چسباندن آجرها مناسب میدانند، این چسب به طور تخصصی برای نصب آجر تولید شده است. چسب آجر از ترکیب مواد پلیمری خاص تحت شرایط استاندارد و به صورت مکانیزه تولید میشود.
این محصول چسبندگی بالایی داشته و پس از قرار گرفتن در هوای آزاد ساختاری محکم و مقاوم پیدا میکند. چسب مذکور بدون نیاز به مواد اولیهای چون ماسه، سیمان، آهک و ... نصب و اجرای دیوار و نماهای آجری را میسر میکند.
انواع چسب آجر
پس از بررسی اینکه چسب آجری چیست نوبت به معرفی انواع آن میرسد. این چسب بنا به ساختار فیزیکی، شیمیایی و کاربرد دارای انواع مختلفی است که هر یک در نهایت چسبندگی مناسبی میان آجر و سطح مدنظر ایجاد میکنند. انواع چسب آجر شامل موارد ذیل هستند:
1.چسب آجر خمیری
2.سب پودری آجر
3.چسب آجر تک جزئی و دو جزئی
چسب آجر خمیری
چسب خمیری آجر را میتوان چسب آماده مصرف معرفی کرد که به صورت خمیر بسته بندی شده در سطلهای چند کیلویی ارائه میشود. این چسب که از ترکیب پودرهای معدنی، رزینهای اکریلیک و مواد خاصی با خاصیت غلیظ کننده تهیه میشود چسبندگی عالی دارد. خمیر مذکور با قرار گرفتن در هوای محیط خشک شده و خاصیت الاستیک و چسبندگیاش افزایش مییابد.
این چسب اگرچه به نسبت سایر انواع قیمت بالاتری دارد، اما در کنار خاصیت چسبندگی بالا آماده مصرف است. چسب خمیری دلیل ساختاری که دارد خاصیت جذب مجدد آب داشته و بهتر است در قسمتهای در معرض رطوبت استفاده نشود. در واقع این نوع چسب بیشتر برای قسمتهای داخلی ساختمان مناسبتر است.
چسب پودری آجر
چسب پودری آجر، مادهای پودری با ساختاری مشابه گچ است که پس از ترکیب شدن با گچ و آب خاصیت چسبندگی پیدا میکند. این نوع چسب آجر چسبندگی مطلوبی داشته و گزینهای عالی برای جایگزینی ملات و دوغاب محسوب میشود. این چسب پودری را بیشتر به عنوان چسب مخصوص کاشی و سنگ میشناسند که برای اجرای سطوح کاشی کاری، سنگ کاری و آجر نما بسیار مناسب است.
چسب آجر تک جزئی و دو جزئی
چسب آجر تک جزئی و دو جزئی که ماده اصلی آنها رزین فعال است خواص متفاوتی دارند. چسب تک جزئی برای نصب انواع کاشی، آجر، سنگ و سرامیک مناسب است. در حالی که چسب دو جزئی بیشتر مناسب محیطهای مرطوب است و نصب کاشی، سرامیک، آجر و پرسلان را آسان میکند.
مزایای چسب آجر
خصوصیت برجسته چسب آجر، آلوده و نامرتب نکردن محیط است که سبب کاربرد آن در پروژههای مرمتی شده است. این چسب به موجب ساختار خاصی که دارد، مزایای جالب توجهی برای مصرف کننده به ارمغان میآورد. برخی از مزیتها و ویژگیهای چسب آجر شامل موارد ذیل هستند که انتخاب را برای افراد آسان میکنند.
- استفاده آسان
- خاصیت چسبندگی مطلوب
- قابل استفاده برای نصب و اجرای آجر، کاشی، سرامیک و پرسلان
- آماده سازی آسان
- عدم نیاز به فضای زیاد برای آماده سازی
- استحکام و دوام قابل توجه
- مقاومت نسبی در برابر رطوبت
- افزایش سرعت اجرای پروژه
- فاقد پسماند و ضایعات
- کاهش نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای پروژه
- کاهش هزینهها
- تمیزی و ظرافت سطح
- وزن سبک و مناسب
- خشک شدن نسبتا سریع
کاربرد چسب آجر از نما تا دیوارچینی
کاربرد چسب آجر فراتر از چسباندن آجر در موقعیتهای متفاوت است. در واقع این چسب با بافت چسبناکی که دارد در اجرای نما، دیوارچینی و مرمت دیوارهای آجری قابل استفاده است. کاربرد اصلی این محصول چسباندن آجر نما نسوز و معمولی درون و بیرون ساختمان است. به طوری که چسب آجر را میتوان برای نصب انواع آجر نما برای سطوح بیرونی، دیوار پارکینگ و حیاط استفاده کرد.
علاوه بر اینها چسب مذکور انتخابی مناسب برای مرمت دیوارهای آجری بناهای قدیمی محسوب میشود. همانطور که گفتیم این چسب با ساختار کاشی و سنگهای نما متناسب است و برای نصب آنها کاربرد فراوان دارد. با این اوصاف از چسب آجری میتوان در اجرای نما، کاشی کاری قسمتهای مختلف ساختمان، نصب کاشی محیطهای شلوغ و پر تردد استفاده کرد.
نحوه استفاده از چسب آجر
اگرچه چسب آجر چسبندگی مطلوب داشته و در موقعیتهای گوناگون قابل استفاده است؛ اما استفاده اصولی از آن سبب افزایش استحکام و کارایی آن میشود. نحوه استفاده از چسب آجر کمی متفاوتتر با ملات است و به لوازم و تجهیزات چندانی نیاز ندارد. مراحل نصب آجر نما با چسب آجر به شرح ذیل است:
- نصب آجرنما به وسیله چسب آجری روی سطوح سیمانی بهتر از دیوارهای گچی و بتنی است. ازاینرو پیش از نصب آجر، دیوار را هموار کرده و کمی سیمان اندود کنید.
- اگر از چسب پودری استفاده میکنید، طبق دستورالعمل روی بسته بندی یک خمیر غلیظ و چسبناک تهیه کنید.
- پس از آماده شدن خمیر چسب آجری، قسمتی از چسب را به کمک ماله دندانه دار به سطح مدنظر منتقل کرده و پس از پخش کردن آجر را روی آن بچسبانید.
- برای چسبیدن آجر روی سطح به کمی فشار نیاز است. پس از اطمینان از چسبیدن آجر، نوبت نصب مابقی آجرها است.
- یک روز پس از خشک شدن نمای آجری، زمان بندکشی است تا از کنده شدن و نفوذ آب و رطوبت به قسمتهای زیرین پیشگیری شود.
- نحوه استفاده از این چسب برای نصب کاشی، دبوارچینی و حتی مرمت تقریبا مشابه همین مراحل است.
سخن پایانی
استفاده از چسب ساختمانی علاوه بر تسهیل و تسریع فرایند ساخت و ساز، سبب افزایش استحکام سازه میشود. به همین دلیل این مطلب از ساختمان دات آی آر به بررسی اینکه چسب آجر چیست و چه کارایی دارد اختصاص داده شد. این محصول در دو نوع پودری و خمیری برای اجرای نماهای آجری، نمای کاشی، سرامیکی و ... کاربرد گسترده دارد که هنگام انتخاب متریال و مصالح ساختمانی نباید از آن غافل شد.