در خرید ماسه و برای انتخاب بهترین ماسه مناسب سرامیک کاری، ابتدا باید بتوانیم انواع مختلف ماسه را تشخیص دهیم. استفاده از هر کدام از انواع خاص ماسه در مخلوط ملات میتواند باعث ایجاد خروجی متفاوتی در شکل و قابلیتها و ویژگیهای فیزیکی ملات شود.
انواع ماسه؛ دسته بندیهای اصلی ماسهها
ماسه طبیعی:
این ماسه در واقع نوعی آبرفت است و از کف رودخانه و آبهای جاری تهیه میشود. ماسه طبیعی متشکل از سنگهای دارای گوشه گرد میباشد. این ماسه به دلیل داشتن گوشههای گرد، میتواند ماسه مناسب سرامیک کاری باشد.
ماسه شسته یا دو بار شور:
این ماسه میزان خاک و گرده کمتری در خود دارد. این ویژگی باعث میشود که بیشتر به سیمان بچسبد و در نتیجه ملات مقاومت تری ساخته میشود.
ماسه شکسته:
ماسه شکسته از سنگهای معدنی و سنگهایی که دارای گوشههای تیز هستند، تهیه میشود.
ماسه کفی:
مقدار خاک ماسه کفی زیاد میباشد و کاربرد آن سیمان کاری و شیب بندی کف است. این نوع ماسه به دلیل ظاهری که دارد، در تهیه ملات سنگ نمای سازه استفاده نمیشود.
این عبارت به معنای مقدار لغزندگی دانههای سنگی ماسه است. این لغزندگی به وسیله دوغاب سیمان ایجاد میشود.این عبارت به معنای مقدار لغزندگی دانههای سنگی ماسه است. این لغزندگی به وسیله دوغاب سیمان ایجاد میشود.
رعایت کردن تناسب ترکیب مصالح ملات و انتخاب اندازه دانه مناسب ماسه، باعث کنترل کارایی ملات میشود.
کارایی مناسب ملات به چند عامل وابسته است: خاصیت مکندگی مصالح، آجر، کاشی و ویژگی آب نگهداری آن. کارایی ملات توسط ابزارهای مخصوص در آزمایشگاه قابل اندازه گیری است. از این جهت تناسب مصالح ساختمانی در مواد نقش مهمی در کیفیت نهایی ملات خواهد داشت.
ماسه مناسب سرامیک کاری
ماسه مناسب کاشی کاری و سرامیک کاری، باید بدون خاک و گرده باشد. همچنین نباید دارای سنگهای گوشهدار باشد.
در ملاتهای متفاوت بر حسب نیاز سازه در دست ساخت، ممکن است از ماسه ریز یا درشت استفاده کنند. ماسه ریز یا درشت، خود نیز میتوانند به تعدادی زیر گروه با چندین دسته از ابعاد دانهها تقسیم شوند.
ماسه مناسب سرامیک کاری، غالبا از نوع ماسه ریزدانه میباشد تا دانههای ماسه بتوانند کاملا با سیمان ترکیب شوند و در نهایت ملات ساخته شده چسبندگی مناسبی داشته باشد و بتواند به خوبی بین قطعات سازه و کاشیها نفوذ کند و سبب اتصال آنها به یکدیگر شود. چرا که در صورت بیش از اندازه درشت بودن دانههای ماسه، قابلیت مکش سنگ یا کاشی بی اثر خواهد شد.
با توجه به اطلاعات داده شده راجع به انواع ماسه، ملات و نکات ساخت آنها، ماسه مناسب کاشی کاری باید دارای گوشههای گرد باشد. از طرفی برای کاشی کاری و سرامیک کاری نیاز به ملاتی داریم که خاصیت چسبندگی بسیار زیادی داشته باشد تا بتواند سازه و کاشی یا سرامیک را به خوبی به یک دیگر متصل کند.
برای ساخت یک ملات با خاصیت چسبندگی کافی که قوام مناسبی نیز داشته باشد و دارای غلظت کافی نیز باشد، برای ساخت این ملات باید از سیمان و ماسه مناسب استفاده کنید. ماسه مناسب کاشی کاری که میتواند چنین ملاتی ایجاد کند، باید بدون گرد و خاک و شسته شده باشد.
این ملات برای اتصال کاشی و سرامیک به سازه مورد استفاده قرار میگیرد، این به معنای نیاز به ماسهای است که ظاهر مورد قبول و تمیزی به سطح بنا بدهد.
بیشتر بخوانید : کاربرد ماسه پاشی
در نهایت با در نظر گرفتن تمام این جزئیات و ملاحظات میتوان گفت ماسه مناسب کاشی کاری باید از نوع شسته شده یا دوبار شور باشد و عاری از هر گونه خاکی باشد تا بتواند سبب ساخت ملات مناسب با چسبندگی و غلظت مناسب شود و بتواند اتصال کاشی یا سرامیک به سازه را به راحتی امکانپذیر کند.
هرچند ماسه معمولی هم میتواند باعث گرفتن یک نتیجه مناسب شود، ولی استفاده از ماسه شسته شده باعث گرفتن یک نتیجه بی نقص خواهد شد.
البته قیمت ماسه شسته شده به نسبت دیگر انواع ماسه بالاتر است و این سبب افزایش هزینهها میشود. از این جهت اگر این مسئله برای شما حائز اهمیت است و تفاوت قیمت تهیه این دو محصول برای شما بسیار زیاد است، میتوانید به جای ماسه دوباره شور از ماسه معمولی نیز استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله دوغاب چیست؟ را مطالعه کنید.
.برای خرید آنلاین مصالح ساختمانی یا قیمت ماسه میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳ با دفتر ساختمان تماس بگیرید