تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

همه چیز درباره بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان

همه چیز درباره بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان
 
زمان مطالعه: 7 دقیقه

بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان سازی از جهات مختلفی حائز اهمیت است؛ سیمان به عنوان محبوب‌ترین و همچنین پراستفاده‌ترین مصالح و متریال مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی محسوب می‌شود.
اهمیت سیمان در ساختمان سازی به قدری زیاد است که از زمان‌های گذشته حتی سال‌ها قبل‌تر از عصر تمدن نوین از آن برای خلق سازه‌های مختلف استفاده می‌کردند. کاربرد سیمان در ساختمان سازی بسیار زیاد بوده و به عنوان یک ماده شیمیایی که در ترکیب با آب بسیار سفت و سخت می‌شود، کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد.
همان‌طور که می‌دانید بعد از سیمان، بتن دومین مصالح پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی به حساب می‌آید که برای ساخت آن هم به سیمان نیاز است؛ بنابراین نقش پررنگ و حیاتی سیمان را در این صنعت نادیده نگیرید و از مقاومت بسیار زیاد آن برای بالا بردن کیفیت کارهای خود غافل نشوید.
تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا درباره کاربرد و اهمیت استفاده از این محصول بیشتر برای شما صحبت کنیم.

عملکرد سیمان در ساختمان

بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان

بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان به اندازه‌ای مهم است که اگر از اهمیت سیمان در ساختمان سازی آگاه باشید، می‌توانید سازه‌هایی فوق‌العاده باکیفیت و با طول عمر بالا بسازید. همان‌طور که گفتیم سیمان کاربرد بسیار زیادی در این صنعت داشته و در ساخت بسیاری از متریال‌ها نقش مهمی دارد؛ بنابراین اگر می‌خواهید از بهترین کیفیت و هزینه مناسب برخوردار شوید، ما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا استفاده از آن را در پروسه ساخت سازه خود جای دهید و از دامنه کاربرد سیمان در ساختمان سازی بهره‌مند شوید. 

بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان

سیمان چیست؟

سیمان درواقع به ماده‌ی پودری شکلی می‌گویند که از ترکیب آهک با اکسیدهای قلیایی، اسید، اکسید سیلیکون و اکسید منیزیم حاصل می‌شود. اما قابل ذکر است که بدانید سیمان در انواع مختلفی وجود داشته و برای استفاده‌های گوناگونی به بازار عرضه می‌شود؛ برای مثال می‌توان با از بین بردن رنگ‌دانه‌های آن سیمان سفید به دست‌ آورد یا با اضافه کردن برخی افزودنی‌ها، انواع دیگر سیمان مانند سیمان نسوز، رنگی و... را تشکیل داد. با بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان می‌توانید نوع مورد نظر خود را تهیه کرده و در ساخت سازه مورد نظر خود از آن استفاده کنید.

سیمان چیست

هر آنچه که باید درباره تاریخچه استفاده از سیمان بدانید

اگر یادتان باشد گفتیم که سیمان از آهک به وجود می‌آید، آهک در سنگ‌های آهکی‌ موجود در طبیعت به وفور پیدا می‌شوند. حال این‌گونه فرض کنید که در زمان‌های قدیم که انسان‌های اولیه زندگی می‌کردند، برای اولین‌بار قصد داشتند تا در کنار سنگ آهکی آتش روشن کنند؛ شاید زمانی که سنگ آهک در کنار آتش پخته شده و سپس با آب باران ترکیب شده، ماده‌ای سفت و چسبناک تولید کرده است. در این هنگام انسان‌های اولیه به این نکته پی می‌برند که می‌توانند از این ماده برای ساخت بسیاری از سازه‌های خود به جای ماده گلی استفاده کنند و استحکام و مقاومت بسیار بالاتری را به سازه خود ببخشند.

بعد از گذشت سال‌ها رومیان باستان نیز خاکسترهای کوهی آتشفشان را کشف کرده و با آن‌ها ملات‌هایی را تهیه کردند که پیش زمینه ساخت بناهای بسیار بزرگ را فراهم کرد. در ایران باستان هم از آهک ماده‌ای به نام ساروج تهیه می‌کردند که در ساخت آب‌بندها و سدهای آبی نقش بسیار پررنگی داشت؛ سد ایزدخواست اولین سد قوسی جهان بود که با استفاده از ماده ساروج ساخته شده بود.
اما با گذشت زمان و پیشرفت صنعت ساخت و ساز دیگر مصالح سنتی نیازهای فعالان این حوزه را برطرف نمی‌کرد و زمانی که برای اولین‌بار سیمان وارد کشور شد، شرکتی مدرن در سال ۱۳۱۲ تأسیس شد که می‌توانست امکان بهره‌برداری از سیمان را برای متقاضیان آن فراهم کند؛ اما امروزه از این ماده و انواع مختلف آن برای ساخت سازه‌های مختلفی ازجمله تونل‌ها، پل‌ها، ایستگاه‌ها و سازه‌های مقاوم استفاده می‌شود. بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان باعث شده تا امروزه اهمیت سیمان در ساختمان سازی بسیار پررنگ‌تر شده و گستره کاربرد سیمان در ساختمان سازی نیز بسیار وسیع‌تر شده باشد.

تاریخچه سیمان

آشنایی با ترکیبات سیمان

سیمان ترکیبات مختلفی داشته و از آنجایی که با آب ترکیب می‌شود، جزو ملات آبی محسوب می‌شود. تمامی مواد خامی که در ترکیبات سیمان وجود دارند در زمان پخت با یکدیگر واکنش نشان داده و ترکیبات جدیدتری را به وجود می‌آورند؛ اما به طور کلی برای سیمان ۴ ترکیب زیر را می‌توان در نظر گرفت که جزو اجزای اصلی آن محسوب می‌شوند:
سه کلسیم سیلیکات (302=C3S)
دو کلسیم سیلیکات (2CaOSio2=C2S)
سه کلسیم آلومینات (3CaOAL2O3=C3A)
چهار کلسیم آلومینو فریت (4CaOAL2O3Fe2O3)
ازجمله مهم‌ترین ترکیبات سیمان می‌توان به سیلیکات‌ها اشاره کرد که نقش بسیار مهمی در افزایش استحکام و مقاومت خمیر هیدراته سیمان دارند. سیلیکات‌ها درواقع ترکیباتی خالص و اکسیدهایی جزئی هستند که با خواص هیدرولیکی خود بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.
برای تولید سه آلومینات کلسیم آهک با سیلیس ترکیب شده و تأثیری روی مقاومت سیمان ندارند؛ اما ترکیبات دیگری که نسبت به دیگر ترکیبات کمتر وجود دارد چهار فریت آلومینا است که می‌تواند سرعت هیدراتاسیون سیلیکات‌ها را افزایش دهد. اما در کنار تمامی این ترکیب‌ها ترکیبات دیگری مانند پتاسیم و اسید سدیم نیز وجود دارند که آن‌ها را به اکسیدهای قلیایی می‌شناسند.
بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان با آگاهی بر تمامی این موارد ممکن شده و میزان اهمیت سیمان در ساختمان سازی و کاربرد سیمان در ساختمان سازی با فهمیدن این مطالب برای شما شفاف‌تر خواهد شد. 

آشنایی با ترکیبات سیمان

با انواع سیمان در صنعت ساختمان سازی آشنا شوید

همان‌طور که گفتیم سیمان به عنوان پرمصرف‌ترین و پرطرف‌دارترین مصالح در صنعت ساختمان به حساب می‌آید که در انواع مختلفی تولید شده و برای استفاده وارد بازار فروش می‌شود. انواع مختلف سیمان میزان متفاوتی از مقاومت و استحکام را ارائه می‌کنند و نسبت به کارایی و مقاومتی که دارند، از آن‌ها در ساخت سازه‌های گوناگونی استفاده می‌شود.
در این مقاله سعی داریم تا بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان را برای شما انجام داده و با معرفی انواع مختلف آن، میزان اهمیت سیمان در ساختمان سازی و کاربرد سیمان در ساختمان سازی و انواع آن را برای شما شرح دهیم. از انواع سیمان می‌توان به انواع سیمان پرتلند، بنایی، نسوز، سرباره، پوزولانی، سیمان انبساط، سفید، سیاه (خاکستری)، پلیمری و رنگی اشاره کرد که هر یک از آن‌ها کارایی متفاوتی داشته و در ساخت سازه‌های گوناگونی کاربرد دارند. در ادامه شما را با انواع مختلف سیمان آشنا می‌کنیم:

انواع سیمان پرتلند

سیمان پرتلند خود به تنهایی دارای انواع مختلفی بوده و در ۵ دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شود؛ انواع سیمان پرتلند هرکدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند و همین موضوع باعث شده تا کارایی متفاوتی نیز داشته باشند.

سیمان پرتلند نوع 1

سیمان پرتلند نوع ۱ درواقع همان سیمان معمولی محسوب می‌شود که از آن برای ساخت سازه‌های مختلف در شرایط آب و هوایی معمولی استفاده می‌شود.

سیمان پرتلند نوع 2

این نوع سیمان‌ها نسبت به سیمان‌های معمولی دمای هیدراتاسیون کمتری داشته و در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که سولفات کمی استفاده می‌کنند.

سیمان پرتلند نوع 3

این نوع سیمان‌های گیرایی بسیار سریعی داشته و می‌توانند در طول یک روز بتن‌هایی با مقاومت بسیار بالا تولید کنند. از آنجایی که سرعت گیرایی بسیار بالایی دارند برای پروژه‌های تعمیراتی گزینه بسیار ایده‌آلی به حساب می‌آیند. این نوع سیمان‌ها برخلاف سیمان‌های پرتلند نوع 2 دمای هیدراتاسیون بالایی داشته و به همین خاطر از آن در هوای سرد برای تولید گرمای بیشتر و همچنین جلوگیری از یخ‌زدگی مصالح استفاده می‌شود.

سیمان پرتلند نوع 4

این نوع سیمان از لحاظ مقاومت به سیمان پرتلند نوع ۳ شباهت داشته اما تنها تفاوت آن‌ها در این است که نوع ۴ گرمای زیادی تولید نمی‌کند. از این نوع سیمان‌ها اغلب در مناطق گرم‌تر استفاده شده و کاربرد گسترده‌ای در کم کردن تنش‌های حرارتی بتن‌ریزی‌های حجیم دارد. از آنجایی که در بتن‌ریزی‌های حجیم مقدار طول، عرض و ارتفاع بتن‌ریزی زیاد است؛ بنابراین تبادل حرارت بین محیط و بتن بسیار دشوار بوده و این موضوع زمان گیرش بتن را به تعویق می‌اندازد، به همین خاطر استفاده از سیمان پرتلند نوع ۴ در این نوع بتن‌ریزی‌ها توصیه می‌شود.
زمانی که شما با سطح جامد بتن‌ریزی‌های حجیم مواجه می‌شوید، ممکن است فکر کنید که بتن به طور کامل خشک شده و فرایند گیرایی آن به اتمام رسیده است؛ اما داخل این بتن هنوز تنش‌های حرارتی وجود داشته باشد و گیرایی به طور کامل انجام نشده باشد؛ اما استفاده از این نوع سیمان می‌تواند تا حد زیادی میزان تنش حرارتی را بتن را کاهش دهد.

سیمان پرتلند نوع 5

از ویژگی‌های خاص این نوع سیمان می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر سولفات‌ها اشاره کرد؛ سولفات‌ها می‌توانند با دیگر ترکیبات موجود در بتن واکنش نشان داده و باعث تخریب و آسیب جدی در بتن شوند؛ بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق و فرسودگی بتن می‌توانید از سیمان پرتلند نوع ۵ استفاده کنید تا عمر بتن را به بیشترین حد خود برسانید.

انواع سیمان پرتلند

سیمان سرباره

این نوع سیمان از سرباره مذاب تشکیل شده و به همین خاطر به آن سیمان سرباره می‌گویند. از مزایای این سیمان می‌توان به قیمت ارزان و مقاومت عالی در برابر عوامل مخرب شیمیایی اشاره کرد؛ البته باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از این نوع سیمان در محیط‌های سرد مناسب نبوده و میزان قدرت و گیرایی آن را پایین می‌آورد. بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا از سیمان مناسب برای سازه خود استفاده کرده و از مزایا و کاربردهای ویژه آن به خوبی استفاده کنید.

سیمان سرباره

سیمان پوزولانی

سیمان پوزولانی از یک سنگی به وجود می‌آید که ماده‌ی سیلیسی شناخته می‌شود. از تفاوت‌های سیمان پوزولانی با سیمان پرتلند معمولی می‌توان به قیمت مقرون‌به‌صرفه و مقاومت بیشتر آن در برابر سولفات‌ها اشاره کرد.

سیمان پوزولانی

سیمان سفید

برای تولید سیمان سفید به روش سیمان پرتلند عمل شده و آن را از خاک رس تولید می‌کنند. میزان سولفات، منیزیم و آهن به کار رفته در سیمان سفید کمتر از ۸ درصد است. از مهم‌ترین نکاتی که برای تولید سیمان سفید باید به آن توجه داشت انتخاب سوخت کوره است؛ سوخت مورد نظر شما نباید دوده تولید کند چراکه منجر به تیره شدن رنگ سیمان سفید می‌شود.

برای سفیدتر شدن، بادوام‌تر شدن و همچنین استحکام بیشتر سیمان سفید، هنگام آسیاب کردن به ترکیبات آن کمی پودر گچ نیز افزوده می‌شود.

سیمان سفید

سیمان رنگی

سیمان رنگی درواقع همان سیمان سفید است که به وسیله رنگ‌دانه‌ها تغییر رنگ داده و به سیمان رنگی دلخواه شما تبدیل می‌شود. ازجمله کاربردهای سیمان رنگی می‌توان به استفاده در ساختمان‌ها، طرح‌ها و نمونه‌های تزئینی و همچنین سطوح رنگی خیابان‌ها اشاره کرد. سیمان رنگی ویژگی‌های خاص خود را دارد؛ برای مثال می‌تواند نور خورشید را جذب کرده یا آن را نسبت به رنگی که دارد تشدید کند، این نوع سیمان چسبندگی بسیار زیادی داشته و استحکام مکانیکی آن هم بسیار بالا است.

از مزیت‌های استفاده از سیمان رنگی می‌توان به ایجاد سطحی یکپارچه، یکدست و بدون درز اشاره کرد که از ترک خوردن نیز جلوگیری می‌کند. برای بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان، شناخت انواع آن ضروری است.

سیمان رنگی

سیمان انبساط

از آنجایی که این نوع سیمان در هنگام سفت شدن و گیرش منبسط می‌شوند، به آن سیمان انبساط می‌گویند که در دیواره‌های مخازن و بخش‌هایی که به آب‌بندی نیاز دارند، استفاده می‌شود. برای پی‌بردن به اهمیت سیمان در ساختمان سازی یا بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان، لازم است که حتماً اطلاعاتی مفید درباره سیمان و انواع آن داشته باشید.

سیمان انبساط

سیمان نسوز

از دیگر انواع سیمان که کاربرد زیادی در صنعت داشته و مقاومت بسیار بالایی هم در برابر حرارت دارد می‌توان به سیمان نسوز اشاره کرد. از این نوع سیمان در ساخت انواع کوره‌های صنعتی و نیمه صنعتی به مقدار زیاد استفاده می‌شود. با شناخت انواع سیمان می‌توانید بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان را بسنجید.

 سیمان نسوز

جمع‌بندی

بررسی و عملکرد سیمان در ساختمان سازی بسیار مهم بوده و به شما کمک می‌کند تا از اهمیت سیمان در ساختمان سازی مطلع شوید. سیمان نقش بسیار پررنگی در ساخت بسیاری از سازه‌ها داشته و به عضوی جدانشدنی از صنعت ساختمان سازی شناخته می‌شود. در این مقاله سعی کردیم تا با معرفی انواع سیمان، گستره وسیع کاربرد سیمان در ساختمان سازی برای شما روشن کنیم. انواع سیمان برای استفاده شما مشتریان عزیز به صورت فله یا پاکتی در بازار با ویژگی‌ها و کاربردهای متفاوت موجود هستند و شما می‌توانید نوع سیمان مورد نظر خود را در مقدار دلخواه به صورت حضوری یا همراه با مزایای بیشتر به صورت اینترنتی خریداری کنید. 

برای اطلاع از قیمت و خرید سیمان و سیمان سفید به سایت مصالح ساختمانی ساختمان مراجعه نمایید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display