تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

سیمان مرکب چیست و چه معایبی دارد؟

سیمان مرکب چیست و چه معایبی دارد؟
 
زمان مطالعه: 6دقیقه
 
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در این مقاله قصد داریم تا در خصوص نوع خاصی از سیمان، به نام سیمان مرکب صحبت کنیم و در خصوص مزایا و معایب سیمان مرکب نکاتی را به شما عزیزان یادآور شویم. در ابتدا به معرفی سیمان مرکب خواهیم پرداخت و سپس به بررسی معایب سیمان مرکب می‌پردازیم.

سیمان مرکب چیست؟

شاید بار‌ها برای شما سؤال ایجاد شده باشد که سیمان مرکب چیست! در پاسخ شما به این سؤال باید بگوییم که در واقع سیمان مرکب سیمانی است که به لحاظ ویژگی‌های ساختاری به سیمان پرتلند شباهت دارد و از لحاظ خواص شیمیایی به سیمان پوزولانی مشابه است. اگر درصد مواد افزودنی به سیمان در حدود 20 درصد باشد به آن سیمان مرکب و اگر درصد مواد افزودنی بیش از 20 درصد باشد به آن سیمان مرکب ویژه می‌گویند.

سیمان مرکب به دلیل نرم بودن می‌تواند خلل‌های مابین شن و ماسه‌ها را پر کرده و در نتیجه از ترک خوردن سطح جلوگیری کند و همچنین مانع نفوذ آب نیز شود.

در ساختار سیمان مرکب از آهک و پوزولان استفاده شده است و سازندگان آن بر این باورند که استفاده از این دو عنصر مقاومت سیمان را بالا می‌برد. در ادامه به بررسی این نظریه و همچنین دیگر معایب سیمان مرکب خواهیم پرداخت.

معایب سیمان مرکب

 

اگر چه سیمان مرکب دارای مزایای بسیاری از جمله افزایش مقاومت سیمان (بر طبق نظر سازندگان)، جلوگیری از ترک خوردن سیمان سفید و همچنین جلوگیری از پدیده شوره زدن سیمان است اما معایبی نیز دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

سیمان مرکب

توصیه ما این است که در صورت استفاده از سیمان مرکب نسبت به معایب آن نیز آگاهی کامل پیدا کرده و با در نظر گرفتن این معایب اقدام به خرید و استفاده از آن‌ها کنید.

در ادامه بیشتر به پاسخ پرسش شما که "سیمان مرکب چیست؟ " و ویژگی‌های آن می‌پردازیم.

  • زمان گیرش بالا

این نوع سیمان در مقایسه با انواع دیگر سیمان‌ها زمان گیرش به نسبت بالایی دارد و همین ویژگی امکان استفاده از سیمان مرکب را در آب و هوای سرد مشکل و عملاً غیر ممکن می‌کند زیرا زمان بیشتری را برای خشک شدن و ایجاد مقاومت لازم احتیاج دارد. زمان متوسط برای خشک شدن کامل سیمان مرکب 28 روز است.

لذا در زمان‌هایی که سرعت عمل از اهمیت بالایی برخوردار باشد استفاده از سیمان مرکب می‌تواند در سرعت کار شما خلل ایجاد کند و از سرعت کار بکاهد.

هنگام خرید سیمان لازم به ذکر است که در صورت خرید و استفاده از سیمان مرکب و جهت حفظ کیفیت بتن خود در محیط‌های سولفاتی ضعیف و یا متوسط، توجه کافی به میزان پایین آب در مقایسه با مواد سیمانی را داشته باشید و همچنین مراقب باشید که نفوذ‌پذیری بتن به طور کامل بررسی شود و از این که بتن دارای نفوذ‌پذیری بسیار کمی است اطمینان حاصل کنید.

بیشتر بخوانید : سیمان ژئوپلیمری چیست

  • مقاومت پایین در روز‌های ابتدایی

هنگام استفاده از سیمان مرکب باید به این نکته نیز توجه کافی داشته باشیم که این نوع سیمان مقاومت فشاری کمتری در روز‌های اول ایجاد می‌کند و رفته رفته و با گذشت زمان تقریباً به مدت 28 روز به آن سطح کیفی مورد نظر ما نزدیک می‌شود. پس در روز‌های ابتدایی توقع مقاومت بالا را در این نوع سیمان نباید داشته باشید.

  • امکان فرسایش و هوازدگی

ااگر در مصرف این نوع سیمان از مواد بی‌کیفیت استفاده کنیم در نهایت ممکن است با هوازدگی و فرسایش سیمان مواجه شویم. پس در صورت استفاده از سیمان مرکب از کیفیت مواد اولیه مصرفی خود اطمینان کامل حاصل کنید. لازم به ذکر است کیفیت مواد اولیه در تمامی انواع سیمان تولید شده از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • محدودیت استفاده در بتن‌ریزی‌های مقیاس بزرگ

یکی دیگر از معایب سیمان مرکب، محدودیت استفاده از آن در پروژه‌های وسیع می‌باشد. از این نوع سیمان نمی‌توان در مواقعی که نیاز به بتن‌ریزی‌های با مقیاس بزرگ است استفاده کرد زیرا دارای گرمای هیدراتاسیون بالایی می‌باشد.

  • حرارت بالای هیدراتاسیون

این نوع سیمان در مقایسه با سایر انواع سیمان‌ها از حرارت هیدراتاسیون بالاتری برخوردار است و معمولاً دارای مقاومت کمتری در مقایسه با سایر سیمان‌ها است.

  • داشتن موارد کاربرد بیشتر در محیط‌های آب و خاک

از سیمان مرکب بیشتر در مکان‌هایی می‌توان استفاده کرد که غلظت یون‌های سولفات در حد نرمال و متوسط باشد. همچنین از این نوع سیمان می‌توان در هوای گرم استفاده کرد زیرا خواص سیمان مناسب برای هوای گرم است که خطر بالا رفتن دمای بتن به بیش از 32 درجه و بتن حجیم به بالای 15 درجه است.

در هوای سرد که غلظت یون‌های سولفات زیادتر از حالت عادی است استفاده از این نوع سیمان توصیه نمی‌شود.

  • کم بودن میزان مقاومت فشاری

با جایگزین کردن پودر آهک و پوزولان در ساختار سیمان مرکب مقاومت فشاری این نوع سیمان در مقایسه سایر سیمان‌ها تغییر آنچنانی نداشته است و شواهد قابل اتکایی در این زمینه هنوز در دسترس نیست. حال آن که طرفداران این نوع سیمان بر این باورند که این سیمان دارای مقاومت بالاتری در مقایسه با انواع دیگر سیمان می‌باشد.

  • تولید نشدن به صورت انبود در ایران

این نوع سیمان علی رغم استفاده در تعداد کمی از کشور‌ها، در ایران هنوز به طور گسترده مورد استقبال نگرفته است. یکی از دلایل مورد استقبال نگرفتن تولید سیمان مرکب در کشور نداشتن صرفه اقتصادی و هزینه‌های بالای تولید آن است. بالطبع تا زمانی که تولید‌کنندگان بزرگ اقدام به تولید این سیمان‌ها نکنند اعتماد عموم برای استفاده از این سیمان‌ها جلب نخواهد شد و سازندگان همچنان از سیمان‌های قبلی استفاده خواهند کرد.

  • اثبات نشدن خواص مهندسی و عمر و دوام بالا

آخرین مورد از معایب سیمان مرکب، اثبات نشدن خواص مهندسی و میزان دوام آن است. تا زمانی که ویژگی‌های اساسی نظیر عمر و دوام، خواص مهندسی و فاز خمیری این سیمان‌ها به دقت مورد سنجش قرار نگیرد استفاده از سیمان مرکب به مرحله انبوه نخواهد رسید و اعتماد سازندگان و تولید‌کنندگان جلب نخواهد شد.

تمامی موارد نام برده از معایب و نقاط ضعف سیمان مرکب بود که هر کدام از این عوامل باعث شده‌اند تا در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته هم تولید و مصرف این سیمان‌ها به طور گسترده مورد توجه قرار نگیرد و تولید‌کنندگان به طور جدی اقدام به تولید این نوع سیمان نکنند.

اطلاع از قیمت سیمان : قیمت سیمان

سخن پایانی

 

در این مطلب بررسی کردیم که سیمان مرکب چیست و چه معایبی دارد. این معایب برشمرده در هنگام خرید و استفاده از سیمان باید به دقت مورد توجه قرار بگیرند. از آن جایی که سیمان مرکب به تازگی در حال تولید در کارخانجات است شاید بسیاری از کارخانجات از این معایب مطلع نباشند و دانستن این نکات برای مصرف‌کننده بتواند بسیار مفید واقع شود.

 استفاده از سیمان مرکب

پیشنهاد می کنیم مقاله سیمان چیست را مطالعه کنید.

 

برای اطلاع از قیمت و خرید سیمان به سایت مصالح ساختمانی با شماره ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳ ساختمان دات آی آر تماس بگیرید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display