تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

چسب غیر هوازی (بی هوازی) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

چسب غیر هوازی (بی هوازی) چیست و چه کاربردهایی دارد؟
 
زمان مطالعه: 5 دقیقه

چسب­های بی هوازی روشی عالی برای چسباندن اجزای فلزی در غیاب اکسیژن، بدون نیاز به نور یا گرما هستند. چسب‌های بی هوازی به دلیل خواص منحصر به فرد خود، عمدتاً به عنوان قفل رزوه‌ای، برای ثابت کردن پیچ‌ها در مجموعه‌های فلزی استفاده می‌شوند. آنها همچنین می‌توانند در مجموعه‌های پلاستیکی هوابند مانند آنهایی که دارای رزوه‌های نایلونی هستند، با استفاده از یک فعال کننده استفاده شوند. چسب‌های بی هوازی همچنین دارای خواص ثانویه هستند که به عنوان یک درزگیر، مفید هستند. این چسب‌ها جایگزین مفیدی در سایر اتصالات فلزی هستند که در آنها فشار دادن یا جمع شدگی تنها روش دیگر اتصال بوده است. در این مقاله از ساختمان دات آی آر می‌خواهیم به شرح کامل چسب غیر هوازی(چسب بی هوازی) و اینکه چسب غیر هوازی چه کاربردی دارد، بپردازیم.

چسب غیر هوازی (بی هوازی) چیست؟

چسب‌های بی هوازی یک پلیمر اکریلیک هستند که در حضور یون‌های فلزی به هم متصل می‌شوند. اکسیژن از پخت این چسب‌ها جلوگیری می‌کند که آنها را برای کاربردهای قفل کردن نخ مناسب می‌کند. از آنجایی که پیچ‌ها می‌توانند به‌ویژه تحت ارتعاش در وسایل نقلیه یا هوانوردی به عقب بروند، قفل‌های رزوه اغلب برای مقابله با این تنش‌ها استفاده می‌شوند. این چسب ها به طور کلی در عرض چند دقیقه به‌خوبی ثابت می‌شوند و در عرض 24 ساعت به طور کامل خشک می‌شوند. این چسب‌ ساختمانی عموماً در ظروف پلاستیکی مخصوص و قابل نفوذ هوا عرضه می‌شوند و فقط تا نیمه پر می‌شوند تا از خشک شدن زودرس جلوگیری شود. انتقال یک بی هوازی به ظرف یا سرنگ دیگری می‌تواند باعث پخت زودرس و مشکل در فرایند شود. در استفاده از چسب‌های بی هوازی باید دقت شود؛ زیرا آنها مونومرهای واکنشی هستند و می‌توانند باعث آسیب احتمالی پوست شوند.

 

چسب بی هوازی

نقاط قوت چسب غیر هوازی

این چسب‌ها با قدرت‌های مختلفی فرموله می‌شوند. انتخاب استحکام چسب به عوامل مختلفی بستگی دارد. اول عرض پیچ است. پیچ‌های بزرگ‌تر به معنای نیروهای برشی بزرگ‌تر است، بنابراین چسب‌های قوی برای مقاومت در برابر این نیروها مورد نیاز است. جدای از ملاحظات اندازه، استفاده یک عامل مهم است. اگر برای تعمیر یا جداسازی بعدی نیاز به برداشتن پیچ‌ها باشد، باید از قفل‌های رزوه‌ای ضعیف‌تر استفاده شود که از عقب‌نشینی اتفاقی (نه عمدی) جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر، چسب‌های بی هوازی دائمی یا نیمه دائمی که سطوحی را که بعداً نیازی به جدا شدن ندارند، می­چسباند. برخی از فرمول‌ها پیوندهای شیمیایی را فقط تحت حرارت زیاد آزاد می‌کنند و باعث چسبندگی بسیار بالا و همچنین قابلیت جدا شدن می‌شوند. 

ترکیبات نگهدارندهچسب بی هوازی

اگرچه قفل کردن بخش بزرگی از استفاده از چسب‌های بی هوازی را نشان می‌دهد، این چسب‌ها را می‌توان در همه کاربردهای چسباندن فلز و فلز محکم استفاده کرد. مجموعه‌هایی که معمولاً با اتصالات جمع شونده وصل می‌شوند می‌توانند از چسب‌های بی هوازی برای چسباندن قطعات استفاده کنند. این به آن مجموعه‌ها اجازه می‌دهد تا از برخی مشکلات مرتبط با انبساط و انقباض جلوگیری کنند و آستانه تحمل برای ماشین‌کاری قطعات را افزایش می‌دهد.

فرمولاسیون های خاص

در حالی که قفل رزوه‌ای متوسط ​​در بیشتر کاربردهای نگهدارنده پیچ قابل استفاده است، فرمول‌های ویژه‌ای وجود دارند که نیازهای مجموعه‌های خاص را برآورده می‌کنند. ویسکوزیته را می‌توان درthreadlockerهاتغییر داد و فرمولاسیون‌های با ویسکوزیته بسیار کم برای افزودن قفل‌های نخ به اجزای از قبل مونتاژ شده مفید هستند.

ویسکوزیته‌های بالاتر می‌توانند تا حدی شکاف‌ها را پر کنند، اگر فضای بالاتر از حد معمول بین رزوه‌ها مورد انتظار باشد. چسب‌های بی هوازی معمولاً محدوده دمایی حدود 150 درجه سانتیگراد دارند، اما چسب‌های با دمای بالا می‌توانند این حد بالا را به بالای 200 درجه سانتیگراد برسانند. 

چسب غیر هوازی چه کاربردی دارد؟

مزایای چسب غیر هوازی

چسب‌های بی هوازی دارای چند ویژگی هستند که ارزش و کاربرد آنها را فراتر از قفل کردن ساده با نخ افزایش می‌دهد. مهم‌تر از همه، threadlockers  به ​​طور کامل رزوه‌ها را پوشش می‌دهند و در برابر آب، حلال‌ها و روغن‌ها مقاوم هستند.  این به قفل‌های رزوه اجازه می‌دهد تا به‌عنوان درزگیر دو منظوره عمل کنند و از خوردگی مایعات و گازهایی که در غیر این صورت مجموعه‌های پیچ و مهره را به خطر می‌اندازند، جلوگیری کنند. از آنجایی که چسب‌های بی‌هوازی در حضور اکسیژن خوب نمی‌شوند، تمیز کردن آن آسان است؛ زیرا هر چسب اضافی به‌عنوان مایعی باقی می‌ماند که به راحتی پاک می‌شود.

کاربردهای چسب بی هوازی

در نظر بگیرید که برای چسب‌های اکریلیک بی هوازی، هر دو زیرلایه باید فلزی باشند و چسب درزگیر باید بین دو سطح محصور شود یا با یک فعال کننده پخت شود. اغلب از چسب‌های بی هوازی به عنوان درزگیر جوش استفاده می‌شود که به نظر می‌رسد منع مصرف دارد. زیرا درزگیرهای جوش بر روی یک سطح گرم برس می‌زنند و بین دو سطح محدود نمی‌شوند. هنگام استفاده از چسب بی هوازی برای درزگیرهای جوش، قطعات گرم می‌شوند و چسب درزگیر با ویسکوزیته کم اعمال می‌شود و اجازه می‌دهد تا در منافذ کوچک جوش‌ها نفوذ کند. این در واقع چسب را از هوای کافی محروم می‌کند. در نهایت، اضافی را پاک کنید یا با یک فعال کننده اسپری کنید تا از بین برود.

کاربرد دیگری که در آن چسب‌های اکریلیک بی‌هوازی باقی‌مانده‌ای از چسب‌ها را که بین دو سطح قرار ندارد باقی می‌گذارند، آب‌بندی مهمات است. چسبی که بین گلوله و پوسته قرار دارد به‌صورت بی هوازی پخته می‌شود. با این حال، به دلیل سرعت بالای ساخت مورد نیاز، سمپاشی با فعال کننده یا پاک کردن باقی مانده‌ها امکان پذیر نیست.

مزایای چسب غیر هوازی

سخن پایانی

در این مقاله به توضیح چسب غیر هوازی (چسب بی هوازی) و به بیان اینکه چسب غیر هوازی چه کاربردی دارد، پرداختیم. برای خرید چسب ساختمانی بی هوازی و کسب اطلاعات بیشتر در مورد چسب‌های غیر هوازی، ساختمان دات آی آر به‌عنوان مرجع تخصصی صنعت ساختمان آماده ارائه مشاوره‌های لازم به شما مشتریان گرامی است.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display