تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

رنگ پلاستیک ساختمان چیست و چه کاربردهایی دارد؟

رنگ پلاستیک ساختمان چیست و چه کاربردهایی دارد؟
 
زمان مطالعه: 4 دقیقه

اگر خواهان تغییری محسوس در دکوراسیون منزل هستید و وقت کمی دارید، رنگ پلاستیک ساختمان گزینه‌ ای فوق‌العاده است. این رنگ به دلیل ساختار خاصی که دارد سریع خشک شده و بوی کمی دارد. ازاین‌رو نقاشی با آن امری مطلوب است و روی اغلب سطوح استفاده می‌شود. کاربردهای رنگ پلاستیک ساختمان تنها به دیوارهای داخلی و سقف محدود نمی‌شود و روی سطوح چوبی، گچی و بتنی به زیبایی اجرا می‌شود. رنگ‌های پلاستیکی همچنین تنوع رنگی بالایی دارند و هر طیف رنگی میان آن‌ها پیدا می‌شود، با ما همراه باشید تا در ادامه ویژگی‌ها و کاربردهای انواع رنگ پلاستیک را بررسی کنیم.

رنگ پلاستیک ساختمان

رنگ پلاستیک ساختمان چیست؟

رنگ پلاستیک ساختمان یکی از رنگ‌های قدیمی و بسیار پر کاربرد در عرصه ساختمان سازی است که همواره مورد توجه مصرف کنندگان قرار دارد‌. این رنگ ساختمان بر پایه آب تهیه می‌شود و به همین دلیل به راحتی با آب رقیق می‌شود. این رنگ به دلیل ساختار شیمیایی متفاوت فاقد بوی نامطبوع است و به سرعت خشک می‌شود. رنگ پلاستیکی معمولا به عنوان رنگ ضد رطوبت شناخته می‌شود که در برابر رشد کپک مقاوم است.

این رنگ همچنین بافتی منسجم و چسبنده دارد که باعث اجرا درست آن بر روی سطح می شود همچنین ناهمواری‌های سطوح را به طور کامل پوشش می‌دهد. این رنگ به دلیل کاربرد بالایی که در نقاشی ساختمان دارد در طیف‌ها و رنگ‌های مختلف تولید می‌شود‌.

انواع رنگ پلاستیک ساختمان

رنگ پلاستیک ساختمان بنا به ساختار و میزان مقاومت در برابر آب و رطوبت دارای دو نوع تمام پلاستیک و نیمه پلاستیک است. رنگ تمام پلاستیک ساختمانی مقاومت بالایی در برابر رطوبت و لکه دارد ازاین‌رو به عنوان رنگ قابل شستشو هم شناخته می‌شود. البته که میزان مقاومت این رنگ در برابر آب و شستشو در حد مقاومت رنگ‌های روغنی نیست. رنگ نیمه پلاستیک همانطور که از نامش پیداست مقاومت کمتر از رنگ تمام پلاستیک دارد. این نوع رنگ هرچند که اجرای آسانی دارد اما نسبتا به رنگ تمام پلاستیک دوام کمتری دارد. آنچه که اهمیت دارد کارایی هر دو نوع این رنگ‌ها در نقاشی دیوار‌های داخلی و خارجی و سقف‌ها است.

رنگ پلاستیک ساختمان

ویژگی‌های رنگ پلاستیک

ترکیب شیمیایی رنگ پلاستیک ساختمان به گونه‌ای است که کاملا با محیط زیست سازگار بوده و به سیستم تنفسی انسان آسیب نمی‌رساند. در واقع این رنگ کاربردی، ایمنی بالایی دارد و بدون ایجاد بوی نامطبوع قابل اجرا است. مزیت بارز رنگ پلاستیکی قابلیت تمیز کردن آن است که نظافت و پاک کردن سطوح را آسان می‌کند. همانطور که مشخص است این رنگ همچون هر ماده شیمیایی دیگری در کنار مزایا، معایبی هم دارد که به شرح ذیل هستند.

مزایا

  • عدم نیاز به زیرسازی سطح پیش از اجرا
  • قابلیت تمیز شدن با دستمال نمدار
  • مقاوم و ماندگار
  • ایجاد سطوح صاف و یکدست
  • قابل استفاده روی سطوح مختلف
  • خشک شدن سریع
  • اجرای آسان
  • تنوع در طیف رنگی
  •  قیمت مناسب

معایب

  •  مقاومت کمتر از سایر رنگ‌ها
  •  عدم درخشندگی
  •  پوسیده شدن در مجاورت دائم رطوبت

کاربردهای رنگ پلاستیک ساختمان

این نوع رنگ ساختمانی به موجب ترکیب مطلوب و سازگار با محیط زیست همواره مورد توجه نقاشان و مصرف کنندگان قرار داشته است. این رنگ به عنوان پوششی مقاوم زیبا انتخابی ویژه برای پوشش دهی سطوح داخلی و خارجی ساختمان‌ها به شمار می‌آید‌. به طوری که علاوه بر منازل و آپارتمان‌ها، در مدارس، ادارات، مراکز درمانی و ... استفاده می‌شوند. کاربردهای مختلف رنگ پلاستیکی شامل موارد ذیل هستند:

  1. نقاشی دیوار های مختلف
  2. رنگ آمیزی سقف
  3. رنگ آمیزی کفپوش
  4. رنگ آمیزی فلزات
  5. رنگ آمیزی چوب

نقاشی دیوارهای مختلف

رنگ پلاستیک به دلیل چسبندگی بالا، پوشش‌دهی مطلوب، خشک شدن سریع و تنوع رنگ بالا انتخابی ویژه برای نقاشی دیوارها محسوب می‌شود. رنگ پلاستیکی دیوار‌ها را زیبا کرده و به دلیل بافت ماتی که دارد ناهمواری‌های‌ سطح را از بین می‌برد. این نوع رنگ همچنین قابلیت ترکیب شدن دارد و با ترکیب کردن طیف‌های مختلف آن، رنگ‌های جدید و زیبا ایجاد می‌شود.

رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک

رنگ پلاستیک ساختمانی برای رنگ آمیزی سقف

رنگ پلاستیکی به دلیل بافت خاصی که دارد به خوبی سقف‌ها را پوشش می‌دهد. سریع خشک شدن این نوع رنگ نیز رنگ آمیزی سقف را آسان می‌کند. علاوه بر این رنگ‌های پلاستیکی ناهمواری‌های سقف را پوشش داده و از انعکاس نور نامطلوب پیشگیری می‌کند.

رنگ آمیزی کفپوش

رنگ‌های پلاستیکی علاوه بر دیوارها و سقف، کفپوش‌ها را به خوبی پوشش می‌دهند. با این نوع رنگ کفپوش‌های مختلف به راحتی رنگ آمیزی شده و در برابر رشد میکروب و آلودگی مقاوم می‌شوند.

رنگ آمیزی فلزات

رنگ پلاستیک ساختمان رنگی همه کاره است که در رنگ‌آمیزی چهارچوب فلزی، درب و پنجره فلزی و هر سطح فلزی، رنگی مناسب به شمار می‌آید.

رنگ آمیزی چوب

رنگ پلاستیکی یکی از رنگ‌های مناسب رنگ آمیزی چوب است که به خوبی روی آن می‌نشیند. رنگ پلاستیکی چوب علاوه بر زیبا کردن چوب از آن در برابر رطوبت نیز محافظت می‌کند.

رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک ساختمان

پس از خرید رنگ ساختمانی پلاستیک از آنجایی که این رنگ مناسب رنگ آمیزی سطوح مختلف در منازل، ادارات و فضاهای دیگر محسوب می‌شود آشنایی با نحوه استفاده از آن الزامی است. بدین منظور ابتدا آلودگی‌های سطح را پاک کرده و درز و ترک‌های آن را با بتونه پوشش دهید. هر چند که رنگ پلاستیک به آستر نیاز ندارد اما آسترکشی دیوار گچی سبب کسب نتیجه مطلوب می‌شود. لازم به ذکر است برای اجرای رنگ پلاستیکی روی رنگ روغن ابتدا باید رنگ روغن به خوبی از سطح پاک شود تا رنگ یکدست و مقاوم شود.

پس از آماده کردن سطح مدنظر نوبت به تهیه محلول رنگ پلاستیکی می‌رسد که از ترکیب مقدار معینی از رنگ پلاستیک ساختمانی با آب تهیه می‌شود. برای رقیق کردن رنگ پلاستیکی به تناسب دمای هوا به ۱۰ الی ۳۰ درصد آب نیاز است. پس از تهیه محلول رنگی، با استفاده از غلتک، قلمو یا اسپری سطح مدنظر را مرتب و منظم رنگ آمیزی کنید.

آیا رنگ پلاستیک بر روی رنگ روغن قابل اجرا است؟

آیا رنگ پلاستیک بر روی رنگ روغن قابل اجرا است؟

می توان رنگ پلاستیک را بر روی هر نوع رنگی اجرا کرد اما به دلیل پایه آب داشتن این رنگ، نمیتوان به راحتی بر روی رنگ های روغنی آن را اجرا کرد و باید حتما تبحر خاصی داشت؛ برای انجام این کار باید سطحی مورد نظر را کمی سمباده کشید تا کمی مات شود و سپس رنگ پلاستیک را بر روی آن اجرا کرد تا چسبندگی آن بیشتر شود.

نکات کاربردی استفاده از رنگ پلاستیک

  1. بهتر است فاصله بین دو رنگ آمیزی بیشتر از 2 ساعت باشد
  2. اگراشتباها رنگ به قسمتی برخورد کرد می توانید از دستمال نمدار برای پاک کردن آن استفاده کنید.
  3. سطح زیر کار باید آماده سازی شده و دارای پرایمز باشد.
  4. اگر دیوار ترک داشت آن را درست کرده و سپس اقدام به رنگ آمیزی کنید.

سخن پایانی

با توجه به کاربرد بالای رنگ پلاستیک ساختمان در رنگ‌ آمیزی خانه، محل کار، مدارس و ... در این مطلب ویژگی‌ها و کارایی رنگ پلاستیک را شرح دادیم. در واقع ساختمان دات آی آر به عنوان مرجع تخصصی ساختمان معرفی و بررسی کاربردهای رنگ پلاستیک ساختمان را وظیفه خود می‌داند. این مجموعه تخصصی توانمند همچنین با هدف تحول در صنعت ساختمان، خدمات شایان توجهی به فعالان این عرصه ارائه می‌دهد.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display