تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

چسب سرامیک چیست؟ آشنایی با انواع، کاربرد ها و ویژگی های آن

چسب سرامیک چیست؟ آشنایی با انواع، کاربرد ها و ویژگی های آن
 
زمان مطالعه: 3 دقیقه

چسب سرامیک نوعی محصول شیمیایی برای اتصال سرامیک و کاشی است که بر روی ناحیه‌های مختلف، از جمله دیوارها، کف و سقف‌ها استفاده می‌شود. چسب سرامیک دیوار از پلیمر، رزین و سیمان ساخته شده و برای چسباندن سرامیک بر روی ناحیه موردنظر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول به دلیل ساختاری که دارد، نسبت به ملات‌هایی که جهت اتصال سرامیک درگذشته استفاده می‌شد؛ مزایای بیشتری دارد. در ادامه این مقاله با چسب سرامیک، انواع مختلف و کاربردهای آن در صنعت ساختمان آشنا می‌شوید:

چسب سرامیک چیست؟

 ذرات تشکیل‌دهنده چسب سرامیک دیوار از رزین، پلیمر و مواد شیمیایی که پایه سیمان دارد و همچنین مواد تقویت‌کننده جهت دوام و چسبندگی به وجود می‌آید. باید توجه داشته باشید که از ملات چسب برای اتصال سرامیک و کاشی استفاده می‌شود و این امر باعث استحکام و ماندگاری بالایی در آن ناحیه می‌شود. در مواد تشکیل‌دهنده این محصول سعی می‌شود از محصولاتی استفاده کنند که بیشترین قابلیت چسبندگی و دوام را فراهم کند و به‌راحتی قابل‌اجرا باشد.

کاربرد چسب سرامیک

چسب مخصوص سرامیک و کاشی

استفاده از چسب سرامیک دیوار در صنعت ساخت‌وساز در حال افزایش بوده و کارایی بسیاری در دنیای امروز دارد. برخی از کاربردهای این محصول را در موارد زیر می‌توانید بخوانید:

  1.      برای اتصال سرامیک و کاشی در نواحی بتنی، سیمانی و آجری استفاده می‌شود.
  2.      برای چسباندن سرامیک جدید بر روی سرامیک‌های قدیمی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  3.      چسب سرامیک برخلاف ملات‌های قدیمی که درگذشته برای اتصال سرامیک و کاشی استفاده می‌شد، سرعت و کیفیت بالاتری در روند اتصال ایجاد می‌کند.
  4.      نیاز به مواد اضافی برای ترکیب‌کردن ندارد و به‌راحتی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  5.      به علت افزودنی‌هایی که در این محصول وجود دارد؛ استحکام و مقاومت بالایی دارد.
  6.      چسب سرامیک دیوار برای قطعات یونولیتی مورد مصرف قرار می‌گیرد.
  7.      این محصول به علت قابلیت‌هایی که دارد در نواحی متفاوت ساخت‌وساز استفاده می‌شود.
  8.      برای اتصال سرامیک و کاشی بر ناحیه‌هایی که با آب در تماس هستند.

بیشتر بخوانید: چسب ساختمانی چیست؟

انواع چسب سرامیک

پس از اینکه دانستید چسب سرامیک چیست باید توجه داشته باشید که این محصول انواع متفاوتی دارد که باتوجه‌به کارایی هرکدام، در نواحی مختلف استفاده می‌شوند؛ اما در کل این چسب‌ها به دو نوع چسب سرامیک پودری و خمیری تقسیم می‌شود. در ادامه مطالب با این دو محصول آشنا می‌شوید:

چسب سرامیک خمیری

این نوع چسب در برابر آب نفوذپذیر بوده و در فضاهایی که به‌صورت دائم دارای رطوبت هستند، مناسب نیست؛ بلکه در فضاهایی که رطوبت کم باشد مورداستفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این محصول زمان زیادی نمی‌برد و به‌آسانی قابل‌مصرف است.

چسب سرامیک پودری

این محصول نسبت به چسب خمیری چسبندگی کمتری دارد؛ اما درعین‌حال کاربرد بسیاری در اتصال سرامیک و کاشی بر روی سطوح صاف مانند دیوارهای سنگی، سیمانی و آجری دارد؛ اما به شما توصیه می‌کنیم از چسب سرامیک پودری بر روی دیوارهای گچی استفاده نکنید.

طریقه نصب سرامیک

طریقه چسباندن سرامیک

چسب سرامیک به راحتی قابل استفاده بوده و در برابر فشار مقاومت بالایی دارد. چسب سرامیک در دو مدل پودری و خمیری وجود دارد. برای استفاده از چسب سرامیک پودری باید آن را با آب ترکیب کنید. روند چسباندن سرامیک بر روی سطح موردنظر بسیار راحت و آسان است؛ ابتدا ملات را با آب ترکیب کرده و سپس درزهای بین سرامیک، کاشی، موزاییک یا سنگ را با آن پر می‌کنید. در ادامه مراحل نصب را برای شما توضیح داده‌ایم:

ابزارها مورد نیاز

ابزارهایی که برای نصب نیاز داریم عبارت‌اند از ماله، عینک ایمنی، تراز، دستگاه برش، مداد و نوار اندازه‌گیری؛ برای نصب صحیح و درست سرامیک یا کاشی، وجود این ابزار الزامی است.

مرحله نصب

قبل از انجام کار باید اطلاعات کافی راجع به این محصول را بخوانید و بدانید که چسب سرامیک چیست؟ توجه داشته باشید که پیش از انجام کارتان ناحیه موردنظر از هرگونه روغن و رنگ پاک‌سازی کنید. در این قسمت ابتدا سرامیک یا کاشی را اندازه‌گیری کرده و حدود 20 میلی‌متر بافاصله از دیوار قسمت موردنظر را نشانه‌گذاری کنید؛ پس از آن به‌وسیله تراز، دورتادور اتاق یک خط افقی رسم کنید. باید توجه کنید که اگر دیوار با سرامیک‌های قدیمی پوشانده شده باشد، ابتدا باید خط‌های عمیق را بندکشی کنید، سپس سرامیک یا کاشی جدید را بر روی آن سطح قرار دهید.

حتماً توجه کنید که اگر دیوار گچی یا چوبی باشد باید پیش از کار برای اتصال بهتر،  زیرسازی انجام دهید؛ پس از خشک‌شدن زیرساز مطمئن شوید که می‌توانید اتصال سرامیک را روی ناحیه موردنظر انجام دهید. جهت چسبندگی بیشتر می‌توانید قبل از کار بر روی نواحی موردنظر با نوک تیشه، خراش ایجاد کنید. باید دقت داشته باشید که جهت صاف‌شدن تمامی سطوح باید از تراز استفاده کنید.

نکات مهم هنگام استفاده از چسب

نکات مهم هنگام استفاده از چسب سرامیک

در اطلاعات بالا متوجه شدیم که چسب سرامیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؛ در ادامه مقاله با نکات مهم هنگام استفاده از چسب آشنا می‌شویم:

باید توجه داشته باشید هنگام کار، جهت ایجاد پستی‌وبلندی در ناحیه‌ای که ملات ریخته شده؛ از ماله شیاردار باتوجه‌به سایز و ضخامت سرامیک استفاده می‌کنند. دقت داشته باشید که ماله شیاردار، دو سطح متفاوت داشته که هر طرف کاربرد خاص خود را دارد؛ کاربرد سمت صاف ماله جهت صاف‌کردن چسب سرامیک و سطح شیاردار ماله جهت به‌وجودآوردن پستی‌وبلندی پیش از قراردادن سرامیک در ناحیه موردنظر است.

هنگام نصب سرامیک با استفاده از چسب خمیری، به آماده‌کردن مواد نیازی ندارید؛ اما هنگام استفاده از چسب سرامیک پودری باید طبق توضیحات درج شده روی بسته‌بندی آن را آماده کنید. پیش از کار حتماً لازم است طرح‌بندی و طریقه چیدمان سرامیک‌ها را مشخص کنید.

روش های دیگر نصب سرامیک

  1. روش ملات برای نصب کاشی و سرامیک:
    این روش یکی از قدیمی ترین روش های کار با سرامیک است. در این روش ماسه، سیمان و آب با هم ترکیب می شوند و ملات خمیری به وجود می آید. همراه با پخش ملات از سرامیک نیز استفاده می شود. البته قبل از شروع کار آبکاری کروم انجام می شود تا شیب به درستی اجرا شود.
  2. روش ملات و دوغاب (ترکیبی):
    در این روش ابتدا سطح را با سیمان و ملات ماسه به ضخامت 3 سانتی متر پر می کنند. سپس با سطح صاف یا سطح شیبدار با تراز اجرا می شود. با گذشت زمان و سفت شدن ملات، دوغاب سیمان سفید روی سطح ریخته شده و سرامیک نصب می شود.
  3. روش خشک برای ریختن سرامیک:
    از آنجایی که نمی توان از روش ملات و دوغاب در نما استفاده کرد، از روش اجرای خشک استفاده می شود. سرامیک ها در نمای خشک توسط گیره های مخفی یا قابل مشاهده به قاب متصل می شوند.

نتیجه گیری

در این مقاله متوجه شدید که چسب سرامیک چیست؛ همچنین با چسب سرامیک پودری و خمیری آشنا شدید. این چسب نه تنها قابلیت چسباندن سرامیک و کاشی را بر روی سطوح مختلف دارد؛ بلکه در چسباندن سرامیک و کاشی بر روی یکدیگر هم کاربرد دارد؛ همچنین چسب سرامیک دیوار البته به‌صورت پودری،  در هر شرایطی در برابر رطوبت هوا بادوام است. می‌توانید جهت سفارش چسب سرامیک در باکیفیت‌ترین و مناسب‌ترین قیمت به سایت ساختمان دات آی آر مراجعه کنید و در صورت نیاز به مشاوره با شماره‌های پشتیبانی تماس بگیرید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display