تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

معرفی مصالح نوین ساختمانی

معرفی مصالح نوین ساختمانی
 
زمان مطالعه: 4 دقیقه

 

 
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

امروزه از مصالح ساختمانی مختلفی برای ساخت و ساز ساختمان‌های تجاری و مسکونی استفاده می‌شود. اگر قصد دارید با مصالح نوین ساختمانی آشنا شوید، به شما خواندن این مقاله را پیشنهاد می‌کنیم. مصالح ساختمانی نوین که در حال حاضر برای ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرند، نسبت به مصالح ساختمانی قدیمی دارای مزایا و کاربرد‌های بیشتری است.

مصالح نوین ساختمانی

از مهمترین مسائلی است که مورد توجه بسیاری از مهندسین و معماران قرار گرفته است، ساخت ساختمان‌ها با استفاده از روش‌های نوین و تکنولوژی پیشرفته می‌باشد. ساخت ساختمان‌ها با مصالح نوین باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها، کاهش مصرف انرژی، کاهش خسارت‌های ناشی از حوادث طبیعی و... می‌شود.

مصالحی که امروزه در ساختمان سازی استفاده می‌شوند، مصالحی هستند که شاید در قدیم نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی امروزه تغییراتی در ساخت این مصالح به کار رفته است. این متریال و مصالح ساختمانی از لحاظ ظاهر، کاربرد، مواد تشکیل‌دهنده با یکدیگر متفاوت می‌باشند. در رابطه با تفاوت مصالح ساختمانی نوین و قدیمی می‌توان این را در نظر گرفت که مصالح قدیمی مزایا و کاربرد‌های کمتری نسبت به مصالح جدید دارند و به مرور زمان کیفیت خود را از دست داده و طول عمر بنای ساختمانی را نیز کاهش می‌دهند.

معرفی برخی از انواع مصالح ساختمانی نوین

مصالح نوین ساختمانی که در ساخت ساختمان‌های تجاری و مسکونی استفاده می‌شود، دارای انواع متعدد با کاربرد‌های گوناگون است. مهمترین مصالح نوین ساختمان شامل موارد زیر است:

بتن خودترمیم شونده و مزایای آن

بتن خود ترمیم شونده یکی از مصالح نوین ساختمانی است که طول عمر بسیار زیادی دارد و مانع گسترش ترک خوردگی در بتن می‌شود. بتن خود ترمیم شونده دارای مزایایی می‌باشد که باعث شده امروزه زیاد در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار بگیرد. مزایای بتن خود ترمیم شونده شامل موارد زیر می‌باشد:

  • دوام و مقاومت بالای بتن خود ترمیم شونده؛

  • کاهش هزینه‌های نگهداری بتن؛

  • افزایش میزان طول عمر سازه؛

  • ساده‌سازی فعالیت‌های ساختمانی و آسان کردن روند ساخت و ساز؛

  • ترمیم ترک‌ها به صورت خودکار؛

  • افزایش میزان مقاومت فشاری بتن؛

  • کاهش نفوذپذیری بتن.

بتن اسفنجی به همراه کاربرد و مزایا

بتن اسفنجی، از مصالح جدیدی است که در صنعت ساخت و ساز به کار می‌رود. بتن اسفنجی از انواع بتن است که به وسیله‌ی ترکیب کردن سیمان، ماسه، شن و آب تهیه و تولید می‌شود. به منظور ساخت بتن اسفنجی از موادی استفاده شده است که در افزایش نفوذ ناپذیری، افزایش زمان گیرش و مقاومت‌پذیری بتن نقش مؤثری دارد. این مواد افزودنی که برای ساخت بتن اسفنجی استفاده می‌شوند، باعث تقویت عملکرد بتن اسفنجی می‌گردند. از کاربرد‌های بتن اسفنجی می‌توان به استفاده از این بتن برای پرکردن ذخایر زیر زمینی، زیر‌سازی چمن‌ها... اشاره کرد.


کاهش هزینه‌ی هدایت آب فاضلاب و باران به زمین جزء مزایای بتن اسفنجی محسوب می‌شود. بتن اسفنجی دارای ساختاری می‌باشد که به وسیله‌ی آن آب می‌تواند از بتن عبور کند و به زیر زمین انتقال پیدا کند. بتن اسفنجی در انواع مختلف تولید و در بازار عرضه می‌گردد. بتن اسفنجی گازی به منظور ساخت بلوک‌های سبکی به کار برده می‌شود که برای ساخت دیوار جداکننده در ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند. از ویژگی‌های بتن اسفنجی می‌توان به میزان عایق‌بندی پایین حرارتی و جرم حجمی پایین این نوع بتن اسفنجی اشاره کرد.

مصالح نوین

بتن اسفنجی کفی نیز از انواع دیگر بتن است که دارای وزن کم و سبکی بوده و عایق حرارتی می‌باشد. از کاربرد‌های بتن اسفنجی می‌توان به عایق حرارتی بودن این بتن و پرکننده‌ی حفاری‌ها اشاره کرد.

ورق پلی کربنات و کاربرد و مزایای آن

ورق پلی کربنات جزء مصالح نوین ساختمانی است. این نوع مصالح ساختمانی مانند شیشه است و دارای میزان استحکام زیادی است. ورق پلی کربنات دارای خواص ضد اشعه‌ی ماورا بنفش است و از این مصالح ساختمانی برای ساخت و ساز ورودی پارکینگ و سقف‌های کاذب استفاده می‌شود. از کاربرد‌های ورق پلی کربنات می‌توان به استفاده از این مصالح نوین ساختمانی برای ساخت سقف استخر، سقف کاذب، نورگیر اشاره کرد. این مصالح ساختمانی را می‌توان جایگزین شیشه‌های هواپیما هم کرد.

کاشی حرارتی و کاربرد و مزایای آن

کاشی حرارتی در مصالح ساختمانی، از انواع کاشی‌هایی است که دارای میزان استحکام و دوام زیادی می‌باشد. کاشی حرارتی عایق‌کاری‌شده از انواع کاشی حرارتی است که باعث جلوگیری از اختلاف ولتاژ شده و منجر به گرم ماندن سطح کاشی حرارتی می‌شود. کاشی حرارتی بدون عایق در صنعت ساختمان‌سازی و ساخت آشپزخانه به کار می‌رود.

شیشه هوشمند به همراه کاربرد و مزایای آن

شیشه هوشمند می‌تواند به وسیله‌ی جریان برق حالت شفاف یا مات داشته باشد. از آنجاییکه شیشه هوشمند به وسیله‌ی یک لایه‌ی اشعه‌ی فرابنفش پوشانده شده است، از این شیشه به منظور نمایش و نشان دادن تصاویر و ویدیو‌های مختلف استفاده می‌شود. شیشه‌ی هوشمند دارای انواع ویژگی‌ها و کاربرد‌ها می‌باشد و باعث شده جزء مصالح نوین ساختمانی در نظر گرفته شود. ویژگی‌های مهم شیشه هوشمند شامل افزایش عایق‌پذیری این نوع شیشه هوشمند در برابر نفوذ صدا و حرارت، قابلیت تنظیم میزان شفافیت شیشه، ممانعت از نفوذ اشعه‌ی ماورا بنفش خورشید اشاره کرد.


برخی از کاربرد‌های شیشه هوشمند نیز شامل استفاده از این نوع شیشه برای ساخت استخر، نمای داخل ساختمان‌های تجاری و مسکونی و ... اشاره کرد. شیشه هوشمند با بهره‌گیری از تکنولوژی نوین ساخته شده است و دارای مزایایی از قبیل کاهش مصرف انرژی، عایق بودن در مقابل حرارت، میزان طول عمر زیاد، دوام بالا و...اشاره کرد.

شیشه هوشمند

پانل فیبر سیمان و کاربرد آن

پانل فیبر سیمان هم از مصالح نوین دیگری است که در ساخت و ساز استفاده می‌شود. از کاربرد‌های این نوع از مصالح ساختمانی می‌توان به استفاده از پانل فیبر استخوانی در نماسازی ساختمان‌ها اشاره کرد. پانل فیبر سیمان در صورتیکه برای ساخت نمای ساختمان‌های تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار بگیرد، جلوه‌ای منحصر به فرد و خیره‌کننده به نمای ساختمان خواهد بخشید.

چوب شفاف و کاربرد آن

یکی از مصالح جدیدی که برای ساخت بنا‌ها استفاده می‌شود، چوب شفاف است. چوب شفاف دارای ویژگی‌هایی می‌باشد که باعث شده مورد توجه مهندسان قرار گرفته و در معماری خارجی و داخلی مورد استفاده قرار بگیرد.

آجر تصفیه‌کننده هوا به همراه کاربرد و مزایا

آجر تصفیه‌کننده هوا از مصالح نوین ساختمانی است که برای تصفیه‌ی هوا در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از آجر تصفیه‌کننده هوا می‌توانید هوای آلوده را از هر گونه آلودگی فیلتر و پاک کنید. به طور معمول از آجر تصفیه‌کننده‌ی هوا در فضا‌های بیرونی ساختمان‌ها استفاده می‌شود. استفاده از آجر تصفیه‌کننده هوا در فضای بیرونی ساختمان باعث می‌شود که محیط داخل ساختمان دارای هوایی صاف و تمیز باشد.

مصالح جدید و نوین که در صنعت ساختمان‌سازی به کار ‌می‌روند، مانند آجر‌های تصفیه‌کننده‌ی هوا دارای قابلیت فیلتر هوا بوده و آلودگی‌ها و گرد و غبار‌ها را از بین می‌برند. آجر تصفیه‌کننده هوا در نمای خارجی ساختمان قرار گرفته و از ورود جریان هوای آلوده به داخل ساختمان ممانعت می‌کند.

کلام آخر درباره مصالح نوین ساختمانی

همانطور که گفتیم برخی از مصالح جدیدی که در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند، شامل مصالحی مانند بتن خود ترمیم شونده، بتن اسفنجی، شیشه هوشمند، چوب شفاف، ، آجر تصفیه‌کننده هوا می‌باشد. مصالح نوین ساختمانی باعث می‌شوند، هزینه‌های مصرف انرژی کاهش و طول عمر ساختمان نیز افزایش پیدا کند. بنابراین، اگر کار ساخت و ساز را انجام می‌دهید، بهتر است از مصالح نوین ساختمانی برای ساخت نمای داخلی و خارجی بنا‌ها استفاده کنید. مصالح ساختمانی که جدیداً در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرند دارای ویژگی‌ها و کاربرد‌هایی منحصر به فرد می‌باشند. ویژگی‌های منحصر به فرد این مصالح نوین ساختمانی باعث شده است که مهندسین و معماران بتوانند ساختمان‌هایی زیباتر و با کیفیت و دوام بیشتری را بسازند.

پیشنهاد می کنیم مقاله سیمان پرتلند را مطالعه کنید.

 

برای اطلاع از خرید و قیمت سیمان سفید با شماره ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳ ساختمان دات آی آر تماس بگیرید.

 
نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display