تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

معرفی رنگ کنتیکس

معرفی رنگ کنتیکس
 
زمان مطالعه: 5 دقیقه


رنگ کنیتکس از رنگ‌های ساختمانی خاص با بافت برجسته است که علاوه بر رنگ آمیزی، جلوه خاصی به دیوار می‌بخشد. این رنگ سلولزی متفاوت، حدود ۵۰ سال است که وارد بازار شده و اغلب برای رنگ آمیزی نمای ساختمان آن هم به گونه‌ای متفاوت استفاده می‌شود. رنگ سلولزی کنیتکس دارای انواع مختلفی است که هر یک کارایی مخصوص خود را دارند. این رنگ به خوبی دیوارها را پوشش داده و نیازی به زیر سازی ندارد. از دیگر خواص جالب توجه رنگ‌های کنیتکس، قابلیت اجرا روی سطوح مختلف است. علاوه بر این، رنگ مذکور دارای پنبه نسوز است و به همین دلیل مقاومت خوبی از خوش نشان می‌دهد. ویژگی‌های متمایز این رنگ به اینجا ختم نمی‌شوند. با ما همراه باشید تا در ادامه علاوه بر مزایا و معایب خرید رنگ ساختمانی کنیتکس، کاربرد و کارایی آن‌ را بررسی کنیم.

رنگ کنیتکس

معرفی رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس ( Kenitex) یکی از انواع رنگ‌های ساختمانی سلولزی است که از ترکیب مواد مختلفی چون رزین سنتیک، پنبه نسوز، پرلیت و ... تهیه می‌شود. به همین دلیل این رنگ بافتی حجیم دارد و هنگام رنگ آمیزی سطحی برجسته ایجاد می‌کند. رنگ ساختمانی کنیتکس به علت وجود رزین در ساختارش چسبندگی مطلوبی دارد و همچنین به راحتی اجرا می‌شود. این رنگ را می‌توان رنگی خاص و متفاوت برای رنگ آمیزی معرفی کرد که در سراسر جهان طرفداران خود را دارد. در واقع این محصول به موجب ویژگی‌ها و کارایی که دارد مورد توجه بسیاری از افراد واقع می‌شود.

انواع رنگ کنیتکس

رنگ کنیتکس از نظر اندازه و خواص شیمیایی مواد تشکیل دهنده شامل انواع مختلفی است که باید آن‌ها را شناخت. به بیان دیگر رنگ‌ ساختمانی کنتیکس دارای انواع درشت بافت، ریز بافت و بافت متوسط است که نامشان گویای بافت و ذرات به کار رفته در آن‌ها است. همچنین این نوع رنگ دارای انواع پلاستیکی، روغنی و اکریلیک است که کاربرد متفاوتی هم دارند.

  •         بافت درشت

رنگ ساختمانی کنیتکس بافت درشت همانطور که از نامش پیداست از الیاف و ذرات نسبتا درست تهیه می‌شود. این نوع رنگ به دلیل بافت درشت ناهمواری‌ها و ترک‌های دیوار را به خوبی پوشش می‌دهد.

  •         بافت متوسط

رنگ کنیتکس بافت متوسط از ذرات متوسط پرلیت، پنبه نسوز و ... تهیه شده و بافت استاندارد دارد.

  •         بافت ریز

رنگ ساختمانی کنیتکس ریز از دانه‌های نسبتا ریز و کوچک تهیه شده و برای دیوارهای داخلی مناسبتر است. این نوع نسبت به سایرین دارای بافت منسجم و یکدست تر است.

  •         رنگ کنیتکس پلاستیک

رنگ پلاستیکی کنیتکس که ساختاری مشابه رنگ‌های پلاستیکی دارد بر پایه آب تولید می‌شود. این رنگ بیشتر برای داخل ساختمان استفاده شده و سریع خشک می‌شود.

  •         رنگ روغنی کنیتکس

رنگ روغنی کنیتکس که از افزودن حلال‌های نفتی به مواد اولیه رنگ کنیتکس تهیه می‌شود، ضد آب و رطوبت است. این رنگ مقاوم‌ترین نوع رنگ از انواع رنگ کنیتکس است.

  •         رنگ اکریلیک کنیتکس

این رنگ که ساختاری مابین رنگ پلاستیکی و روغنی دارد، نسبتا ضد آب است اما بر پایه آب تولید می‌شود. رنگ مذکور در داخل و بیرون ساختمان هم قابل استفاده است.

مزایا و معایب رنگ کنیتکس

مزایا و معایب رنگ کنیتکس

آگاهی از ویژگی‌های رنگ کنیتکس، انتخاب آن برای رنگ آمیزی و مراقبت اصولی را برای نقاشان و ساکنان ساختمان آسان می‌کند. از این‌رو مزایا و معایب این رنگ ساختمانی خاص را در ادامه آورده‌ایم.

مزایا رنگ‌ ساختمانی کنیتکس

  •         این رنگ پوشش‌دهی عالی دارد، به طوری که ناهمواری‌ها، ترک‌ها و زشتی‌های سطح را می‌پوشاند.
  •         ضخامت مناسبی داشته و پوسته پوسته یا ورقه ورقه نمی‌شود.
  •         دارای رنگ‌ها و بافت‌های متنوع است.
  •         اجرای ان نیازی به زیرسازی ندارد و حتی روی سطوح فاقد گچکاری به خوبی می‌نشیند.
  •         روی سطوح مختلف گچی، بتنی، فلزی و حتی چوبی نیز قابل اجرا است.
  •         دارای خاصیت ضدخوردگی و ضد فرسایش است و از سطح در برابر عوامل مخرب مراقبت می‌کند.
  •         پروسه اجرا و خشک شدن نسبتا سریعی دارد.
  •         از لحاظ اقتصادی به صرفه است.

معایب رنگ ساختمانی کنیتکس

  •         عدم مقاومت بالا در برابر آفتاب و اشعه مضر آن
  •         برخی از انواع رنگ‌های کنیتکس بر پایه بنزین بوده و بوی نامطبوعی دارند.
  •         مقاومت پایین در برابر آب و رطوبت
  •         در گذر زمان کیفیت اولیه آن از بین می‌رود.

کاربرد رنگ ساختمانی کنیتکس

رنگ کنیتکس با بافت متفاوت و ساختار خاصی که دارد کارایی متفاوتی نسبت به سایر رنگ‌ها دارد. این رنگ خاص گزینه‌ای مناسب برای نمای ساختمان و دیوارهای بیرونی ساختمان‌ها به شمار می‌آید. در واقع پوشش دهی مطلوب و بافت زیبای این رنگ سبب کارایی بالای آن در نمای ساختمان‌ها شده است. به طوری که رنگ‌های روغنی کنیتکس نمای ساختمان را به خوبی پوشش داده و در برابر باران و رطوبت مقاومت مناسبی دارند.

از سوی دیگر رنگ‌‌های اکریلیک و پلاستیکی کنیتکس برای راهرو‌ها و فضای داخلی ساختمان استفاده می‌شوند. رنگ‌های کنیتکس همچنین برای زیباسازی دیوار مدارس، حیاط مدارس و مراکز آموزشی و درمانی و اماکن عمومی کاربرد دارند. علاوه بر این، رنگ مذکور علاوه بر رنگ آمیزی برای محافظت از سطوح فلزی و چوبی قابل استفاده است.

رنگ آمیزی نما

 نحوه رنگ آمیزی با رنگ‌های کنیتکس

رنگ کنیتکس به دلیل بافت خاصی که دارد به روش متفاوت از سایر رنگ‌ها اجرا می‌شود. رنگ آمیزی با این رنگ معمولا به وسیله پیستوله و توسط افراد متخصص و مجرب انجام می‌شود. اجرای بهتر رنگ ساختمانی کنیتکس نیازمند رعایت مراحل مختلفی است که به شرح ذیل هستند.

  •         زیرسازی و آماده کردن سطح مدنظر

پاک کردن هر گونه آلودگی و ناهمواری از سطح دیوارها و ترمیم ترک‌ها سبب رنگ آمیزی یکدست و ماندگارتر می‌شود.

  •         آسترکشی دیوار

اجرای یک لایه پرایمر روی سطح مدنظر سبب رنگ آمیزی بهتر و حرفه‌ای‌تر می‌شود.

  •         ورز دادن و آماده کردن رنگ

ورز دادن و بررسی ترکیب این رنگ از مراحل مهم در اجرا است.

  •         رنگ آمیزی

سپس رنگ آماده شده را در پیستوله ریخته و از فاصله مناسب رنگ آمیزی کنید. البته می‌توان رنگ آماده را به کمک غلتک نیز اجرا کرد. هرچند که این رنگ نسبتا سریع خشک می‌شود اما فراهم کردن شرایط مساعد تا خشک شدن آن امری هوشمندانه است.

سخن پایانی

رنگ کنیتکس از انواع رنگ‌های ساختمانی متفاوت است که محصولی کاربردی در رنگ آمیزی نمای ساختمان محسوب می‌شود. ازاین‌رو ساختمان دات آی آر به عنوان مرجع تخصصی ساختمان، بررسی انواع رنگ کنیتکس و کاربردهای آن را از وظایف خود می‌داند. در همین راستا در این مطلب علاوه بر مزایا و معایب رنگ کنیتکس، حتی نحوه اجرا را هم مورد بررسی قرار دادیم.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display