دکوراسیون مدرن از اوایل قرن 19 آغاز و در قرن 20 رشد چشمگیری داشته است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این سبک با الهام از مکتب طراحی باهاواس که توسط والتر گروپیوس تأسیس شده، آغاز شده است. هدف از سبک مدرن ایجاد نوآوری در دیزاین و معماری منازل است. این سبک، بیشتر موردپسند کسانی است که طرفدار محیطهای آرام و ساده هستند. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با اصول دکوراسیون مدرن در منازل و خانهها آشنا شوید:
انواع مختلف دکوراسیون مدرن چیست
- سبک مینیمال در دکوراسیون مدرن: این سبک دکوراسیون مدرن مبتنی بر مفاهیم ساده است که از باغ های ژاپنی و طراحی اسکاندیناوی گرفته شده است. این سبک ممکن است در نگاه اول سخت به نظر برسد. با این حال، ایده این طرح ساده سازی اجزای زندگی است. مینیمالیسم با ایجاد فضایی که در آن مبلمان، قفسه ها، کمدها یا آثار هنری موجود کارکرد و کاربرد خاص و ضروری دارند، سبک زندگی روشن و بدون ابهام را برای صاحب خانه ترسیم می کند. استفاده از اشکالی که ریشه در طراحی داخلی مدرن دارند، بخش مهمی از ایجاد یک فضای مینیمالیستی است.
- سبک صنعتی در دکوراسیون مدرن: نوردهی یکی از مهم ترین عوامل ایجاد یک سبک صنعتی است. در واقع می توان گفت سبک دکوراسیون صنعتی در دکوراسیون مدرن نسخه ای ملموس از سبک دکوراسیون مدرن است. طراحی داخلی صنعتی از سازه های تولیدی قرن بیستم الهام گرفته شده است. همانطور که صنعتی شدن روش زندگی و کار ما را تغییر داده است، مواد و ساختارهای جدید هر روز در سایر نقاط جهان ایجاد و تولید می شوند. آشکار ساختن جزئیات داخل ساختمان مانند دیوارهای آجری، لوله ها، کانال ها، اسکلت های چوبی، کف بتنی، پنجره ها و درهای کریستالی با اسکلت فلزی از نکات مهمی است که در طراحی دکوراسیون صنعتی به آن توجه می شود. این سبک برای فضاهایی با سقف های بلند و اتاق های بزرگ و باز کاربرد دارد.
- سیک اسکاندیناویایی در دکوراسیون مدرن: مانند دیگر طرح های مدرن، طراحی اسکاندیناوی از کاربردی بودن و سادگی در قلب طراحی فضا سود می برد. این سبک در واقع میراث اروپای شمالی است. که در طراحی خود از نحوه انعکاس نور در مناطق سرد، آفتابی و جنگلی استفاده می کند.
- سبک روستیک در دکوراسیون مدرن: این سبک بر اساس اصول طراحی داخلی مدرن کار می کند. ساختمان های قدیمی می توانند به طرز شگفت انگیزی با این سبک دکوراسیون مدرن هماهنگ شوند. زیرا سازه های قدیمی نوعی پس زمینه زیبا ایجاد می کنند. در ساختمانهای مدرن میتوانید با قرار دادن مبلمان آنتیک، ظاهری روستایی به مکان مورد نظر ببخشید.
ویژگیهای دکوراسیون مدرن
سبک مدرن فرم ساده و درعینحال زیبایی به فضای خانه شما منتقل میکند؛ همچنین برای بهوجودآوردن این سبک خاص نیازی به تغییرات آنچنانی نیست و با چند تغییر کوچک و جزئی هم میتوان سبک مدرن را در خانهها ارائه کرد. در ادامه این مطلب دیزاین هر یک از بخشهای خانه را بر اساس اصول این سبک برای شما شرح دادهایم:
آشپزخانه در سبک مدرن
از سری ویژگیهای دکوراسیون مدرن که در محیط آشپزخانه باید رعایت شود، استفاده از رنگهای براق و روشن در تجهیزاتی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، کابینتها و وسائل برقی است. باید بدانید که در محیط آشپزخانه خبری از شلوغی نیست و همه چیز بهصورت سادهای دیده میشود. در سبک مدرن استفاده از کفپوش و دیوارهای یک طرح و ساده، شیرآلات مدرن که در حین سادگی، زیبایی منحصربهفردی به محیط آشپزخانه انتقال میدهند؛ استفاده میشود.
اتاقخواب در دیزاین مدرن
در محیط اتاقخواب همه چیز زیبا و شیک چیده میشود؛ از چراغ سقفی مدرن برای اتاق استفاده میشود و طیف رنگی اتاق معمولاً در حالت خنثی ای قرار دارد تا افراد بتوانند در آرامش استراحت کنند؛ همچنین وجود پنجرههای عظیم جهت ورود نور به اتاق، روشنایی خاصی به فضا میبخشد. در سبک دکوراسیون مدرن اتاقخواب بدون هیچگونه محصولات دکوراتیو و فقط با تختهای ساده و میز پاتختی چیده میشود. رنگ سفید بهترین انتخاب برای اتاق است؛ اما هر کس باتوجهبه علایق خود میتواند از دیگر رنگهای ملایم هم در این فضا استفاده کند.
اتاق کار به روش دیزاین مدرن
اگر شما جز افرادی هستید که نیاز به اتاق کار دارید؛ در این سبک بهترین طراحیها را برای این اتاق میتوانید اجرا کنید. در این فضا همه چیز به ترتیب و در نظم خاصی قرار میگیرد و هیچ وسیله غیرضروری ای در اتاق مشاهده نمیشود. استفاده از قفسه یا کتابخانه در این محیط کمک بزرگی به نظم دادن وسائل میکند و باعث می شود در کارتان تمرکز بیشتری داشته باشید پس این سبک می تواند بهترین گزینه برای طراحی اتاق کار باشد.
سرویس بهداشتی به سبک مدرن
یکی از اصول دکوراسیون مدرن این است که از خرید اجزا و وسائل غیرضروری اجتناب میکنند. در سرویسهای بهداشتی رنگ کاشی یا سرامیک اغلب خنثی است و از کابینت روشویی باتوجهبه اندازه محیط در سایز کوچک یا بزرگ استفاده میشود. استفاده از روشویی سرامیکی و بتنی بهترین گزینه برای فضای سرویس بهداشتی است.
فضای نشیمن در سبک مدرن
افرادی که به این سبک علاقه دارند از وجود محصولات دکوراتیو در فضای منزل خود فراری هستند؛ سادگی و یکپارچگی بهشدت موردپسند این اشخاص است. از مهمترین اصول دکوراسیون مدرن وجود پنجرههای بلند است که برای ورود نور طبیعی به فضای خانه کارایی دارد. دربهای کشویی و نورگیرهای کوچک جهت زیباتر شدن فضا به کار برده میشوند؛ به عبارتی دیگر در سبک دکوراسیون مدرن، اجزا و تجهیزات جدید و نو بیشتر استفاده میشود.
ورودی خانه در سبک دکوراسیون مدرن
ورودی هر خانه محیط تأثیرگذاری در فضای داخلی خانه است؛ زیرا افراد وقتی وارد خانه میشوند از این فضا رد شده و حتی خود شما با هر دفعه ورود و خروج با این قسمت مواجه میشوید پس این فضا باید بهشدت راحت، ساده و دلنشین باشد. وجود کنسولهای ساده، آینه و جالباسی تأثیر منحصربهفردی در این محیط ایجاد میکند.
اصول و نکات مهم در سبک مدرن
رعایت اصول دیزاین مدرن میتواند به خانه شما آرامش و زیبایی خاصی ببخشد. در ادامه برخی اصول و قواعد سبک مدرن را برای شما نامبردهایم:
- قانون سادگی در اصول دکوراسیون مدرن حرف اول را میزند.
- اجزای خانه معمولاً از جنس شیشه یا فلز هستند.
- فرش و پردهها در طرحهای ساده و شیک انتخاب میشوند.
- در اصول دکوراسیون مدرن باید به طیف رنگی، طرح دیوارها، میزان نور توجه بسیاری داشت.
- پالت رنگی مورداستفاده در این سبک بیشتر کرم، سفید و طوسی است؛ اما باید توجه داشت که به همین طیف رنگی محدود نیستید و میتوانید از رنگهای دیگر که حالت خنثی ای دارند هم استفاده کنید.
- در دکوراسیون مدرن خبری از تجملات افراطی نیست.
- انتخاب چراغهای سقفی مدرن و ساده بهمراتب بهتر از لوسترهای پر زرقوبرق است.
نتیجهگیری
در مطالب بالا با ویژگیهای دکوراسیون داخلی مدرن در دنیای امروز آشنا شدیم و برخی از اصول دکوراسیون مدرن را بررسی کردیم. همانطور که متوجه شدید دکوراسیون مدرن حول محور ایدهها و طرحهای نو میچرخد. این سبک علاقهمندان خاص خود را در سراسر دنیا دارد. در طراحی مدرن همه چیز بستگی به علایق شما دارد؛ اما اگر به دنبال سادگی و طرحهای جدیدی هستید که خاص بودن را به فضای خانه شما منتقل کنند، سبک مدرن را انتخاب کنید. کافی است برای سفارش و خرید برخی تجهیزات بهداشتی از جمله کابینت روشویی و شیرآلات، در راستای زیبایی بیشتر منزل خود به سایت ساختمان دات آی آر مرجع تخصصی ساختمان سرزنید.