تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

آشنایی با رنگ مولتی کالر ساختمان

آشنایی با رنگ مولتی کالر ساختمان
 
زمان مطالعه: 5 دقیقه

رنگ مولتی کالر یکی از گزینه‌های نوین برای نقاشی ساختمان است که فضا را به طور قابل توجهی شیک و زیبا می‌کند. این رنگ متفاوت، با بافت و ساختار نوینی که دارد نیاز به کاغذ دیواری و سایر روش‌‌های زیبا سازی دیوارها را کاهش می‌دهد. این رنگ که از دو فاز رنگ زمینه و رگه‌های رنگی تشکیل شده است ویژگی‌های منحصربفرد خود را دارد. با ما همراه باشید تا علاوه بر مزایا و معایب رنگ مولتی کالر، کاربرد و نحوه اجرا رنگ مولتی کالر را بررسی کنیم.

رنگ مولتی کالر

معرفی رنگ مولتی کالر

رنگ مولتی کالر یکی از رنگ‌های ساختمانی نسبتا جدید محسوب می‌شود که ترکیبی از چندین رنگ است. رنگ‌های مولتی کالر از دو بخش یا فاز مجزای زمینه و رگه‌های رنگی تشکیل شده‌اند. رنگ ساختمانی مولتی کالر به طور معمول بر پایه آب تولید شده و فاقد بو است.  ازاین‌رو رنگ مذکور علاوه بر اینکه با سیستم تنفسی سازگار است، در مدت زمان کوتاهی هم خشک می‌شود.

این رنگ‌ها با ساختار خاصی که دارند سطح را از حالت یکنواختی و سادگی درآورده و زیبایی خاصی به محیط می‌بخشند. رنگ مولتی کالر در مقایسه با رنگ‌های روغنی و پلاستیکی در برابر رطوبت مقاومت کمتری دارد اما مزایای آن سبب استقبال مصرف کنندگان شده است. این رنگ تنوع طیف و رنگ بالایی دارد و می‌توان رنگ آمیزی متفاوتی را با آن تجربه کرد.

ویژگی‌های رنگ مولتی کالر

رنگ مولتی کالر همانطور که گفتیم از رنگ‌های جدید ساختمانی است ازاین‌رو ساختار و بافتی فاقد مواد سمی دارد که با محیط زیست سازگار است. این رنگ همچون سایر رنگ‌های ساختمانی ویژگی‌های خاصی دارد که کارایی آن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به طور مثال این رنگ در کنار تنوع رنگی بالا و نتیجه خیره کننده، قابل ترمیم نیست. همچنین این رنگ به طور کامل ضد آب نبوده و برای فضاهایی که در رطوبت زیادی دارند مناسب نیست. با توجه به اهمیت ویژگی‌های این رنگ در نتیجه نهایی نقاشی، مهم‌ترین و موثرترین مزایا و معایب رنگ مولتی کالر را در ادامه آورده‌ایم.

مزایا

  • تنوع رنگ در رنگ زمینه و رگه‌های رنگی مولتی کالر امکان انتخاب رنگ دلخواه را به مشتری می‌دهد.
  • رنگ مولتی به صورت آماده قابل تهیه است و نیازی به حلال یا رقیق کردن ندارد.
  • رنگ‌های مولتی کالر پوشش‌دهی عالی داشته و اغلب عیوب دیوار اعم از ناهمواری‌ها و امواج را پوشش می‌دهند.
  • این رنگ مقاومت مناسب در برابر آلودگی و رطوبت دارد.
  • میزان مقاومت و ماندگاری آن‌ به زیرساز آن بستگی دارد و در صورت انتخاب رنگ مناسب، دوام بالایی خواهد داشت.
  • رنگ مولتی کالر فاقد بو و مواد شیمیایی مضر است.
  • سریع اجرا می‌شود.
  • سریع خشک می‌شود.
  • در برابر نور خورشید مقاومت مناسبی دارد.
  • چسبندگی بالایی دارد و کیفیت خود را در گذر زمان حفظ می‌کند.

تنوع رنگی رنگ مولتی کالر

 

معایب

  • اجرای رنگ‌های مولتی کالر به آسانی رنگ‌های دیگر نیست و بهتر است توسط افراد متخصص و مجرب انجام شود.
  • این رنگ به دلیل ساختار متمایز فاقد قابلیت لکه‌گیری و ترمیم است.
  • رگه‌های رنگ‌ مولتی کالر سطح را ناهموار کرده و نمی‌توان رنگ دیگری روی آن‌ها اجرا کرد.
  • رنگ مولتی کالر غیرقابل شستشو است.
  • به دلیل شلوغی و طرح دار بودن بعد از مدتی از چشم می‌افتد.

کاربردهای رنگ مولتی کالر

رنگ مولتی کالر رنگی خاص برای رنگ آمیزی دیوارهای مختلف است که ظاهری زیبا و متفاوت به آن می‌بخشد. رنگ‌های مولتی کالر با بافت خاصی که دارد برای رنگ آمیزی دیوار مدارس و مهدکودک‌ها انتخابی مطلوب است. البته که این رنگ در رنگ آمیزی دیوار و سقف منازل هم کاربرد دارد اما نمی‌توان همه دیوارها را با رنگ مولتی کالر نقاشی کرد. در واقع این رنگ به دلیل طرحدار بودن اگر روی سقف یا یکی از دیوارهای اتاق، پذیرایی و راهرو اس تفاده شود، نتیجه زیبایی خلق می‌کند.

رنگ‌های مولتی کالر اغلب در محیط‌های عمومی بیشتر استفاده می‌شوند. علت این امر پیشگیری از آلودگی دیوار، ایجاد سطوحی زیبا و انرژی بخش و تزیین دیوارها است. ازاین‌ رو مولتی کالر رنگی کاربردی برای مغازه‌ها، فروشگاه‌ها، مراکز زیبایی، سالن‌های آرایشی و ... است. این رنگ همچنین مکملی مناسب برای رنگ‌‌های دیگر است که می‌توان برای نقاشی ابزار‌های گچی سقف و دیوار از آن استفاده کرد.

اجرا رنگ مولتی کالر

نحوه اجرا رنگ مولتی کالر

اجرا و خرید رنگ ساختمانی مولتی کالر نیازمند آماده کردن سطح مدنظر و کمک گرفتن از یک نقاش ساختمانی متخصص است تا نتیجه‌ای مطلوب ایجاد شود. اجرای حرفه‌ای این رنگ در سه مرحله پیش از رنگ آمیزی، رنگ آمیزی و پس از آن صورت می‌گیرد. با توجه به اهمیت اجرای صحیح در زیبایی رنگ آمیزی، مراحل و نحوه اجرا رنگ مولتی کالر را در ادامه آورده‌ایم.

  •         در مرحله اول وسایل و لوازم منزل و فضای رنگ آمیزی را جمع آوری کرده و سطح زمین با نایلون یا روزنامه پوشش داده شود.
  •         در مرحله دوم دیوار و سطح مدنظر از هر گونه آلودگی، برچسب و ... پاک شود.
  •         نظر به اینکه صاف و یکدست بودن سطح رنگ آمیزی سبب زیبایی هرچه بیشتر آن می‌شود، لکه گیری سطح از مراحل اصلی رنگ آمیزی است. در این مرحله ترک‌ها، ناهمواری‌ها و لکه‌ها به وسیله بتونه کاری پوشش داده می‌شوند.
  •         پس از آماده کردن سطح، نوبت به زیرسازی رنگ مولتی کالر می‌رسد که توسط رنگ‌های پلاستیکی یا اکریلیک انجام می‌شود. در مرحله زیرسازی، تمام سطح باید از رنگ اشباع شود.
  •         مرحله اصلی رنگ آمیزی با مولتی کالر، اسپری کردن آن روی سطح مدنظر است. بدین منظور ابتدا قوطی حاوی محلول آماده رنگ را به خوبی تکان داده و در پیستوله مخصوص قرار دهید. سپس از فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متری سطح ایستاده و آن را رنگ کنید.
  •         مراقبت از دیوار رنگ شده یک الی دو روز پس از رنگ آمیزی امری الزامی است. به طوری که باید از ایجاد گرد و غبار و ورود آلودگی به فضا تا خشک شدن رنگ پیشگیری کرد.

آیا رنگ مولتی کالر قابل شستشو است؟

 

ضد آب یا قابل شستشو بودن رنگ مولتی کالر بستگی به نوع زیرسازی آن دارد؛ هرچه قدر زیرسازی بیشتر و با دقت باشد قابلیت شستشو رنگ بالاتر خواهد رفت. به طور کلی رنگ های مولتی کالر می توانند 3 نوع زیرسازی داشته باشند :

  • زیرسازی رنگ پلاستیک
  • زیرسازی پرایمر مخصوص
  • زیرسازی رنگ اکریلیک

سخن پایانی

رنگ مولتی کالر از رنگ‌های متفاوت نقاشی ساختمان است که فضایی رنگی و شیک ایجاد می‌کند. استفاده از این رنگ به دلیل ساختار متفاوت، نیازمند رعایت نکات و مواردی است. از‌این‌رو در این مطلب علاوه بر مزایا و معایب رنگ مولتی کالر، نحوه اجرای رنگ مولتی کالر و کاربردهای آن مورد بررسی قرار گرفتند. در واقع ساختمان دات آی آر به عنوان مرجع تخصصی ساختمان در زمینه معرفی مصالح کاربردی ساختمان نقشی فعال دارد. این مجموعه همچنین در خرید و فروش و ارائه مصالح و تجهیزات ساختمانی به متقاضیان، خدمات جالب توجهی ارائه می‌دهد.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display