تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

آشنایی با انواع چسب پلیمری

آشنایی با انواع چسب پلیمری
 
زمان مطالعه: 5 دقیقه

چسب پلیمری مانند چسب‌های معدنی، گیاهی و سایر دیگر چسب‌ها به دست انسان‌ها ساخته شده‌اند. چسب‌ها می‌توانند از ترکیبات طبیعی یا مصنوعی باشند که در تولید چسب‌های مصنوعی از مواد پلیمری استفاده می‌شود. پلیمرها در هنگام سخت‌شدن چسب‌ها با واکنش‌های شیمیایی تولید می‌شوند و قدرت چسبندگی را در چسب‌ها بالا می‌برند.

به‌صورت کلی، چسب ماده‌ای غیرفلزی است که آن را از پلیمرهای آلی درست می‌کنند و از آن برای اتصال دو سطح مختلف  کنار یکدیگر استفاده می‌شود. در این مقاله شما را با انواع چسب پلیمری آشنا می‌کنیم و کاربرد چسب پلیمری را شرح می‌دهیم.

انواع چسب پلیمری

چسب پلیمری بر اساس سه نوع دسته‌بندی می‌شود. نوع اول، بر اساس نوع مادهٔ به کار برده شده در تولید که از دو نوع پلیمری طبیعی و پلیمری سنتزی است، نوع دوم از نظر ساختار است که خود به سه دستهٔ چسب‌های ترموست، الاستومر و چسب‌های ترمو پلاست تقسیم می‌شوند و نوع سوم بر اساس نحوهٔ پخت چسب‌ ساختمانی پلیمری است که به چسب‌هایی با واکنش شیمیایی و یا فیزیکی تقسیم‌بندی می‌شوند که در زیر هر کدام را توضیح می‌دهیم.

تقسیم‌بندی چسب پلیمری بر اساس نوع پخت

چسب پلیمری بر اساس پخت به دودستهٔ، بدون نیاز به فعال‌کننده و با کمک فعال‌کننده تقسیم می‌شوند.

1-      در پخت چسب‌های خشک، گرما ذوب، حساس به فشار و چسب بین لایه‌ای به فعال‌کننده نیازی نیست.

2-      پخت چسب تحت نور یو وی، پخت چسب تحت حرارت و تحت رطوبت با کمک فعال‌کننده انجام می‌شود.

 

تقسیم بندی چسب پلیمری بر اساس مواد اولیه

مواد اولیه برای تولید چسب‌ها اصولاً مواد پلیمری هستند و به‌صورت زیر تقسیم می‌شوند.

1-      چسب‌های ترموستاتی  که شامل رزین اپوکسی، رزین‌های فنلی، رزین‌های آمینی، پلی‌یورتان‌ها و رزین‌های سیلیکونی هستند.

2-      چسب‌های پلی ونیل استال، پلی آکریلیت ها، سیانو آکریلات‌ها، مشتقات سلولز، چسب‌های حرارتی که جزء چسب‌های ترموپلاستیکی به‌حساب می‌آیند.

3-      چسب‌های نیتریل رابر، نیوپرن و پلی سولفیدها جزء چسب‌های رابری هستند.

4-      چسب‌های طبیعی که شامل، چسب‌های گیاهی و حیوانی می‌شود.

انواع دیگر چسب های پلیمری

انواع چسب پلیمری

از انواع قابل خرید چسب ساختمانی پلیمری علاوه بر توضیحات بالا این چسب  به دو نوع دیگر تقسیم می‌شوند؛ چسب‌هایی که با انجام واکنش‌های شیمیایی سخت می‌شوند؛ مانند چسب‌های اپوکسیدی، فنولیک، فرمالدئید، آکریلیک، غیرهوازی، پلی سولفیدی، ساختمانی با پایه لاستیکی، سیلیکون‌ها است و چسب‌هایی که برای سخت‌شدن به واکش های شیمیایی نیازی ندارند که خود  به سه نوع تقسیم می‌شوند.

1-      چسب‌های تماسی و پمادی که در اثر حذف حلال سخت می‌شوند.

2-      چسب‌های محلول آبی، خمیرها و امولسیون‌های آبی که با از دست‌دادن آب سخت می‌شوند.

3-      چسب‌های ذوبی و حساس به فشارقوی که به‌وسیلهٔ سردشدن سخت می‌شوند.

چسب امولسیونی

چسب‌های امولسیونی از دیگر انواع چسب پلیمری هستند که عملکرد پخت و سخت‌شدن آن‌ها به‌وسیلهٔ خشک‌شدن صورت می‌گیرد. این چسب پلیمری به دودستهٔ پایه آبی و پایه حلال دسته‌بندی می‌شوند که به آن‌ها چسب امولسیونی گفته می‌شود.

چسب‌های اتصال مرطوب، تماسی و پایه آبی از چسب‌های پایه حلال هستند؛ چسب‌های پایه آبی به چسب‌هایی گفته می‌شود که جزء فعال هستند و اتصال با تبخیر آب یا جذب آب توسط ماده زمینه صورت می‌گیرد. چسب‌های پایه آبی به دو نوع تماسی و اتصال مرطوب تقسیم می‌شوند.

چسب‌های گرما ذوب

این نوع چسب پلیمری جزء رزین‌های ترموپلاستیک هستند که باحرارت ذوب می‌شوند و جریان می‌یابند و هنگامی که سرد شوند یک اتصال قوی و چسبندگی را با سطح به وجود می‌آید. چسب گرما ذوب از دیگر انواع چسب پلیمری است.

استفاده از این چسب‌ها دربسته بندی، در زمینه صحافی و محصولات بهداشتی پزشکی از کاربرد چسب پلیمری گرما ذوب است.

چسب‌های حساس به فشار

چسب پلیمری حساس به فشار به چسبی گفته می‌شود که اتصال چسب با ماده زمینه با واردکردن فشار کمی صورت می‌گیرد. این نوع چسب پلیمری می‌توانند بر پایه حلال، آب یا گرما ذوب باشند. از کاربردچسب پلیمری حساس به فشار می‌توان گفت که این چسب‌ها در صنعت خودروسازی، داروسازی و صنایع پایه  کاربرد گسترده‌ای دارند.

چسب‌های UV

چسب پلیمری UV  در اثر پخت با اشعهٔ UV تولید می‌شود؛ این روش پخت مدت‌زمان کمتری در مقایسه با پخت به روش حرارتی دارد به همین دلیل در بیشتر مواقع جایگزین چسب پلیمری حرارتی می‌شوند.

از کاربرد چسب پلیمری UV می‌توان به مصارف پزشکی از جمله ساخت سرنگ، پرکننده‌های دندانی و در صنایع چوب و ساخت وسایل تزیینی اشاره کرد.

کاربردهای انواع چسب پلیمری در صنایع مختلف 

چسب‌ها امروزه در اکثر صنایع مانند صنعت بسته بندی، انواع محصولات غذایی و دارویی، همچنین در صنایع ساختمان سازی، پزشکی، خودرو سازی کاربرد زیادی دارند. بر اساس آمارها و اطلاعات در سال‌های گذشته، بخش وسیعی از استفاده از چسب‌ها به صنایع بسته بندی متعلق است.

طبق همین آمار، در بین انواع چسب‌های مصرفی، چسب‌های اکریلیکی بیشترین مقدار مصرف را در بازار به خود اختصاص داده‌اند.

کاربرد در صنعت بسته بندی

  •         فیلم‌های چند لایه
  •         برچسب زدن بر روی محصول
  •         بسته بندی مواد غذایی

کاربرد در صنعت خودرو سازی

برای اتصال قسمت‌های مختلف مانند سقف، شیشه و پنل‌های جانبی استفاده می‌شود.

کاربرد در صنایع حمل و نقل

برای تولید محصولات سبک و با کیفیت در صنعت حمل و نقل دریایی و هوایی‌، استفاده از چسب اهمیت زیادی یافته است.

 

چسب پلیمری

کاربرد در صنعت ساختمان

  •         برای چسباندن کاشی و سرامیک
  •         برای اتصال کف‌پوش‌ها
  •         چسباندن سقف‌های از پیش ساخته و بتنی

کلام آخر

همان گونه که گفتیم چسب پلیمری نوعی چسب و مادهٔ غیرفلزی است که از پلیمرهای آلی تولید می‌شود و برای اتصال  دو سطح به هم دیگر مورداستفاده قرار می‌گیرد. ما در این مقاله انواع چسب پلیمری را نام‌برده و هر کدام را توضیح دادیم؛ همچنین از کاربرد چسب پلیمری در صنایع مختلف صحبت کردیم.

باید بدانید برای استفاده از چسب پلیمری باتوجه‌به ویژگی‌هایی که دارد بهتر است افراد ماهر و کاربلد در این زمینه  کمک  بگیرید؛ چون که استفاده از چسب‌های پلیمری  نیاز به مهارت‌های تخصصی دارد که هر کسی از آن‌ها آگاه نیست.

شما با رجوع به سایت ساختمان دات آی آر می‌توانید انواع چسب پلیمری را در بهترین کیفیت و معقول‌ترین قیمت خریداری کرده و با متخصصان ما در این زمینه در ارتباط باشید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display