تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

رابیتس سقف چیست؟ انواع سقف رابیتس و نحوه نصب آن

رابیتس سقف چیست؟ انواع سقف رابیتس و نحوه نصب آن
 
زمان مطالعه: 3 دقیقه

رابیتس سقف نامی آشنا و بسیار کاربردی در دکوراسیون داخلی است که به وفور در ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری مشاهده می‌شود. رابیتس به عنوان یکی از مشتقات ورق‌های گالوانیزه، متریال اصلی در اجرای سقف، گچبری و گچ کاری، نمای ساختمان و معماری داخلی است. در این میان سقف کاذب رابیتس به علت همه پسند بودن در اغلب ساختمان‌‌ها به وسیله انواع سقف رابیتس نازک و ضخیم اجرا می‌شود. برخلاف تصور، نصب سقف کاذب رابیتس به علت ساختار منحصربفرد و محل قرارگیری این ورق‌های مشبک امری تخصصی است. به طوری که نصب آن‌ها توسط افراد حرفه‌ای تحت عنوان راویز کار صورت می‌گیرد.

رابیتس سقف، معروف ترین سقف کاذب

رابیتس جزو محصولات پرکاربرد ساختمانی است که با نام‌هایی همچون رابیت و راویز نیز شناخته می‌شود. رابیتس که نوعی سقف کاذب است، یک نوع ورقه فولادی است که از پرسکاری ورقه‌های کالوانیزه ساخته می‌شود. این نوع سقف کاذب، به دلیل مقاومت بسیار بالایی که دارد، به استحکام بیشتر سقف کمک زیادی می‌کند. رابیتس دارای اشکال مختلفی بوده و بسته به نوع نیازتان می‌توانید در اندازه‌ها و طرح‌های متفاوت از آن استفاده نمایید. از مهم‌ترین مزایای سقف کاذب رابیتس، مقاومت بالا و در عین حال، انعطاف پذیری مناسب است.

سقف‌ها یکی از اجزای اصلی معماری و دکوراسیون داخلی هستند که رابیتس سقف یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین آن‌هاست. سقف کاذب رابیتس همانطور که از نامش پیداست در دسته سقف‌های کاذب ساده و مقاوم قرار می‌گیرد. اجزای این سقف شامل میلگرد، نبشی و رابیتس بوده که روی سازه سقف قرار می‌گیرند. رابیتس که جزء اصلی این سقف‌ها محسوب می‌شود، توری فلزی تهیه شده از ورقه فولادی است.

سقف‌های رابیتس بنا به خواسته کارفرما در انواع ساده و طرحدار که دارای گچبری و نقش‌های متععد است، اجرا می‌شوند. در واقع ورق رابیتس با ایجاد زمینه و حجم مدنظر، امکان اجرای طرح و ابزارهای مختلف را فراهم می‌کند. از ویژگی‌های قابل توجه سقف کاذب رابیتس می‌توان به اجرای سریع و ساده، قابل اجرا برای هر فضا، نسبتا ارزان و مقاوم به گرما و حرارت اشاره کرد.

 انواع سقف رابیتس

رابیتس سقف نیز همچون سایر مشتقات و محصولات آهن و فولاد بنا به اندازه، تعداد ستون و شکل چشمه انواع مختلفی دارد. تنوع در وزن، اندازه و تعداد ستون این ورقه‌های مشبک کارایی آن‌ها به طور چشمگیر افزایش داده است.

انواع رابیتس سقف بر اساس ستون

 اگر به رابیتس‌ها توجه کرده باشید، متوجه ستون‌هایی در ساختار آن‌ها می‌شوید. این ورقه‌ها بر اساس تعداد ستون در انواع ۹، ۱۱، ۱۳ و ۱۷ قابل تهیه هستند. هر یک از انواع رابیتس‌های مذکور بنابر تعداد ستون از میزان مقاومت و کارایی متفاوتی برخوردار هستند. در این میان رابیتس‌های ۱۳ ستونه سنگین کاربردی‌ترین نوع برای گچکاری و ایجاد سقف کاذب محسوب می‌شوند.

 انواع رابیتس سقف بر اساس وزن

 همانگونه که مشخص است، رابیتس‌ها از ورقه‌های آهنی و فولادی تهیه می‌شوند. ضخامت و وزن ورقه‌های مورد استفاده در تولید رابیتس با یکدیگر متفاوت بوده و هر یک از آن‌ها برای موقعیت خاصی کاربرد دارد. رابیتس‌های سقف بنا بر وزن و تعداد ستون به انواع سبک،سنگین و فوق سنگین دسته بندی می‌شوند. به طور مثال وزن استاندارد رابیتس سبک ۹ ستونه، تقریبا ۶۵۰ گرم است. در حالیکه وزن رابیتس ۱۳ ستونه سبک حدود ۸۶۰ گرم است.

رابیتس سقف

انواع رابیتس سقف بر اساس چشمه

رابیتس‌های مورد استفاده در اجرای سقف کاذب بنا به نوع و اندازه چشمه‌ یا روزنه‌هایی که در آن‌ها وجود دارد دسته بندی می‌کنند. چشمه‌های مابین ستون رابیتس‌ها در اشکال مختلف مربع، لوزی و متوازی الاضلاع قابل مشاهده هستند. توجه به تعداد، اندازه و شکل چشمه‌ها در انتخاب رابیتس مناسب سقف امری الزامی و هوشمندانه است.

آموزش نصب سقف کاذب رابیتس

طراحی و نصب سقف کاذب رابیتس امری تخصصی است که حتما باید توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود. پروسه اجرای سقف کاذب رابیتس مراحل مختلفی چون نصب میلگرد، نصب رابیتس و گچ‌کاری است که کیفیت هر یک در نتیجه نهایی بسیار موثر است.

مرحله اول: نصب میلگرد

سقف کاذب رابیتس نیز همچون سایر سقف‌های کاذب روی سقف سازه قرار می‌گیرد. نصب رابیتس روی سقف به نوعی زیرساز نیاز دارد که به کمک میلگرد‌ها امکان پذیر می‌شود. در واقع میلگرد‌های موجود در سقف که به طور تخصصی به دو روش دفنی و جوشکاری در آن نصب می‌شوند، زیرساز رابیتس‌ها محسوب می‌شوند. میلگردهای آویز به خوبی فضای مورد نیاز برای سقف کاذب را ایجاد کرده نصب رابتس را آسان ‌می‌کنند.

مرحله دوم: نصب رابیتس به سقف

نصب رابیتس سقف به کمک جوشکاری و همچنین سیم مخصوص راویز بندی توسط راویزکار انجام می‌شود. نصب رابیتس‌ها باید به گونه‌ای باشد که اصطلاحا روی سقف شکم ندهد و محکم انجام شود. انتخاب رابیتس متناسب با موقعیت و نصب صحیح آن در نتیجه نهایی بسیار موثر است.

مرحله سوم: گچ‌کاری سقف

گچ‌کاری مرحله نهایی نصب سقف کاذب رابیتس است که شکل و طرح مدنظر سقف را تکمیل می‌کند. گچ‌کاری به طور معمول طی دو الی سه مرحله توسط افراد ماهر انجام می‌شود. در این مرحله تمام رابیتس و میلگردهای زیر آن را به کمک گچ به خوبی می‌پوشانند.

رابیتس مخصوص سقف

سخن پایانی

در این مطلب سعی بر آن داشتیم که پس از معرفی و توضیح اصولی رابیتس سقف، انواع رابیتس سقف را به خوبی بررسی کنیم. در واقع اطلاع از ساختار، میزان مقاومت و شیوه نصب سقف کاذب رابیتس، مقایسه و انتخاب سقف مطلوب را برای کارفرمایان آسان می‌کند. ساختمان دات آی آر نیز به عنوان مرجع تخصصی صنعت ساختمان در آینده‌ای نزدیک در این زمینه به کاربران کمک خواهد کرد. این مجموعه با تکیه بر نیروی انسانی توانمند ماموریتی بی‌نظیر در عرصه صنعت ساختمان برعهده دارد.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نظرات
02/07/1402 10:01 ق.ظ
عالی متشکرم
فیلترها
Sort
display