تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

گچ پلیمری چیست؟ گچ پلیمری پاششی و دستی

گچ پلیمری چیست؟ گچ پلیمری پاششی و دستی
 
زمان مطالعه: 3 دقیقه

گچ سفید که نوعی ماده معدنی خارق‌العاده است از دیرباز تا به امروز به عنوان یکی از مصالح اصلی و ضروری ساختمان سازی به شمار می‌آید. گچ پلیمری نیز گونه اصلاح شده و نوین گچ ساختمانی محسوب می‌شود که در عین سبک بودن، ضد رطوبت و دیر گیر است. خواص منحصربفرد این گچ از افزودن مواد معدنی و شیمیایی خاصی چون پرلیت و آهک هیدراته به گچ معمولی ایجاد می‌شوند.

گچ نوین پلیمری در دو نوع گچ پلیمری دستی و گچ پلیمری پاششی قابل تهیه است که هر یک از آن‌ها به روش خاصی استفاده می‌شوند. نظر به اینکه تولید این نوع گچ خاص در ایران محدود است، تهیه آن برای مصرف کنندگان آسان نیست. ازاین‌رو هنگام تهیه آن باید به نوع برند، کیفیت و تاریخ گچ توجه ویژه داشت.

گچ پلیمری پاششی

گچ پلیمری چیست؟

گچ پلیمری یا جت گیبس یکی از مشتقات گچ ساختمانی محسوب می‌شود که با افزودن برخی مواد شیمیایی و معدنی چون افزودنی‌های پلیمری، اسید سیتریک، پرلیت و آهک هیدراته تحت شرایط خاص تولید می‌شود. این نوع گچ خاص در واقع فاقد معایب گچ سنتی بوده و روان‌تر، سبک‌تر، مقاوم‌تر و به طور کلی بهتر از گچ معمولی است. این نوع گچ اصلاح شده پوششی نوین در ساختمان‌سازی محسوب می‌شود که به دلیل ویژگی‌های خاصی چون ضد رطوبت بودن، استحکام بالا و استفاده آسان مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

گچ پلیمری ابتدا در کشورهای اروپایی تولید و عرضه شد و امروزه در تمام کشورها کاربرد بالایی دارد. گچ پلیمری در ظاهر شباهت زیادی به گچ معمولی دارد و در هنگام استفاده تفاوت‌های آن آشکار می‌شوند. این گچ به راحتی روی سطوح ساختمانی مختلفی چون آجر، سیمان، بلوک و سفال قابل استفاده است. نکته مهم درمورد محصول مذکور، استفاده از آن توسط افراد ماهر است. در غیر این‌ صورت، کیفیت نهایی کار کاهس می‌یابد.

ویژگی‌های گچ پلیمری

گچ پلیمری با اضافه کردن افزودنی‌های پلیمری، پرلیت، اسید سیتریک و آهک هیدراته به گچ ساخته می‌شود. افزودن این مواد به گچ، باعث رفع معایب آن‌ها شده و ویژگی‌های خاصی به گچ می‌دهد. همچنین گیرش آن را بیشتر می‌کند. این موضوع باعث شده که در بسیاری از مواقع، گچ پلیمری حتی به جای سیمان سفید مورد استفاده قرار گیرد. از دیگر ویژگی‌های گچ پلیمری می‎‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چسبندگی بالا
  • مقاومت در برابر ضربه و فشار
  • مقاومت در برابر حرارت
  • عایق رطوبت
  • قابلیت شستشو
  • چگالی پایین
  • حجم بالا
  • قابل اجرا به صورت پاششی
  • قابل اجرا به صورت تک مرحله‌ای

 معرفی دو مدل از انواع گچ پلیمری

بسیاری از افراد گچ پلیمری را با نام گچ پاششی می‌شناسند. در واقع گچ ضد رطوبت پلیمری به دلیل ساختار خاصی که دارد به وسیله دستگاه آماده و استفاده می‌شود. ازاین‌رو با نام گچ پلیمری پاششی نیز معروف شده است. انواع گچ‌های پلیمری بنا به نحوه اجرا در دو نوع دستی و پاششی در بازار موجود هستند که کیفیت و کارایی نسبتا یکسانی دارند.

1. گچ پلیمری پاششی

این نوع گچ همان گچ پلیمری است که به علت نحوه استفاده با نام گچ پاششی شناخته می‌شود. تفاوت عمده این گچ با گچ دستی، استفاده از مواد روان کننده گچ است. علت این امر افزایش خاصیت روان کنندگی و عدم ماندن و گیر کردن گچ در لوله‌های دستگاه گچ پاشی است‌. استفاده از این نوع گچ در فضاها و ساختمان‌های بزرگ، سرعت پروسه گچ کاری را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

2. گچ پلیمری دستی

گچ پلیمری دستی همان گچ ضد رطوبت پلیمری است که به صورت دستی روی دیوار  محل مدنظر استفاده می‌شود. در واقع این محصول در مکان‌های کوچک و پروژه‌های معمولی جایگزینی مناسب با گچ پاششی است. این گچ نیز به علت وجود مواد پلیمری و دیگر افزودنی‌ها باید توسط میکسر مخصوص با آب مخلوط شود. هرچند که روش استفاده از دو گچ دستی با گچ پاششی متفاوت است، اما نتیجه نهایی بسیار مشابه است. در واقع هر دو نوع پس از خشک شدن، ظاهر و خواص یکسانی دارند.

گچ پلیمری

مزایا و معایب گچ پلیمری چیست؟

خواص منحصربفرد و کارایی کم نظیر انواع گچ‌ پلیمری سبب محبوبیت قابل توجه آن‌ها میان مصرف کنندگان شده است. در واقع این گچ در مقایسه با گچ سفید معمولی از مزایای جالب توجهی برخوردار است که مهم‌ترین آن‌ها مقاومت و خاصیت ضد رطوبت است. هر دو نوع گچ پلیمری دستی و پاششی سرعت اجرای بالاتری داشته و به همین دلیل اولویت قرار دارند. برخی از مزایای این گچ اصلاح شده شامل موارد ذیل هستند:

  • مقاوم به رطوبت
  • دوام و ماندگاری قابل توجه
  • مقاوم به عوامل بیرونی مخرب اعم از تغییرات دمایی و آلودگی هوا
  • زمان گیرش و خشک شدن بالا
  • ضایعات کم و ناچیز
  • اجرای سریع و بدون دردسر
  • نفوذ به تمام منافذ سطح و ایجاد سطحی یکدست و صاف
  • شمشه کشی آسان
  • عدم هر گونه ترک خوردگی
  • قابلیت اجرا در یک مرحله بدون زیر کار

معایب گچ پلیمری چیست؟

همانطور که گفتیم جت گیبس فاقد معایب و کاستی‌های گچ معمولی بوده و تنها نکته نامطلوب درمورد آن قیمت خرید است. هرچند که قیمت بالای خرید جت گیبس به دلیل کاهش ضایعات و بهبود کیفیت سطح نیز جبران می‌شود.

گچ پلیمری دستی

نحوه استفاده گچ‌های پلیمری چگونه است؟

همانطور که ساختار گچ پلیمری با گچ معمولی متفاوت است، نحوه استفاده از آن هم با گچ معمولی فرق می‌کند. فرمول تهیه ملات گچ پلیمری، رعایت نسبت آب و به پودر گچ است. بدین منظور به ازای هر واحد آب، به دو واحد پودر گچ نیاز است. پس از مخلوط کردن آب و پودر گچ در ظرفی تمیز و خیس خوردن گچ، نوبت به میکس کردن و آماده سازی ملات به وسیله میکسر و دستگاه مخصوص گچ‌پاش می‌رسد.

پس از آماده شدن ملات، گچ عمل آمده به کمک لوله دستگاه گچ پاش روی سطح مدنظر پاشیده می‌شود. برای کسب نتیجه بهتر و دیوار یکدست‌تر، به طور معمول یک نفر گچ را روی دیوار پخش کرده و فردی دیگر با ماله و شمشه گچ را صاف و یکدست می‌کند. استفاده از گچ پلیمری دستی تقریبا همانند گچ پاششی است، با این تفاوت که ملات تهیه شده به وسیله دست به سطح مدنظر منتقل می‌شود. نکته جالب توجه  درمورد استفاده از گچ‌های پلیمری، زمان گیرایی و سفت شدن بالای آن‌ها و قابلیت فرم دهی آسان است.

کاربرد گچ پلیمری

گچ پلیمری پاششی گزینه‌ای بسیار مطلوب در پروژه‌های ساخت و ساز عمده به شمار می‌آید. در واقع این نوع گچ علاوه بر افزایش سرعت گچ‌کاری میزان کیفیت و ماندگاری کار را بهبود می‌بخشد. این محصول نوین علاوه بر هتل‌ها، مجتمع‌ها و پروژه‌های بزرگ برای آپارتمان‌ها، ویلا و خانه‌های شخصی نیز گزینه‌ای خاص و مطلوب است. گچ پلیمری به دلیل ساختار ضد رطوبتی که دارد در مناطق دارای آب‌وهوای مرطوب و شرجی نیز مورد استقبال قرار می‌گیرد.

سخن پایانی

حال که استفاده از مصالح ساختمانی نوین همچون گچ پلیمری، بتن ترمیم شونده، آجر خنک کننده و... رایج شده است، دسترسی به آن‌ها امری شایان توجه است. ساختمان دات آی آر به عنوان مرجع تخصصی مصالح ساختمانی روی معرفی مصالح ساختمانی نوین تمرکز ویژه دارد. این شرکت همچنین با چشم اندازی دور اندیشانه تغییراتی شگرف در صنعت ساختمان ایجاد خواهد کرد.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display