تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

انواع چسب کاشی و طرز استفاده از آن

انواع چسب کاشی و طرز استفاده از آن
 
زمان مطالعه: 4 دقیقه

استفاده از چسب کاشی برای نصب انواع کاشی وسرامیک روی دیوار یا کف، یکی از روش‌های جدید و نوین کاشی کاری است. استفاده از چسب کاشی هم سرعت نصب کاشی‌ها را بالا می‌برد و هم دردسرهای درست کردن ملات و دوغاب را ندارد. این ماده نوعی ترکیب قوی پلیمری است که دارای مقاومت بسیار بالا در مقابل حرارت و همچنین قدرت بالا در چسباندن کاشی‌ها می‌باشد. در ادامه با انواع چسب کاشی و طرز استفاده از آن‌ها آشنا خواهیم شد.

انواع چسب کاشی

چسب کاشی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و در بیشتر پروژه‌های ساختمانی به جای ملات و سیمان از چسب کاشی استفاده می‌شود. به همین دلیل نیاز است که با انواع چسب کاشی، ویژگی‌ها و کاربرد آن‌ها آشنا باشید تا بتوانید هر کدام از آن‌ها را در شرایط درست به کار ببرید. چسب کاشی از نظر کاربرد و مواد تشکیل دهنده به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1.      چسب کاشی خمیری
  2.      چسب کاشی پودری

هرکدام از این چسب‌ها از خصوصیات خاصی برخوردار هستند و کاربردهای مختلفی دارند. مواد تشکیل دهنده آن‌ها نیز متفاوت است و بسته به نوع چسب، ممکن است از مواد مختلفی مانند سیمان، مواد رزین امولسیونی و مواد غلظت دهنده ساخته شده باشند. در ادامه به معرفی هر کدام از انواع چسب‌های کاشی خواهیم پرداخت و با خصوصیات و ویژگی‌های آن‌ها نیز آشنا خواهیم شد.

انواع چسب کاشی

چسب کاشی خمیری

چسب کاشی خمیری یکی از انواع چسب کاشی است که در سطل با اندازه‌های مختلف عرضه می‌شود. این چسب مخلوطی کاملا آماده است و می‌توانید بعد از باز نمودن درب سطح، بلافاصله از آن استفاده نمایید. چسب خمیری برای کاشی کاری هم در محیط‌های کم رطوبت و هم در محیط‌های مرطوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چسب از مواد اکریلیک بر پایه آب ساخته می‌شود.

نقطه ضعف چسب کاشی خمیری این است که از آن نمی‌توان برای چسباندن کاشی‌های شیشه‌ای استفاده نمود. اما در مقابل نقطه قوت چسب کاشی خمیری این است که برای تمامی سطوح داخلی و خارجی ساختمان کاربرد دارد. چسب خمیری با نام چسب پلیمری نیز شناخته می‌شود. از دیگر مزایای این چسب می‌توان به افزایش سرعت کار و جلوگیری از اتلاف وقت اشاره نمود. همچنین ماندگاری طولانی دارد و به راحتی تمیز می‌شوند.

کاربرد چسب خمیری

موارد کاربرد چسب کاشی خمیری عبارتند از:

  •         قابلیت چسباندن کاشی روی انواع سطوح بتنی، سنگی گچ و چوب
  •         امکان چسباندن کاشی روی کاشی‌های قدیمی
  •         چسباندن کاشی در سطوح داخل و خارج ساختمان
  •         قابل استفاده برروی سطوح دیوار و کف
  •         مناسب برای چسباندن کاشی روی سطوح مرطوب مانند دستشویی و حمام

مزایای چسب کاشی خمیری

چسب کاشی خمیری مزایای بسیاری دارد که شامل:

  1.      عدم نیاز به آماده سازی و سرعت بالای سفت شدن
  2.      افزایش سرعت کار
  3.      قدرت چسبندگی بالا
  4.      عدم نفوذ آب و مقاومت بالا در برابر رطوبت
  5.      دوام بالا در برابر تغییر دمای محیط مانند سرما و گرما
  6.      مقاومت بالا در برابر تنش‌های ساختمانی مانند زلزله و نشست ساختمان

می‌باشد.

طرز استفاده از چسب کاشی خمیری

طرز استفاده از چسب کاشی خمیری بسیار آسان است. برای چسباندن کاشی با استفاده از چسب کاشی خمیری، باید ابتدا سطح مورد نظر را کاملا تمیز کنیم؛ زیرا کثیف بودن سطح و یا وجود گرد و غبار باعث کاهش میزان چسبندگی می‌شوند. مقدار استفاده از چسب خمیری به سطح زیر کار بستگی دارد. چسب را با استفاده از ماله شیاردار روی سطح پخش نمایید. سپس کاشی‌ها را با اعمال فشار روی سطح بچسبانید. سپس با یک فرچه یا دستمال روی کاشی‌ها را پاک نمایید.

چسب کاشی خمیری

چسب کاشی پودری

چسب کاشی پودری نوعی از چسب‌های کاشی است که به صورت خشک و پودری به فروش می‌رسد. ترکیبات مواد سازنده این پودر بر اساس سیمان است. برای آماده سازی این چسب تنها کاری که باید انجام دهید، این است که آن را با نسبت ذکر شده روی بسته بندی با آب مخلوط نمایید. سپس می‌توانید به راحتی از آن برای چسباندن کاشی‌ها به سطوح مختلف استفاده نمایید. خشک شدن این چسب چیزی حدود 24 ساعت طول می‌کشد و پس از آن می‌توانید نتیجه نهایی کار خود را مشاهده نمایید. شما می‌توانید برای هر یک متر مربع کاشی از 3 الی 5 کیلوگرم چسب پودری استفاده نمایید.

خود چسب کاشی پودری به چند دسته تقسیم می‌شود:

  • چسب کاشی پودری پرسلان
  • چسب کاشی پودری کف
  • چسب کاشی پودری آب بند
  • چسب کاشی پودری دیوار
  • چسب کاشی پودری ضد اسید
  • چسب کاشی پودری منعطف
  • و چسب کاشی پودری دو جزیی

مزایای چسب کاشی پودری

استفاده از چسب کاشی پودری مزایای زیادی دارد. در این قسمت به بخشی از مزایای آن اشاره می‌کنیم:

  1. چسبندگی بسیار بالا
  2. مقاومت در برابر رطوبت
  3. سرعت بالای آماده سازی و نصب
  4. ثبات بسیار بالا
  5. مقاوم در برابر تغییر دما

کاربردهای چسب پودری

چسب کاشی پودری کاربرد بسیار بالایی در صنعت ساختمان و در پروژه‌های ساختمانی برای چسباندن کاشی‌ها دارد. قسمتی از کاربردهای این چسب عبارتند از:

  • قابلیت نصب انواع سنگ، سرامیک، کاشی و.. روی سطوح دلخواه
  • مناسب برای چسباندن کاشی روی سطوح بتنی و یا رنگ شده
  • قابل استفاده در محیط‌های مرطوب
  • امکان چسباندن کاشی برروی کف، دیوار و حتی فضای خارجی ساختمان

نحوه استفاده از چسب کاشی پودری

جهت استفاده از چسب کاشی پودری، سطح زیرین باید خشک و عاری از هرگونه آلودگی باشد؛ باید سطح را از ذرات گرد و غبار و یا چربی پاک کنید. همچنین اگر سطح زیرین شما با کاغذ دیواری پوشانده شده است، باید ابتدا کاغذ دیواری را جدانموده و سپس عملیات چسباندن کاشی را انجام دهید. همانند چسب خمیری، این چسب را هم با استفاده از ماله شیاردار روی سطح پخش نمایید. سپس کاشی‌ها را با اعمال فشار روی سطح بچسبانید. در نهایت به وسیله یک فرچه یا دستمال روی کاشی‌ها را پاک نمایید. نحوه استفاده از چسب کاشی پودری به همین سادگی است.

چسب کاشی پودری

تفاوت چسب کاشی خمیری و پودری

ماندگاری چسب‌های پودری از چسب‌های خمیری بالاتر است. به این دلیل که چسب‌های خمیری از قبل با آب ترکیب شده‌اند و همچنین به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی، تاریخ مصرف کمتری نسبت به چسب‌های پودری دارند. برعکس چسب‌های پودری به دلیل اینکه تنها در حین استفاده با آب ترکیب می‌شوند، تاریخ مصرف آن‌ها بیشتر از چسب‌های خمیری است. به طور معمول چسب‌های پودری حداقل دو سال تاریخ انقضاء دارند. چسب کاشی پودری از قیمت مناسب‌تری نسبت به چسب کاشی خمیری برخوردار است.

انواع چسب کاشی براساس استاندارد EN12004

استاندارد EN12004 برای نظارت به کیفیت و مشخصات مطلوب چسب کاشی ایده آل ایجاد شده است. هر چسب پیش از عرضه نهایی، باید از آزمایشات کارآیی سربلند بیرون بیاید. سپس چسب‌ها توسط این استاندارد در گروه‌های مخصوص طبقه بندی می‌شوند. این طبقه بندی‎‌ها با استفاده از حروف و اعداد مشخص می‌شوند. دسته بندی‌های استاندارد EN بسیار گسترده‌تر از استاندارد ISO است.

علامت دسته بندی

نوع چسب

C

چسب پایه سیمانی

D

چسب خمیری

R

چسب اپوکسی

1

چسب عادی

2

چسب تقویت شده

F

چسب زودگیر

T

چسب

E

چسب با زمان اجرای زیاد

S1

چسب انعطاف پذیر

S2

چسب با انعطاف پذیری بالا

نکات استفاده از چسب کاشی

  1. برای گرفتن نتیجه بهتر، بعد از پخش چسب روی قسمت مورد نظر، باید نهایتا تا 30 دقیقه باید کار نصب کاشی را انجام دهید.
  2. برای هم زدن چسب کاشی پودری می‌توانید از میکسر برقی استفاده نمایید.
  3. وجود گرد و خاک روی کاشی و یا سطح باعث کاهش چسبندگی می‌شود.
  4. هنگام پخش نمودن چسب روی سطح، نباید قطر ملات زیاد باشد. حداکثر میزان قطر توصیه شده برای ملات کمتر از یک سانتی متر است.
  5. برای پخش چسب روی سطح، حتما باید از ماله شیاردار استفاده نمایید.
  6. برای چسباندن سرامیک‌های بزرگ، چسب را هم روی سطح و هم روی پشت کاشی اعمال نمایید.
  7. به میزان نیازتان چسب درست نمایید. اگر چسب خشک شد دیگر از آن استفاده نکنید و از اضافه نمودن آب به آن خودداری نمایید.
  8. در محیط‌های سرد، برای خشک شدن چسب می‌توانید از وسایل گرمایشی استفاده نمایید.

سخن پایانی

در این مطلب با انواع چسب کاشی و طرز استفاده آن‌ها آشنا شدیم. چسب کاشی یکی از انواع چسب ساختمانی است که استفاده ازآن‌ها بسیار آسان است. چسب خمیری نیازی به آماده سازی ندارد. این چسب سرعت کار را بسیار بالابرده و برای چسباندن کاشی روی بیشتر سطوح مناسب است. چسب پودری نیز از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است ولی نیاز به آماده سازی اولیه دارد. سایت ساختمان دات آی آر مرجع تخصصی صنعت ساختمان با استفاده از کادر مجرب خود، در تلاش برای ایجاد آگاهی و تحول در صنعت ساختمان است.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display