تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

کاشی کاری با چسب، معایب و مزایا

کاشی کاری با چسب، معایب و مزایا
 
زمان مطالعه: 4 دقیقه

کاشی کاری با چسب یکی از روش‌های جدید نصب کاشی‌هاست. این متد جزو متدهای جدید محسوب می‌شود و قدمت چندانی در صنعت ساختمان ندارد. این روش به دلیل اجرای سریع و راحت طرفداران زیادی دارد. اگر سطح مورد نظر تراز بوده و زیرسازی‌های لازم را داشته باشد، به راحتی می‌توانید کاشی‌ها را با چسب به دیوار یا کف بچسبانید. این روش برای چسباندن کاشی روی انواع دیوارهای سیمانی، گچی و... کاربرد دارد. در ادامه با روش کاشی کاری با چسب بیشتر آشنا خواهیم شد.

کاشی چیست؟

کاشی‌ها از خاک رس پخته شده ساخته می‌شوند و در مرحله نازک کاری و زیباسازی استفاده می‌شوند. کاشی به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت و عدم رسانایی برق برای پوشاندن کف خانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، کارخانه‌های شیمیایی و... کاربرد دارند؛ همچنین جهت حفظ رطوبت و بهداشت در آشپزخانه، محیط‌های بهداشتی، حمام و دستشویی برای پوشاندن دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرند. کاشی برای زیباسازی بیرون ساختمان نیز کاربرد دارد.

کاشی کاری

کاشی کاری با چسب

کاشی کاری با چسب همانطور که گفته شد، یکی از انواع روش‌های نوین کاشی کاری در صنعت ساختمان است که در مواقع خاصی قابل اجر می‌باشد. در روش‌های قدیمی، برای کاشی کاری از ترکیبی به نام ملات که از سیمان و آب ساخته می‎‌شد برای چسباندن کاشی‌ها استفاده می‌کردند؛ اما در روش کاشی کاری با چسب با استفاده از چسب ساختمانی مخصوص، کاشی‌ها را به سطح مورد نظر می‌چسبانند. این چسب ساختمانی به چسب کاشی نیز معروف است. چسب کاشی قدرت بسیار بالایی در چسبندگی داشته و باعث سهولت در پروسه کاشی کاری می‌شود.

مراحل کاشی کاری با چسب

کاشی کاری با چسب فرآیند آسانی است و پیچیدگی خاصی ندارد؛ تنها نیاز است دقت بالایی در انجام این کار داشته باشیم. به صورت کلی دو نوع چسب کاشی داریم که با نام‌های چسب خمیری و پودری شناخته می‌شوند. کاشی کاری با هر دو این چسب‌ها قابل انجام است و مراحل آن‌ها با یکدیگر تفاوتی ندارد. نصب کاشی با استفاده از چسب مراحل مختلفی دارد. اولین کاری که باید انجام دهید این است که متراژ کاشی مورد نیاز را محاسبه نمایید. در ادامه به توضیح باقی مراحل می‌پردازیم.

 مراحل کاشی کاری با چسب

1.انجام زیرسازی

در این مرحله باید زیرسازی مورد نیاز را انجام دهید. زیرسازی شامل کارهایی است که باعث تراز و هم سطح شدن قسمت‌های مورد نظر می‌شود. برای کاشی کاری باید سطح مورد نظر کاملا تراز بوده و هیچگونه ناهمواری نداشته باشد. همچنین باید اطمینان حاصل نمایید که سطح کاملا تمیز باشد و آلودگی روی آن وجود نداشته باشد. اگر دیوار و یا کف که قصد دارید آن را کاشی کاری کنید گچی، سیمانی یا چوبی است، باید از ماده‌ای به نام پرایمر استفاده نمایید و آن را روی تمامی قسمت‌های سطح پخش نمایید.

رطوبت موجود در گچ، سیمان و چوب بسیار بالاست و می‌تواند در طولانی مدت باعث بی‌اثر شدن چسب شود. پرایمر رطوبت را به خود جذب می‌کند تا از باز شدن کاشی‌ها جلوگیری شود. بعد از زدن پرایمر برروی سطح، باید دو تا سه روز به آن فرصت دهید تا کاملا خشک شود. پس از انجام کامل مراحل زیرسازی، سطح آماده چسباندن کاشی‌ها است. شما می‌توانید اندازه گیری‌های مورد نیاز را انجام دهید و در صورت نیاز خط کشی و جاینمایی سطح را انجام دهید.

2.آماده نمودن چسب کاشی

در این مرحله اگر از چسب خمیری برای چسباندن کاشی‌ها استفاده می‌کنید نیازی به آماده سازی ندارد. این چسب به همان شکلی که عرضه می‌شود قابل استفاده است. اما اگر چسب مورد استفاده شما چسب پودری است، باید طبق دستورالعمل‌هایی که روی بسته بندی این چسب وجود دارد، آماده سازی‌های مربوطه را انجام دهید. برای آماده سازی چسب پودری با طور معمول باید پودر چسب را به صورت آرام آرام در میزان مشخصی آب حل کنید. برای انجام این کار با سرعت بالا نیز می‌توانید از یک مته یا میکسر استفاده نمایید.

3.چسب را روی سطح پخش کنید

چسب آماده شده را می‌توانید با استفاده از یک ماله شیاردار روی سطح مورد نظر پخش نمایید. البته می‌توانید چسب را روی پشت کاشی‌ها پخش کنید؛ اما مالیدن چسب روی سطح باعث تمیزتر شدن کار نهایی خواهد شد. ماله شیاردار روی سطح چسب شیار و پستی و بلندی ایجاد می‌کند که باعث چفت شدن و چسبندگی بهتر کاشی به دیوار می‌شود. البته در هنگام پخش چسب با ماله شیاردار، باید دقت کنید لایه‌های چسب را کاملا نازک و یکدست پخش کنید. دقت داشته باشید که بخشی از دیوار را چسب بزنید که بتوانید در عرض 30 دقیقه کاشی‌ها را روی آن بچسبانید. در غیر این صورت چسب سفت شده و فرآیند نصب کاشی‌ها سخت خواهد شد.

4.چسباندن کاشی‌ها به سطح مورد نظر

پس از مرحله پخش ملات برروی سطح، باید کاشی‌ها را با دقت کامل در کنار یکدیگر بچینید. برای این کار می‌توانید از یک طرف دیوار شروع کرده و کاشی‌ها را به ترتیب در کنار یکدیگر قراردهید تا به طرف دیگر دیوار برسید. باید توجه داشته باشید که 3 تا 4 ساعت زمان لازم است تا کاشی خودش را به خوبی بگیرد و به سطح مورد نظر به خوبی بچسبد.

5.بندکشی

در نهایت پس از گذشت سه الی چهار ساعت از زمان چسباندن کاشی‌ها، می‌توانید مرحله آخر را انجام دهید. نام این مرحله بندکشی است. برای بندکشی کاشی‌ها نیاز است که ملات دوغاب سیمان را تهیه نموده و به سرعت آن را در فواصل خالی میان کاشی‌ها بریزید. اضافات دوغاب را نیز با یک اسفنج یا حوله مرطوب پاک نمایید. دوغاب به سرعت سفت می‌شود؛ به همین دلیل باید بلافاصله از آن استفاده کنید.

کاشی کاری دیوار با استفاده از چسب کاشی

انواع چسب کاشی

چسب کاشی با توجه به شکل ظاهری و نحوه آماده سازی آن به دو دسته تقسیم می‌شود:

  •         چسب کاشی خمیری
  •         چسب کاشی پودری

هرکدام از این چسب‌ها کاربرد خود را در فرآیند کاشی کاری داشته و خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. در ادامه به معرفی و بررسی خصوصیات هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

چسب کاشی خمیری

چسب کاشی خمیری به صورت سطلی عرضه می‌شود. این چسب همانطور که از نام آن پیداست حالتی خمیری دارد و نیاز به آماده سازی ندارد. به همین دلیل می‌توانید بلافاصله پس از خریداری، از آن استفاده نمایید. چسب خمیری برای کارهایی مانند نصب کاشی و سرامیک دیوار و کف مناسب است. چسب خمیری به اسم چسب پلیمری نیز معروف است.

چسب کاشی پودری

چسب کاشی پودری به صورت بسته‌های حاوی پودر خشک فروخته می‌شود. پیش از استفاده باید این چسب را با مقدار معینی آب، که روی بسته بندی آن ذکر شده است، ترکیب نمایید. سپس از ترکیب بدست آمده برای چسباندن کاشی‌ها استفاده نمایید. این چسب از ترکیباتی بر پایه سیمان ساخته شده است. این چسب زمانی حدود 24 ساعت را برای خشک شدن نیاز دارد.

ترکیبات چسب کاشی

چسب کاشی ترکیبی از مواد شیمیایی و معدنی مثل ماسه ریز، سیمان پورتلند غیر آلی و افزودنی‌هایی با قدرت چسبندگی بالاست. در فرآیند تولید این چسب، تلاش براین بوده است تا از موادی استفاده شود که بیشترین قدرت چسبندگی و سبک‌ترین وزن را داشته باشند. این کار سبب کاهش زمان و انرژی لازم برای کاشی کاری می‌شود. ترکیباتی که در چسب کاشی استفاده شده‌اند، اتصالی بسیار قوی میان کاشی و سطح برقرار می‌کنند که باعث می‌شود، کاشی‌ها با استحکام بالا به سطح چسبیده و در برابر فشار، رطوبت و... مقاوم باشند.

مزایای کاشی کاری با چسب

کاشی کاری با استفاده از چسب کاشی، استحکام بیشتری نسبت به روش‌های سنتی کاشی کاری دارد و قدرت چسبندگی آن نیز بالاتر است. همچنین استفاده از چسب کاشی باعث می‌‎شود فضای کار شده تمیزتر باشد و زیبایی بیشتری داشته باشد. کاشی کاری با استفاده از چسب بسیار راحت بوده و نیاز به داشتن تخصص در این زمینه ندارد. همچنین سرعت انجام کار را نیز بالا می‌برند و شما را از دردسرهای درست کردن ملات‌های قدیمی آزاد می‌کنند.

کاشی کاری کف با استفاده از چسب کاشی

معایب کاشی کاری با چسب

از معایب کاشی کاری با چسب می‌توان به زمان خشک شدن طولانی‌تر آن نسبت به سیمان اشاره نمود. همچنین در صورتی که قصد استفاده از چسب کاشی در حمام را دارید، توصیه اکید می‌شود که به میزان مناسبی از چسب استفاده کنید. زیرا اگر مقدار چسب مصرفی کم باشد و همچنین کاشی‌ها خوب آب بند نشده باشند، به دلیل فضای مرطوب حمام، چسب خاصیت خود را از دست داده و کاشی‌ها دچار ریزش می‌شوند. اما اگر به اندازه از چسب استفاده نموده و کاشی‌ها را آب بند کنید، دیگر نیازی به نگرانی نیست.

سخن پایانی

کاشی کاری با چسب یکی از جدیدترین و بهترین روش‌های چسباندن کاشی در سطوح مختلف است. استفاده از چسب تقریبا در تمامی موارد با صرفه‌تر از سایر روش‌هاست. همچنین کیفیت کار نیز بسیار بالاست و کار نهایی بسیار تمیز خواهد بود. همچنین استفاده از چسب کاشی بسیار راحت بوده و تمامی افراد می‌توانند از آن برای چسباندن کاشی‌ها استفاده نمایند. سرعت انجام کار نیز با استفاده از این روش بسیار بالا رفته و می‌توان پروسه کاشی کاری را بسیار سریع‌تر از سایر روش‌ها انجام داد.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display