تماس با ساختمان ۰۲۱۲۲۰۳۷۳۳۳
ساعت پذیرش سفارش شنبه تا چهارشنبه ۱۰ الی ۱۶

آشنایی با انواع رنگ دیوار و نقش آن در طراحی ساختمان

آشنایی با انواع رنگ دیوار و نقش آن در طراحی ساختمان
 
زمان مطالعه: 5 دقیقه

رنگ کردن ساختمان و انتخاب یک رنگ دیوار مناسب برای خانه، می تواند یکی از آیتم های تغییر دکوراسیون باشد. آشنایی با انواع رنگ دیوار به شما این کمک را می کند که یک رنگ مناسب با محیط زندگی خود انتخاب کنید.

انتخاب رنگ‌ها نشان‌دهنده ی سلیقه ی شما در زمینه  دیزاین هستند، جالب است بدانید که می‌توانند بر روی احساسات شما تأثیر مستقیم بگذارند. انتخاب رنگی که برای محیط شما مناسب و سازگار باشد علاوه بر این که زیبایی خانه شما را چندبرابر می‌کند، از دیوارها و سطوح در برابر تغییرات آب‌وهوایی مثل بالارفتن رطوبت، محافظت می‌کند.

انتخاب رنگ دیوار نقش مهمی در طراحی داخلی ساختمان دارد که در ادامه ی این مقاله بیشتر راجب این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

انواع رنگ دیوار ها

انواع رنگ دیوار ها

 در طراحی داخلی ساختمان می‌توان از رنگ‌های مختلفی باتوجه‌به بودجه، سلیقه ی شخصی و محیط موردنظر استفاده کرد. در مطالب زیر به شما چند تا از پر طرفدار نرین انواع رنگ های دیوار را به همراه توضیحات معرفی خواهیم کرد.

رنگ های روغنی: رنگ های بر پایه ی روغن، یکی از انواع رنگ ساختمانی برای دیوار اند که با دوام هستند که اکثر نقاشان حرفه ای این رنگ را انتخاب می‌کنند. این نوع رنگ دیوار علاوه بر پوشانندگی بالا در برابر آب هم مقاومت دارد. برای رنگ‌آمیزی پنجره ها و درهایی که از جنس چوب هستند از رنگ های روغنی استفاده می شود. بهتر است بدانید که استفاده از این نوع  رنگ دیوار به آسانی رنگ هایی که بر پایه ی آب هستند نیست؛ چون خیلی دیر خشک می‌شوند و همچنین رنگ‌های سفید روغنی از رنگ‌های آبی سریع‌تر زرد می‌شوند. یک عیب بزرگی که رنگ‌های روغنی دارد، انتشار ترکیبات آلی فرار یا VOC  است که سلامتی را به خطر می‌اندازد.

رنگ های آبی: رنگ‌هایی که بر پایه ی آب هستند تقریباً مانند رنگ ها بر پایه روغن با دوام هستند. خشک شدن سریع از مزیت‌های این نوع رنگ دیوار است. استفاده از رنگ های آبی به دلیل این که با قلم‌مو و غلتک آسان است به همین دلیل در بین نقاشان مبتدی که علاقه‌مند هستند نقاشی دیوار را امتحان کنند محبوبیت دارند. همچنین تمیزکردن ابزارهای نقاشی پس از اتمام رنگ‌آمیزی، با رنگ‌های آبی آسان‌تر از رنگ‌های روغنی است. این نوع رنگ‌ها بوی کمی دارند و با محیط‌زیست سازگار هستند. از رنگ‌هایی که بر پایه ی آب تولید می‌شوند مثل رنگ های امولسیونی، براق، مات و رنگ های ساتین در رنگ‌آمیزی دیوار های داخلی، پنجره‌ها، در ها و قرنیز ها استفاده می‌کنند.

انواع رنگ دیوار

رنگ های امولسیونی: یکی دیگر از انواع رنگ دیوار، رنگ امولسیونی است که بر پایه ی آب تولید می‌شود و یک‌رنگ بادوام و مقاوم است. رنگ امولسیونی به دو نوع مات و سیلک تقسیم می‌شود که رنگ دیوار امولسیونی مات به دلیل این که درخشندگی کمی دارد نور کمی را هم منعکس می‌کند در نتیجه مناسب برای رنگ‌آمیزی دیوار ها است.

رنگ امولسیون سیلک درخشنده‌تر از رنگ امولسیونی مات است و ماندگاری بیشتری دارد و همین‌طور راحت‌تر شسته می‌شود؛ ولی پوشانندگی خوبی ندارد و نقص‌های دیوارها را نمی‌پوشاند.

رنگ های براق و نیمه براق: رنگ دیوار براق، درخشندگی بالایی دارد؛ اما نیمه براق درخشندگی‌اش کمتر است. این نوع رنگ‌ها زیبایی چشمگیری به فضای شما می‌دهند. از رنگ‌های براق و نیمه براق برای رنگ‌آمیزی دیوار ها، چهارچوب در، پنجره و قرنیز ها استفاده می‌کنند. درست است که این رنگ ها باکیفیت و بادوام هستند  و به‌راحتی تمیز می‌شوند؛ اما درخشندگی بالای آن باعث می‌شود نور زیادی را منعکس کند و در نتیجه عیب‌های سطوح نمایان می شود.

رنگ مات: یکی دیگر از انواع رنگ دیوار، رنگ های مات و تخت هستند که هیچ نوری را انعکاس نمی‌دهند و پوشانندگی خوبی به دلیل زیاد بودن رنگ‌دانه ها دارند؛ یعنی هرچه پوشانندگی بیشتر باشد در مصرف رنگ صرفه‌جویی می‌شود و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد؛ همچنین این نوع رنگ دیوار عیب‌های سطوح را مانند خراش و یا ترک را به‌خوبی می‌پوشاند؛ اما برای اتاق کودک مناسب نیست؛ زیرا به‌راحتی تمیز نمی‌شود. پوشش‌دهی خوب، مخفی‌کردن عیب ها از مزیت ها و دوام متوسط و به سختی تمیز کردن  از معایب رنگ های مات است.

رنگ مات

رنگ ساتین: رنگ ساتین یک رنگ با براقی متوسط است در نتیجه انعکاس کمتری دارد و عیب ها را کمتر نمایان می‌کند. با دوام است و معمولاً از آن برای رنگ آمیزی حمام و آشپزخانه استفاده می‌کنند؛ اما به معنی این نیست که برای دیگر اتاق ها استفاده نشود.

رنگ های پوسته تخم مرغی:این رنگ درخشندگی کمی دارد؛ اما از رنگ های مات درخشان تر است. به این دلیل به آن پوسته تخم مرغی می‌گویند؛ چون پوششی مانند پوسته تخم دارد. از رنگ ساتین معمولاً براق تر است. این رنگ با دوام بوده راحت تمیز می شود.  پوشانندگی بالای آن ازویژگی های مثبت این رنگ است و رنگ پرطرفداری برای دیوار هایی با طرح برجسته است.

پرایمر:پرایمر آستری است که قبل از شروع رنگ آمیزی برای آماده سازی دیوار ها از آن استفاده می‌شود این کار باعث می‌شود که رنگ آمیزی به نتیجه ی بهتری داشته باشد. کار پرایمر صاف و یکدست کردن سطح دیوار، از بین  بردن ناهمواری ها و چسبندگی بهتر رنگ به دیوار است؛ همچنین باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت می شود.

رنگ لعاب: یکی دیگر از انواع رنگ دیوار که در طراحی داخلی ساختمان نقش دارد، رنگ لعابی است که رنگی با دوام بالا است؛ اما از گران ترین رنگ های خانه است. در برابر لک و آب مقاوم است و ماندگاری بالایی دارد. یکی از انواع رنگ های روغنی است؛ اما امکان دارد که در بعضی موارد بر پایه ی آب هم باشند. رنگ های لعابی مناسب برای رنگ آمیزی کابینت ها هستند و به طور کلی در رنگ آمیزی سطوح فلزی و چوبی استفاده می‌شوند. دیر خشک شدن از معایب رنگ های لعابی است.

رنگ لعاب

رنگ های سیمانی:رنگ سیمانی در میان انواع رنگ دیوار، گران‌قیمت‌تر است؛ با دوام بوده و مناسب برای سطوحی است که در معرض تغییر شرایط آب و هوایی قرار دارند، است.

این نوع رنگ دیوار به دو دسته ی صاف و بافت دار تقسیم می شود.در مدل صاف تمیز کاری سطح آسان تر انجام می‌شود؛ ولی مدل بافت دار پوشانندگی بهتری دارد.

رنگ دیستمپر:رنگ دیستمپر را از ترکیب کردن آهک، آب، گچ، چسب و رنگدانه می‌سازند. یک رنگ تقریباً ارزان ولی برای محیط هایی که دوام بالا حرف اول را می‌زند مناسب نیست. رنگ دیستمپر به خوبی رنگ سیمانی نیست؛ ولی از سفید کاری بهتر است.

سفید کاری:رنگ سفید کاری از مخلوط کردن یک رنگ بر پایه ی آب با مقداری آب بیشتر بدست می آید. زمانی برای خانه از سفید کاری استفاده می‌شود که بخواهید بافت و ظاهر سطحی را که رنگ آمیزی می‌کنید همان گونه نگه دارید مثل دیوارهایی که از جنس آجر هستند.

رنگ امولسیون اکرلیک:یکی دیگر از انواع رنگ دیوار، رنگ امولسیون اکرلیک است، این رنگ در مقایسه با رنگ امولسیون متراکم تر است. از مزیت‌های این نوع رنگ دیوار، خشک شدن سریع، مقاوم در برابر آب، غیر قابل اشتعال، عدم بوی آزار دهنده، تمیز کردن آسان است.

رنگ های پلاستیک:این نوع رنگ دیوار ها از ترکیب حلال و رنگدانه رنگی با رزین های مصنوعی ساخته می‌شوند. یک رنگ قیمت مناسب برای دیواره های خارجی است. سریع خشک شدن، مقاوم در برابر تغییرات شرایط آب‌وهوایی از مزیت های رنگ پلاستیکی است.

بافت:جالب است بدانید برای پنهان کردن عیوب سطح و ایجاد جلوه ی سه بعدی می‌توانید از تکنیک های مختلف بافت به دیوارهای صاف اضافه کنید این گونه مانند یک کاغذ دیواری به نظر می‌رسد. 

نکاتی که باید در انتخاب رنگ دیوار رعایت کنید

 

نکاتی که باید در انتخاب رنگ دیوار رعایت کنید

همانطور که گفته شود انواع رنگ دیوار در طراحی داخلی ساختمان نقش به سزایی دارد. برای انتخاب یک رنگ دیوار مناسب با محیط باید نکاتی را رعایت کنید در زیر برای شما این نکات را بیان می‌کنیم.

  •          برای انتخاب یک رنگ مناسب باید رنگ لوازم و دکوراسیون خانه را در نظر گرفت؛ یعنی رنگ ها با هم همخوانی داشته باشند.
  •          اگر می خواهید فضای خانه بزرگ تر به نظر برسد باید از رنگ های روشن و براق استفاده کنید.
  •          بهتر است  قبل از رنگ آمیزی دیوار ها، هنگامی که از رنگ‌های براق، تیره یا مات استففاده کردید، آستر  روی دیوار ها بزنید.
  •          برای رفع نقص‌های معماری می‌توانید از رنگ های خنثی برای رنگ آمیزی دیوار ها، سقف و کف استفاده کرد.

کلام آخر

در مطالب بالا انواع رنگ دیوار و نقش آن در طراحی داخلی ساختمان بیان کردیم و از معایب و مزایای هر کدام از رنگ دیوار ها صحبت کردیم. بهتر است بدانید که برای دیوار های خارجی رنگ سیمانی، دیستمپر و رنگ های پلاستیکی بهترین انتخاب برای خرید رنگ ساختمانی هستند و برای دیوار های داخلی بهتر است از رنگ های امولسیون، اکرلیک و رنگ لعاب استفاده کنید.

برای خرید انواع رنگ های دیوار با کیفیت عالی و قیمت معقول می‌توانید به سایت ساختمان دات آی آر مراجعه کنید و با شماره های موجود در سایت در تماس باشید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید
فیلترها
Sort
display