چسب کاشت میلگرد یک نمونه چسب بتنی بهحساب میآید که برای اتصال میلگرد در سطوح بتنی استفاده میشود. اگر ساخت ساختمانها بهصورت اشتباهی انجام بگیرد یا تغییری در آن رخ دهد امکان استحکام سطوح بتنی بهشدت پایین میآید و برای اینکه از نو همه چیز ساخته شود انرژی زیادی باید صرف شده و هزینهها افزایش پیدا میکند. برای زیادشدن استحکام سطوح بتنی نیاز به چسب میلگرد است تا میلگرد با مقاومت و دوام بالایی در سطح بتنی نصب شود؛ همچنین باید طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد را بدانید تا به نتیجه درستی هنگام اتصال دست یابید.
چسب ساختمانی میلگرد از ترکیب رزین، پلیاستر و وینیل استر ساخته میشود و علاوه بر این موارد برخی از افزودنیهای بتنی هم به آن اضافه میکنند که برای استحکام و دوام بالای چسب بسیار مفید واقع میشود. برای اینکه از این محصول بهدرستی استفاده کنید و در سطوح بتنی مقاومت بالایی ایجاد کنید لازم است درباره میزان استفاده از چسب کاشت میلگرد آگاه باشید.
کارکرد چسب کاشت میلگرد
باید دقت داشته باشید که این چسبها در کیفیتها و انواع متفاوتی در بازار وجود دارند و باتوجهبه کارکرد آنها و قابلیتهایی که در برابر تغییرات شیمیایی آبوهوا دارند باید حتماً چسب میلگرد بادقت خاصی خریداری شود. نوع چسب، کاربرد آن و طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد بهشدت دارای اهمیت است و باید حتماً توجه داشت که این چسبها باید در مدتزمان خاصی مورداستفاده قرار بگیرند تا کارکرد درستی از خود داشته باشند و لازم است که چسب کاشت میلگرد در برابر انواع بارها بهخصوص بار داینامیکی، شبه داینامیکی و استاتیکی دارای دوام و مقاومت بالایی داشته باشد.
یکی از پرکارترین و پرمصرفترین روشها برای بادوام ساختن سطوح بتنی استفاده از چسب کاشت میلگرد است. این چسب بر پایه محصولات و عناصر شیمیایی ساخته شده و کاربرد بینظیری در ساختوساز ساختمان و سطحهای بتنی دارد؛ طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد بااهمیت بوده و نیازمند افرادی است که در این مورد اطلاعات و مهارت کافی دارند.
کاربرد چسب میلگرد
از کاربرد های چسب کاشت میلگرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- برای رول پلاک کردن میلگرد به کار گرفته میشوند.
- یکی از کاربرد های آن، اتصال صفحههای فولادی بر روی سطوح بتنی است.
- برای اتصال و نصب بلوکهایی که تو خالی هستند، استفاده میشود.
- چسب کاشت میلگرد برای نصب بولت و میلگرد در انواع سازههای بتنی، اتصال نرده، اتصال قفسه بر روی سطحهای بتنی مورداستفاده واقع میشود.
- در برخی مواقع برای محکمسازی دیوارها، مفاصل ساختمان، اتصال صفحات فلزی به سطوح، چسباندن بتنهای قدیمی بر روی سطوح جدید و حتی در قسمتهایی از سازههای بالکن ساختمانها استفاده میشود.
مزایا و معایب چسب میلگرد
چسب میلگرد یکی از محصولاتی است که در برابر رطوبت و تغییرات شیمیایی دوام بالایی از خود نشان میدهد؛ در ادامه برخی از مزایا و معایب مصرف چسب کاشت میلگرد را برای شما نامبردهایم.
مزایای چسب میلگرد
چسب میلگرد مزایای بسیار زیادی دارد که در توضیحات زیر آنها را برای شما توضیح دادهایم.
- این محصول قابلیت پر کردن حفرهها و سوراخهای بتنی را که ممکن است هنگام کاشت میلگرد در سطوح بتنی ایجاد میشود را دارد.
- طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد بهآسانی قابلانجام است.
- مانند برخی از چسبها نیازی به ترکیبشدن با یک مواد دیگر را ندارد؛ اما باید به میزان استفاده از چسب میلگرد هنگام نصب میلگرد توجه داشت.
- چسب کاشت میلگرد استحکام، مقاومت، دوام و چسبندگی بالایی دارد.
- عواملی مانند تغییرات آبوهوایی بر روی این چسب تأثیری نمیگذارد.
- با استفاده از چسب کاشت میلگرد در هزینههای اضافی صرفهجویی میشود.
- خوب است بدانید که در اثر گذر زمان مقدار حجمی که چسب میلگرد دارد، بههیچوجه کم نمیشود.
- این محصول استحکام و دوام بالایی در مدتزمان طولانی دارد.
- در سطحهای متفاوت هم به شکل عمودی و هم به شکل افقی قابلاستفاده است.
- چسبندگی و دوام چسب به حدی بالا است که میلگرد و سطح بتنی را انگار به یکدیگر پیوند زدهاند.
معایب چسب میلگرد
این محصول خاص علاوه بر مزایای بسیاری که دارد، دارای معایب اندکی است که در مطالب زیر به آنها پرداختهایم.
- چسب کاشت میلگرد جز محصولاتی است که بههیچوجه بعد از استفاده از آن برای اتصال میلگرد نمیتوان آن را از سطح جدا کرد.
- لازم است بدانید که زمان خشکشدن چسب اهمیت بسیاری دارد؛ همچنین باید دقت داشت که در تغییرات آبوهوایی هنگامی که فرایند کاشت را انجام میدهید از قبل این موضوع را بدانید که در دمای سرد چسب بهسرعت خشک میشود و در فرایند کاشت به مشکل میخورید.
- استفاده از این چسبها باید بادقت بسیار زیادی انجام بگیرد پس هر فردی نمیتواند این عملیات را انجام دهد.
طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد
در این قسمت میخواهیم دررابطهبا طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد و مراحل کاشت میلگرد صحبت کنیم. این فرایند شامل مرحلههای متفاوتی است که به ترتیب آنها را برای شما توضیح میدهیم.
سوراخ کردن
در این مرحله ابتدا باتوجهبه نقشه ساختمان و سطوح مشخص شده سوراخکردن را آغاز میکنند و حتماً باید پهنای سوراخ 2 میلی متر نسبت به پهنای میلگرد بیشتر باشد؛ همچنین باید توجه داشت که به هیچ وجه فرآیند سوراخ کردن با عجله انجام نشود وعمق سوراخ باید به میزان متناسبی که مدیران پروژه مشخص کرده اند، باشد.
پاکسازی
باید بدانید که هنگام سوراخکردن و حفاری سطوح، خاک و گردوغبار زیادی جمع میشود برای همین باید درون سوراخ و اطراف سوراخ بهخوبی پاکسازی شود تا هنگام کاشت میلگرد مشکلی پیش نیاید؛ پس حتماً بهوسیله دستگاه پمپ باد قسمتهای موردنظر بین 2 تا 4 بار تمیز شوند.
عملیات کاشت میلگرد باید بهموقع انجام بگیرد؛ زیرا ممکن است با گذر زمان سوراخ از نو پر از خاک و آلودگی شود؛ پس از تمیزکاری سوراخ حتماً باید میلگرد هم پاکسازی شود و در زمان درستی در حفره قرار بگیرد؛ میزان استفاده از چسب کاشت میلگرد هم باید حتماً در نظر گرفته شود تا کار بهدرستی انجام شود.
استفاده از چسب
طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد از مراحل مهم انجام فرایند کاشت است؛ پس از انجام مراحل سوراخکاری و پاکسازی چسب کاشت میلگرد را در سوراخ ریخته و بعد از آن میلگرد را وارد میکنند تا بهدرستی به سطح بتنی متصل شود. استفاده از عینک، دستکش و لباس کار مناسب برای انجام این فرایند، بهشدت ضروری است.
به دلیل اینکه ترکیبات ساختاری چسب کاشت میلگرد غلیظ است باید در مرحله واردکردن میلگرد در سطح بتنی، چندین بار میلگرد وارد سوراخ شود و چرخانده شده تا میلگرد بهدرستی در سوراخ قرار بگیرد. باید اطلاع داشته باشید که مدت خشکشدن چسب در مقدار دمای 20 درجه سانتیگراد حدوداً 48 ساعت زمان میبرد تا بهخوبی عمل کند و استحکام کافی را ایجاد کند؛ در این زمان باید حتماً اطراف میلگردها محافظ بگذارید تا تکان نخورده و آسیب نبیند.
نکات مهم
بعضی از موارد مهمی که باید هنگام استفاده از چسب میلگرد به آنها توجه داشته باشید در قسمت پایین توضیح دادهایم.
- ابتدا پیش از اینکه فرایند کاشت را آغاز کنید باید چسب موردنیاز خود را از فروشگاهی که معتبر باشد تهیه کنید.
- هر نمونه چسب نحوه استفاده خاصی دارد پس شما باید باتوجهبه برند و مدل محصول موردنظر طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد را آموزش ببینید.
- میزان استفاده از چسب کاشت میلگرد بستگی بهاندازه حفره و میلگرد دارد.
نتیجه گیری
در مقاله بالا در رابطه با طریقه استفاده از چسب کاشت میلگرد و کاربردهای این محصول برای شما توضیحاتی ارائه کردیم. نمونههای متفاوتی از چسبها در فروشگاهها وجود دارند که در مدلها و برندهای مختلف به فروش میرسند. چسب کاشت میلگرد یکی از محصولات مهم و کاربردی در صنعت ساختمان است که وظیفه مستحکمسازی را برعهده دارد؛ شما میتوانید باتوجهبه نیاز خود مدل و برند موردنظر خود را از فروشگاهی معتبر که از نظر کیفیت مطمئن باشد، خریداری کنید.
این محصول مزایا و معایبی دارد که باتوجهبه توضیحاتی که دادیم باید بدانید که این محصول از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. هنگام مصرف آن باید راجع به میزان استفاده از چسب کاشت میلگرد اطلاعات لازم را داشته باشید و سرخود از این محصول استفاده نکنید؛ زیرا نهتنها سازه دچار مشکل میشود؛ بلکه هزینههای زیادی را برای شما به دنبال دارد.
میتوانید برای خرید پراستفادهترین چسب کاشت میلگرد در کیفیت عالی به سایت ساختمان دات آی آر سرزده و چسب موردنظر خود را خریداری کنید.
سوالات متداول
از بین سه نوع چسب کپسولی، حجمی و کارتریجی کدام گرانتر است؟
در بین این سه محصول، چسب کارتریج به دلیل ویژگی ها و استحکام بالا از قیمت بالاتری برخوردار است.
از بین سه نوع چسب کپسولی، حجمی و کارتریجی کدام گرانتر است؟
در بین این سه محصول، چسب کارتریج به دلیل ویژگی ها و استحکام بالا از قیمت بالاتری برخوردار است.
در زمان بهره برداری دمای محیط محل اجرای طرح مقاوم سازی با چسب کاشت میلگرد چقدر است؟
برخی از چسب های کاشت میلگرد حداقل دمای مجاز محیط را برای چسب اعمال شده به حداقل 40- و حداکثر 70+ درجه سانتیگراد محدود می کنند، در حالی که در بسیاری دیگر از چسب های کاشت میلگرد موجود در بازار، این مقادیر ممکن است متفاوت باشد.
به عنوان مثال، استحکام کششی یک چسب در بیشتر موارد به عمق کاشت میلگردها و اندازه قطر میلگردها و پیچ و مهره ها بستگی دارد و نوع چسب کاشت باید بر اساس تلاش مورد نیاز طرح انتخاب شود. و عوامل دخیل پیشنهاد می شود که ضرایب قابلیت اطمینان حتی 50% کمتر از مقادیر استحکام ارائه شده در کاتالوگ محصولات برای چسب ها باشد.
حداقل مقادیر طراحی هر یک از نقاط قوت مورد نیاز چسب تقویت کننده میلگرد برای بهبود عملکرد تا سطوح مورد نظر چقدر است؟
به عنوان مثال، مقاومت فشاری 7 روزه حدود 90، مقاومت خمشی 7 روزه 40 و مقاومت کششی 7 روزه 10 مگاپاسکال است.
با توجه به دمای ذخیره سازی تعیین شده توسط سازندگان برای چسب های مختلف کاشت میلگرد، باید توجه داشت که دمای نگهداری و نگهداری بسیاری از این مواد در حدود 5 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد.
مدت زمان کارکرد سازه تقویت شده با روش کاشت میلگرد یا پیچ و مهره متفاوت است، بنابراین در برخی از چسب ها عملیات و بارگیری می تواند 48 ساعت پس از کاشت انجام شود، در حالی که در برخی دیگر محصولات تولید شده توسط تولید کنندگان چسب کاشت حتی تا 7 شبانه روز انجام می شود. پس از اجرای عملیات کاشت، زمان لازم برای بهره برداری است.